Gå-hjem-møde: Stress og personlighed – grænselandet mellem sårbarhed og robusthed (Aarhus)

Alle får stress, hvis de overbelastes, arbejder for meget eller sover for lidt. Alle! Og når det kommer til stressresponsen, har det intet med personlighed at gøre. MEN. For der er et MEN! Forskellen i personlighed har betydning for, hvor lille eller stor en belastning, der skal til, før der udløses en stressrespons.

Det er mængden af beskyttelsesfaktorer sat i forhold til mængden af risikofaktorer, der i første omgang og i langt de fleste tilfælde har betydning for, om man får stress. Og det er i personligheden vi blandt andet finder beskyttelsesfaktorerne. Robustheden om du vil.

Det er i den forbindelse gavnligt, hvis ikke direkte nødvendigt, at lære sine egne grænser at kende. Lære at sige fra i tide og justere på ressourcer, tid og deadlines, så det er muligt at klare jobbet uden at give køb på personlig og faglig integritet. Justeringen af dine arbejdsvilkår bør foregå i dialog mellem ledere og medarbejdere, så der kan reageres i tide, før kollapset sker.

Det er desværre ikke en myte, at stress også handler om selvværd, perfektionisme eller det at være særlig sårbar. Stressekspert Thomas Milsted vil i sit oplæg hjælpe dig til at få skilt tingene ad, så du kommer til at forstå, hvor det er vilkårene, der bør ændres – og hvor det er dig, som må tilegne dig nye kompetencer, hvis du vil trives.

På-hjem-mødet kommer vi bl.a. ind på:

  • Personlighed og stress - hvordan hænger det sammen?
  • Følelserne og stress - kan vi lære at kontrollere vores følelser?
  • Perfektionisme og stress - er man i farezonen hvis man hele tiden vil være den bedste eller undgå fejl?
  • Hvad kan du gøre for at forebygge og dermed nedsætte risikoen for stress?

Thomas MilstedOplægsholder er Thomas Milsted, en af landets mest benyttede foredragsholdere indenfor områder som stress, trivsel og arbejdsglæde. Thomas er tidligere leder af Center for Stress og Trivsel og nu medlem af ”Stresstænketanken” og ”Tænketanken Lighed i Sundhed”, hvor han er med til at udvikle vejen hen mod mere trivsel for medarbejdere, ledere og danskere generelt.

Thomas Milsted er forfatter til en række succesfulde bøger indenfor emner som ledelse, trivsel, stress og arbejdsglæde og har senest skrevet bogen ”Stresset - hvornår har du selv et ansvar?”, som udkom her i 2017.

Vi serverer kaffe/te og kage fra kl. 15.30, hvorefter selve arrangementet går i gang kl. 16.00. Undervejs serverer vi en sandwich.

Målgruppe: Alle medlemmer af Bibliotekarforbundet er velkomne. Der er gratis adgang.

Arrangør: Bibliotekarforbundet.

Gå-hjem-møde: Stress og personlighed – grænselandet mellem sårbarhed og robusthed (Aarhus)
5. marts 2018
Kl. 16.00 - 19.00
Studenterhusfondens lokaler:
Fredrik Nielsens Vej 2 - 4
8000 Århus C
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
25. februar 2018
218027

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk