Morgenmøde for ledere: Positiv psykologi og psykisk arbejdsmiljø – i lyset af arbejdsglæde og performance

På dette morgenmøde præsenteres du for to områder indenfor den positive psykologi: nemlig karakterstyrkerne og selvbestemmelsesteorien SDT’s tre grundlæggende psykologiske behov (autonomi, kompetence og tilhørsforhold) og for den nyeste forskning i sammenhængen mellem SDT og styrker.

Du får viden og værktøjer, så du som leder kan hjælpe trivsel, performance og faktisk også hjælpsomhed på vej hos dine medarbejdere og i din organisation.

Tilbage i 2000 præsenterede psykologerne Martin Seligman og Mihaly Csikszentmihalyi Positiv psykologi som en videnskab omhandlende positive subjektive oplevelse, positive individuelle træk og positive institutioner med det formål at forbedre vores livskvalitet.

Den positive psykologi har været til debat og under beskydning for at negligere problemer, være alt for individ fokuseret – og for at fokusere ensidigt på det positive. Udtrykket ”at tage ja-hatten på” er for mange et synonym med den positive psykologi.

Men den positive psykologi har meget at byde på – også når det handler om det psykiske arbejdsmiljø og forholdet mellem trivsel og performance. Der vil være oplæg, debat og øvelser. Og du behøver ikke have ja-hatten på - der er plads til både ja og nej.

Oplægsholder er Marianne Greve Jensen, konsulent i Kommunikation og Sprog. Marianne er ved at afslutte en Master i Positiv psykologi, og har især fokus på positiv psykologi i en arbejdsmæssig kontekst og praktisk erfaring med at brug positiv psykologi til organisationsudvikling og afholder workshops om trivsel og karakterstyrker i arbejdslivet.

Vi åbner dørene kl. 8.30 og serverer kaffe/te og en croissant, inden vi starter morgenmødet kl. 9.00.

Målgruppe: Arrangementet er forbeholdt ledere, altså medlemmer som har ledelsesansvar.

Deltagergebyr: Det er gratis at deltage (Morgenmødet er kun åbent for medlemmer, som er ledere).

Arrangør: Arrangementet er en del af rækken af Morgenmøder for ledere under titlen 'Inspiration og værktøjer til dig som er leder'.

Arrangørerne bag Morgenmøder for ledere

Møderækken er arrangeret af Bibliotekarforbundet i samarbejde med DM (Dansk Magisterforening), Dansk Psykolog Forening, Den Danske Dyrlægeforening, JA, ATO (Ansatte Tandlægers Organisation), FAOD (Forbundet Arkitekter og Designere), Dansk Journalistforbund og Forbundet Kommunikation og Sprog.

Morgenmøde for ledere: Positiv psykologi og psykisk arbejdsmiljø – i lyset af arbejdsglæde og performance
21. september 2017
Kl. 9.00 - 11.00
Forbundet Kommunikation og Sprog:
Hauser Plads 20, 3. sal
1121 København K
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
6. september 2017
217132

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk