Webinar: Vælg undervisningsmetoder ud fra klart definerede mål!

Hvad skal din undervisning lede frem til? Hvad skal man lære? Hvad skal effekten af undervisningen være?

Når du vælger metoder, form og indhold for din undervisning, er det nærliggende at tage udgangspunkt i de konkrete aktiviteter. Hvilken øvelse er sjov, eller de skal bare vide ”noget” om det og det! Men undervisningen bliver langt mere effektfuld, hvis du bevidst formulerer klare lærings- og effektmål og lader disse styre dit valg af undervisningsmetoder.

Undervisningens mål er ledestjernen, der skal være styrende for valget af undervisningens indhold og form. Uanset om du skal lave f.eks. informationsvejledning, undervise i informationskompetencer, brugerundervisning, introduktioner over for dine kolleger osv.

Det er derfor vigtigt, at du lader bl.a. læringsmålene være styrende for, hvordan du designer og planlægger din undervisning – ikke omvendt! De undervisningsaktiviteter, du vælger, og hvilke pointer og budskaber, du skal formidle, skal nemlig alle lede frem til læringsmålene.

På dette webinar tuner vi ind på:

  • Sådan formulerer du gode og brugbare læringsmål
  • De fire typer mål for undervisningen: Læringsmål, Procesmål, Produktmål og Effektmål
  • Del dine læringsmål op i fire læringsniveauer
  • Vælg den rette type undervisningsaktivitet til målet
  • Andre faktorer, der påvirker valg af indhold og form for din undervisning.

Jesper MathisenOplægsholder er Jesper Mathisen, underviser og organisationskonsulent, Kaospilot & HD(O). Jesper har bl.a. tidligere arbejdet for Mannaz og som chefkonsulent i KL med fokus på bl.a. Lean, ledernetværk, projektledelse og uddannelse af interne konsulenter som proceskonsulenter. Han har som facilitator, underviser og projektleder opbygget en stor værktøjskasse af øvelser, læringsmetoder og personlige kompetencer, som han med entusiasme deler ud af.

Vært ved webinaret er Niels Bergmann, udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i Bibliotekarforbundet.

Målgruppe: Webinaret er åbent for alle medlemmer af BF og er især målrettet dig, som underviser eller som gerne i gang med at undervise. Det er gratis at deltage.


Sådan deltager du i webinaret:
Du kan deltage via din computer eller via en tablet eller smartphone med Adobe Connect app installeret.

Deltager du via PC eller Mac, skal du bare have webadgang via en browser.

Deltager du via tablet eller smartphone, skal du før webinaret have downloadet Adobe Connect Mobile via App Store eller Google Play.

Kort før webinaret starter, sender vi dig på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding, et link til møderummet.

Du kan gå ind i møderummet ca. 30 minutter før, webinaret starter. Vi anbefaler, du er inde senest 10 minutter før, så du kan nå at sikre dig, at du har god lyd.

Du kan deltage aktivt i webinaret ved at være med på chatten undervejs. Her kan du skrive kommentarer, spørgsmål og videndele med de andre webinardeltagere.

Webinaret, inkl. chatten, bliver optaget, så du og andre medlemmer kan se og høre det efterfølgende.


Hvad er et webinar?
Et webinar hos BF er et live oplæg, hvor du møder en underviser/oplægsholder og andre webinar-deltagere på nettet via din computer, tablet eller smartphone. Du hører underviseren og ser slides og evt. video. Undervejs kan du chatte med de andre deltagere og stille spørgsmål til underviseren og dermed deltage aktivt og påvirke, hvad I kommer ind på. Du behøver blot en computer, tablet eller smartphone, et par højtalere eller måske endnu bedre et par høretelefoner og endelig en nogenlunde god internetadgang, så kan du være med.

Webinar: Vælg undervisningsmetoder ud fra klart definerede mål!
19. marts 2018
Kl. 9.00 - 10.00
:
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
14. marts 2018
218037

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk