Webinar: Nudging – adfærdsdesign i teori og praksis

Begrebet nudging er over de sidste par år vundet frem som anvendelig metode til at påvirke brugeradfærd. Til at få folk til at gøre dét, de egentlig gerne vil, fordi det er det nemmeste! Få en introduktion til nudging, til Kahneman - og hvordan vi kan bruge det i praksis.

At nudge betyder "at puffe". Med det formål at få folk til at ændre adfærd. På dette webinar bliver du introduceret til teorien om, hvordan menneskelig adfærd både påvirkes af hurtige, automatiske og ubevidste processer (System 1) og langsomme, kontrollerede og bevidste processer (System 2), som det er beskrevet i Daniels Kahnemans berømte bog, "Thinking slow and thinking fast".

Vi kommer også ind på par praksiseksempler fra den virkelige verden, hvor nudging har haft mærkbare og måske oven i købet vedvarende effekt.

Du hører bl.a. om:

  • Adfærdsmekanismer – hvorfor der er langt fra teori til ny praksis
  • Hvordan sporer man f.eks. borgerne ind på en ønsket adfærd på sit bibliotek?
  • Barrierer, knaphed og båndbredde – hvordan bliver idéer til handling på bibliotekerne
  • Vanens magt og hvordan den brydes.

Anders NielsenOplægsholder er Anders Nielsen, Chefkonsulent hos IBC Innovationsfabrikken, Kolding. Han er cand. mag. i dansk og medievidenskab og har arbejdet professionelt med salg, ledelse og kommunikation i flere større internationale virksomheder.

Vært ved webinaret er Niels Bergmann, udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i Bibliotekarforbundet.

Målgruppe: Webinaret er åbent for alle medlemmer af BF. Det er gratis at deltage.


Sådan deltager du i webinaret:
Du kan deltage via din computer eller via en tablet eller smartphone med Adobe Connect app installeret.

Deltager du via PC eller Mac, skal du bare have webadgang via en browser.

Deltager du via tablet eller smartphone, skal du før webinaret have downloadet Adobe Connect Mobile via App Store eller Google Play.

Kort før webinaret starter, sender vi dig på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding, et link til møderummet.

Du kan gå ind i møderummet ca. 30 minutter før, webinaret starter. Vi anbefaler, du er inde senest 10 minutter før, så du kan nå at sikre dig, at du har god lyd.

Du kan deltage aktivt i webinaret ved at være med på chatten undervejs. Her kan du skrive kommentarer, spørgsmål og videndele med de andre webinardeltagere.

Webinaret, inkl. chatten, bliver optaget, så du og andre medlemmer kan se og høre det efterfølgende.


Hvad er et webinar?
Et webinar hos BF er et live oplæg, hvor du møder en underviser/oplægsholder og andre webinar-deltagere på nettet via din computer, tablet eller smartphone. Du hører underviseren og ser slides og evt. video. Undervejs kan du chatte med de andre deltagere og stille spørgsmål til underviseren og dermed deltage aktivt og påvirke, hvad I kommer ind på. Du behøver blot en computer, tablet eller smartphone, et par højtalere eller måske endnu bedre et par høretelefoner og endelig en nogenlunde god internetadgang, så kan du være med.

Webinar: Nudging – adfærdsdesign i teori og praksis
8. februar 2018
Kl. 9.00 - 10.00
:
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
5. februar 2018
218039

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk