2-dages kursus: Auditering for informationsspecialister

Auditering er et fantastisk værktøj, når man arbejder med Information Management, Records Management, informationssikkerhed og IT-systemer generelt. Kurset over to dage giver dig en introduktion til auditering og indeholder flere workshops, hvor vi arbejder med auditteknikker i praksis.

Auditering er en metode til identifikation af muligheder, afvigelser, fejl og værdier og meget velegnet i forbindelse med records-, information og document management, ESDH, biblioteker, arkiver, implementering af persondataordningen, dokumentkontrol og relaterede processer.

Tidligere var auditering en kontrolproces, men i dag er fokus næsten udelukkende værdiskabende revision af virksomheders, leverandørers og partneres processer, arbejdsgange, sikkerhed, dokumentation og data.

Dette kursus giver dig en introduktion til information auditering, herunder forretningsværdien, steps og roller samt opbygning af audit-tjeklister, rapportering og kommunikation.

Auditering er et spændende arbejdsområde for informationsspecialister og bibliotekarer - og er absolut en kompetence, der er værd at skrive på sit CV.

På kurset kommer du igennem emnerne:

 • Auditering som værdiskabende værktøj i offentlige og private virksomheder og interesseorganisationer.
 • Forskellige typer audits: interne audits, leverandør audits, system audits, proces audits og due diligence.
 • Auditering step-by-step: Roller og ansvar, auditplanlægning, auditgrundlag, audit, rapportering, kommunikation og opfølgning.
 • Auditgrundlag, herunder bl.a. ISO 30300-seriens standarder, intern governance og forskellig lovgivning, som for eksempel dele af EU's persondataforordning.
 • Cases: auditering af:
  • Bibliotek
  • Arkiv
  • ESDH- og IT-systemer
  • Processer
  • Records management programmer
  • Informationssikkerhed
  • Persondata

På begge kursusdage vil der være workshops, hvor du får mulighed for at arbejde med auditteknikkerne og værktøjerne i praksis.

Dit udbytte af kurset:
Efter kurset vil du have grundlag for at auditere processer, arbejdsgange, IT-systemer og records inden for dit eget arbejdsområde, og du vil være i stand til at medvirke som specialist i forskellige typer af audits.

Underviser på kurset: Tine Weirsøe fra Scandinavian Information Audit.

Tine Weirsøe startede Scandinavian Information Audit i 2004. Hun er Executive MBA fra CBS, ISO 9000 Lead Auditor og bibliotekar (sektion 2) og har mere end 30 års erfaring med erfaring records og information management fra offentlige og private virksomheder i de nordiske lande, USA, Schweiz, Holland og Italien samt fra ansættelser i Novo Nordisk, på Børsen og i Industrifagene (nu DI). Hun var formand for det danske nationale udvalg bag ISO 15489-familien fra 2000-2008. Hun er desuden ekstern lektor ved Master i Informationsforvaltning og Records Management, Aalborg Universitet og Det informationsvidenskabelige Akademi under Københavns Universitet.

Målgruppe:
Alle BF-medlemmer, informationsspecialister, Document Controllers, Document Managers og andre, der arbejder med ESDH og dokumenthåndtering i offentlige eller private virksomheder, biblioteker osv. Eller dig som bare gerne vil vide mere om og få erfaringer med at arbejde med auditering som værktøj.

Kurset er åbent for alle interesserede. Kurset gennemføres med minimum 15 deltagere.

Deltagerpriser:

 • Pris for medlemmer af Bibliotekarforbundet: 2.495 kr.
 • Pris for ikke-medlemmer: 4.995 kr.

Tilmelder man mere end 2 deltagere til uddannelsen, gives der 10% rabat på kursusprisen.

 • Pris for ledige medlemmer og studentermedlemmer af Bibliotekarforbundet: 1.095 kr.(begrænset antal pladser)

Der er foreløbig reserveret op til 6 deltagerpladser til ledige medlemmer og BF-studentermedlemmer, som kan deltage til særlig rabatpris.

Priserne inkluderer:

 • To hele dages undervisning.
 • Adgang til kursusmaterialer via BF’s Learning Management System på learn.bf.dk.
 • Forplejning bestående af morgenbrød, frokostbuffet med en vand, kage samt kaffe, te samt isvand.

Din tilmelding er bindende, når tilmeldingsfristen er nået.

OBS!
 Du skal være logget ind for at deltage til medlemspris.
 Hvis du ikke oplyser EAN-nummer ved tilmelding, faktureres deltagergebyret til din privatadresse.

Arrangør:
Kurset afholdes af Bibliotekarforbundet i samarbejde med Scandinavian Information Audit.

2-dages kursus: Auditering for informationsspecialister
30. - 31. august 2017
Kl. 9.30 - 16.30
Akademikertårnet:
Lindevangs Allé 2
2000 Frederiksberg
BF-Medlem: 2.495,00
Studerende: 1.095,00
Ledig: 1.095,00
Ikke-medlem: 4.995,00
27. august 2017
217079

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk