Webinar: Fremtidens kompetence er kritisk sans

Børn og unge får en stadig større del af deres viden gennem sociale medier og influencers. I en digital tid er kildekritik vigtigere end nogensinde. Mængden af informationer eksploderer, og fake news vinder indpas. Desværre er det en hårdnakket myte, at danske børn er selvstændigt kritisk tænkende, når de er på nettet.

Danske børn og unge er nogle af de mest digitalt aktive i verden. Men de bliver ikke automatisk smartere af smart teknologi. Snarere tværtimod, hvis vi ikke tager fat på digital dannelse og lærer sammen med dem. Undersøgelser viser, at børn og unge ofte mangler kritisk sans, når de er på de sociale medier, eller når de i det hele taget er på nettet, skal søge en tekst og forholde sig kritisk til det, de læser.

I stedet for skal vi lære børn og unge at sætte spørgsmålstegn ved, hvad det er for budskaber, de får på nettet, og hvem der er afsenderen. Den gamle dyd kritisk sans er i den grad en kompetence, der er brug for i det 21. århundrede.

På dette webinar fra BØFA og BF får du:

  • Indsigt i det ændrede medie- og nyhedsbillede med fokus på børns og unges digitale adfærd og kompetencer.
  • En forståelse for de nye rollemodeller i børne- og ungelivet: social medie-stjernerne (“influencers”).
  • Viden om fake news.
  • Overblik over fremtidens kompetencer.
  • En forståelse for, hvor du som bibliotekar kan hjælpe med at styrke den kritiske sans.

Camilla MehlsenOplægsholder er Camilla Mehlsen, ekspert i medieudvikling og uddannelsesforskning og direktør for Mehlsen Media med speciale i digitale børn og unge. Hun er leder af den didaktiske enhed i forsknings- og undervisningsprojektet Digital (Ud)Dannelse (D.U.D.E) ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet og ekstern konsulent for Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Camilla er forfatter til bogen "Teknologiens testpiloter - 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid" (Forlaget Mindspace, 2016).

Vært ved webinaret er Niels Bergmann, udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i Bibliotekarforbundet.

Målgruppe: Webinaret er åbent for alle medlemmer af BF. Det er gratis at deltage.

Arrangør: Webinaret er arrangeret af BØFA – børnebibliotekarernes faggruppe – i samarbejde med BF.

Webinaret er arrangeret af BØFA – børnebibliotekarernes faggruppe – i samarbejde med BF

Sådan deltager du i webinaret:
Du kan deltage via din computer eller via en tablet eller smartphone med Adobe Connect app installeret.

Deltager du via PC eller Mac, skal du bare have webadgang via en browser.

Deltager du via tablet eller smartphone, skal du før webinaret have downloadet Adobe Connect Mobile via App Store eller Google Play.

Kort før webinaret starter, sender vi dig på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding, et link til møderummet.

Du kan gå ind i møderummet ca. 30 minutter før, webinaret starter. Vi anbefaler, du er inde senest 10 minutter før, så du kan nå at sikre dig, at du har god lyd.

Du kan deltage aktivt i webinaret ved at være med på chatten undervejs. Her kan du skrive kommentarer, spørgsmål og videndele med de andre webinardeltagere.

Webinaret, inkl. chatten, bliver optaget, så du og andre medlemmer kan se og høre det efterfølgende.


Hvad er et webinar?
Et webinar hos BF er et live oplæg, hvor du møder en underviser/oplægsholder og andre webinar-deltagere på nettet via din computer, tablet eller smartphone. Du hører underviseren og ser slides og evt. video. Undervejs kan du chatte med de andre deltagere og stille spørgsmål til underviseren og dermed deltage aktivt og påvirke, hvad I kommer ind på. Du behøver blot en computer, tablet eller smartphone, et par højtalere eller måske endnu bedre et par høretelefoner og endelig en nogenlunde god internetadgang, så kan du være med.

Webinar: Fremtidens kompetence er kritisk sans
10. april 2018
Kl. 9.00 - 10.00
:
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
5. april 2018
218104

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk