Gå-hjem-møde: Biblioteker og brugerrejser

Brugerrejser (customer journey mapping) er et stærkt værktøj til at forstå brugernes udfordringer og kan bruges både i det fysiske og det digitale miljø. Metoden er karakteriseret ved at betragte serviceydelser som en proces, en rejse, set med brugernes øjne. Du kan høre mere om brugerrejser den 22. maj 2017, hvor Statsgruppen holder et arrangement i København med netop brugerrejsen som tema.

Her vil du få en introduktion til arbejdsmetoden og høre om erfaringerne med at arbejde med brugerrejser i bl.a. Nota og på Københavns Universitetsbiblioteker.

Program

16:30 Velkommen

16:40 - 17:25 Introduktion til Brugerrejser

Du vil få en grundlæggende præsentation til metoden

17:30 - 18:15 Erfaringer med brugerrejsemetoden ved Københavns Universitetsbibliotek ved Therese Møller, informationsspecialist, Det Samfundsvidenskabelige Bibliotek og Anne Cathrine Trumpy, infomationsspecialist, KUB Frederiksberg

Siden 2014 har Københavns Universitetsbibliotek (KUB) afprøvet brugerrejsemetoden på en række udvalgte serviceydelser. Formålet har været at anvende metoden som et redskab for kvalitetsudvikling med udgangspunkt i brugernes behov og adfærd. I oplægget belyses nogle af de væsentligste erfaringer, som brugerrejsekonceptet har resulteret i ved KUB.

18:45 - 19:10 Pause med sandwich og vand

19:10 - 19:55 Digital brugerrejser i Nota ved Iben Bjerregaard Larsen, seniorstrateg i Nota

Brugerrejser blev anvendt i et samlet forløb, hvor en brugerundersøgelse blev tilrettelagt med henblik på at give input til at kunne arbejde videre med 'customer journey mapping'. Arbejdet med 'customer journey mapping' blev udmøntet i en række projekter, som forbedrer brugeroplevelsen fra den første kontakt i forbindelse med indmeldelse til brugerens fulde anvendelse af Notas ydelser og produkter.

19:55 - 20:00 Farvel og tak for idag

 

Arrangementet foregår i Akademikerhuset fra kl 16:30-20:00 og alle medlemmer er velkomne.

Mere information følger.

Der bliver serveret sandwich og vand.

Målgruppe: Gå-hjem-mødet er åbent for alle medlemmer af Bibliotekarforbundet. Det er gratis at deltage.

Arrangør: Gå-hjem-mødet er arrangeret af Statsgruppen.

 

Gå-hjem-møde: Biblioteker og brugerrejser
22. maj 2017
Kl. 16.30 - 20.00
Bibliotekarforbundet, Akademikerhuset:
Peter Bangs Vej 30
2000 Frederiksberg
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
10. maj 2017
217101

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk