Årsdag for ledere 2017: Disruption, forandring og ledelse

I samarbejde med en række andre akademikerorganisationer inviterer BF igen til Årsdag for ledere, som i år afholdes fredag den 28. april.

Årsdag for ledere 2017: Disruption, forandring og ledelse

Hvilke krav er der til ledelse i en virkelighed, hvor finanskrise, den politiske tillidskrise, internationale konkurrence, og den teknologisk disruption ikke er til at komme udenom? Forandringerne har konsekvenser for de ledelsesdilemmaer, der er nøglen til, at både velfærdsstaten og dansk erhvervsliv kan udvikles og overleve.

Men spørgsmålet er, hvordan denne moderne ledelse overhovedet skal forstås, og hvad den kræver, og om de ledelsesværktøjer, der anvendes i dag, svarer til nye virkelighed i disruptionens era. Kom og få en dag fyldt med faglige oplæg, netværk og musik.

Program:

10.00-10.30

Morgenmad og registrering

10.30-10.40

Velkomst
ved Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening

10.40-11.40

Ledelsesudfordringer under konkurrencestatens afvikling
ved Lars Bo Kaspersen, professor KU og forfatter til bogen ’Ledelseskrise i konkurrencestaten’.

Lars vil med sit historiske perspektiv på staten og samfundet samt konkrete eksempler argumentere for en ’substantiel ledelse’, der ikke kun består i økonomisk rammestyring, men i høj grad også tager hensyn til karakteren af serviceydelser og personligt engagement.

11.40-12.00

Ledelsesredskaber i en forandringstid
ved Else Sommer, adm. direktør DM, tidligere direktør for Københavns Kommunes Børne- og Ungeforvaltning samt direktør på Københavns Universitet.

Else vil tale om, hvordan man som leder kan gennemfører store forandringsprocesser i en tid, hvor de eksterne pres og forventninger synes at accelerere.

12.00-13.00

Frokost

13.00-13.30

Ledelsesdilemma: Hvordan lægges New Public Management i graven?
ved Ninna Thomsen (SF), Sundheds- og Omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Ninna vil fortælle om visionen og det konkrete samspil med ledelsesgruppen omkring at afvikle new public management i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning.

13.30-14.30

Livsfarlig Ledelse, perspektiver på ledelse i dansk erhvervsliv
ved Christian Ørsted, ledelsesrådgiver. På sin enkle og levende facon trækker Christian på sine 20 års erfaring som ledelsesrådgiver og skærer igennem de mange myter i ledelse og arbejdsliv, der giver stress og spænder ben for produktivitet og innovationskraft.

14.30-14.45

Kaffe

14.45-15.25

Musisk forandringsledelse
ved Jens Skou Olsen, kontrabassist, ph.d., komponist og forfatter.

Jens Skou Olsen giver et indblik i musisk resonans og oplevelsens betydning for at skabe mening og vækst i vores arbejdsliv og liv i det hele taget.

15.25-15.30

Tak for i dag
ved Birgith Sloth, formand for DM Leder

15.30-

Du er meget velkommen til at blive lidt længere og netværke med de andre ledere.

 

Ordstyrer: Jakob Elkjær, redaktør på Magisterbladet.

Målgruppe: Ledere som er medlem af BF, DM, JA, DP, DDD og FAOD. Arrangementet er forbeholdt ledere, altså medlemmer som har ledelsesansvar.

Deltagergebyr: Det er gratis at deltage (arrangementet er kun åbent for medlemmer, som er ledere). Der er begrænset antal deltagerpladser. BF betaler for din deltagelse. Derfor er det vigtigt, at du melder afbud, såfremt du bliver forhindret i at deltage.

Arrangør: DM - Dansk Magisterforening i samarbejde med Jordbrugsakademikerne, Den Danske Dyrelægeforening, Dansk Psykolog Forening, Gymnasieskolernes Lærerforening, FAOD (Forbundet Arkitekter og Designere) og Bibliotekarforbundet.

 

Årsdag for ledere 2017: Disruption, forandring og ledelse
28. april 2017
Kl. 10.00 - 15.30
Nordatlantens Brygge:
Strandgade 91
1401 København K
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
20. april 2017
217102

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk