Webinar: At guide børn og unge på de sociale medier

Hvordan kan vi hjælpe med til, at børn og unge ikke kommer galt afsted på de sociale medier? Få gode råd, viden om og idéer til, hvordan du kan guide dine brugere til bedre at kunne håndtere deres digitale liv og færden.

Børns færden på de sociale medier drejer sig rigtig meget om opdragelse og forståelse for, hvad det handler om. Mange børn og unge forstår ikke, hvad deres handlinger – eller nogle gange mangel på samme – kan betyde for dem selv , deres venner og veninder. Derfor er det vigtig, at vi som voksne (og som bibliotekarerer og informationsprofessionelle) sætter ord på disse ting.

På dette webinar dykker vi ned i, hvordan børn og unge bruger de sociale medier. Vi ser på deres medievaner og sporer os ind på, hvad der i en selfiekultur fylder rigtigt meget i de unges sociale medieliv. For dem er der ikke længere noget, som hedder ”det rigtige liv” og så det, der foregår på de sociale medier – det er ét stort sammensurium.

Som voksne kan vi hjælpe med at give gode tips til den rigtige digitale adfærd. Digital dannelse, om man vil. På webinaret kommer vi bl.a. ind på:

  • Hvorfor er det overhovedet vigtigt at guide børn og unge på de sociale medier?
  • Sociale medier og de mange faldgruber.
  • Hvad er god opførsel på nettet?
  • Hvordan kan man håndtere digital mobning, og hvordan kan vi som voksne hjælpe?

Underviser er Jannie Bruerberg Holm, uddannelses- og kursus Koordinator hos IBC Kurser og IBC Konsulenthuset. Jannie arbejder til dagligt med kommunikation, markedsføring og sociale medier, hun brænder for netværkstankegangen og brugen af de forskellige sociale kanaler. Ud over at koordinere kurser inden for kommunikation, marketing og ledelse, afholder Jannie oplæg inden for branding via de sociale medier.

Vært ved webinaret er Niels Bergmann, Udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i Bibliotekarforbundet.

Målgruppe: Webinaret er åbent for alle medlemmer af Bibliotekarforbundet. Det er gratis at deltage.


Sådan deltager du i webinaret:
Du kan deltage via din computer eller via en tablet eller smartphone med Adobe Connect app installeret.

Deltager du via PC eller Mac, skal du bare have webadgang via en browser.

Deltager du via tablet eller smartphone, skal du før webinaret have downloadet Adobe Connect Mobile via App Store eller Google Play.

Kort før webinaret starter, sender vi dig på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding, et link til møderummet.

Du kan gå ind i møderummet ca. 30 minutter før, webinaret starter. Vi anbefaler, du er inde senest 10 minutter før, så du kan nå at sikre dig, at du har god lyd.

Du kan deltage aktivt i webinaret ved at være med på chatten undervejs. Her kan du skrive kommentarer, spørgsmål og videndele med de andre webinardeltagere.

Webinaret, inkl. chatten, bliver optaget, så du og andre medlemmer kan se og høre det efterfølgende.


Hvad er et webinar?
Et webinar hos BF er et live oplæg, hvor du møder en underviser/oplægsholder og andre webinar-deltagere på nettet via din computer, tablet eller smartphone. Du hører underviseren og ser slides og evt. video. Undervejs kan du chatte med de andre deltagere og stille spørgsmål til underviseren og dermed deltage aktivt og påvirke, hvad I kommer ind på. Du behøver blot en computer, tablet eller smartphone, et par højtalere eller måske endnu bedre et par høretelefoner og endelig en nogenlunde god internetadgang, så kan du være med.

Webinar: At guide børn og unge på de sociale medier
29. august 2017
Kl. 9.00 - 10.00
:
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
23. august 2017
217119

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk