Bogbustræf 2018: Det livskvalificerende bibliotek

Årets bogbustræf har livskvalitet i landdistrikterne som tema. Derfor er dagen både for jer, der arbejder i bogbussen og på lokalbiblioteker - ja, for alle, der ønsker at være med til at kvalificere livet i lokalområderne.

Bogbustræf 2018 Det livskvalificerende bibliotek

Hvordan er det så lige vi styrker det lokale liv?
Kan biblioteket blive det bedste Nemlig.com? Dem, der leverer kultur, viden og servicetilbud lige ved døren!

Måske forandres landsbyerne fra udkant til fortrop? Hvordan bidrager bibliotekerne til samskabelse med borgerne - hvordan rykker vi ud af vores “comfort zone” - hvordan skabes den perfekte lokale forankring?

Udfordringerne er mange og spændende. Hør oplæggene og debattér med dine kolleger hvordan biblioteket og bogbusserne transformeres til den ultimative lokale service.

Overskrifter for dagen:

  • Mulighedernes land: Mød Karen Lumholt, kendt debattør og fortaler for hvordan de mindre samfund udvikler sig fra bagtrop til fortrop. Karen er journalist, forfatter og strategisk rådgiver med udviklingsprocesser i det decentrale Danmark som fokus.
  • Biblioteket – en del af livet gennem hele livet – for alle borgere?: Hvordan biblioteket træder ud af sin ”comfort zone". Mød Bente Kristoffersen, bibliotekschef i Brønderslev
  • Vær med i debatten: Hvilke krav har lokalområderne til fremtidens biblioteksservice?
  • Åbne busser på Slotspladsen: Kig ind og få udvekslet gode ideer og erfaringer om best practice.
  • Socialt samvær og networking: Hele dagen og ved festmiddag om aftenen.

Dagen afholdes på Nordkraft, hvor der er oplæg og debat og på Slotspladsen ved havnefronten i Aalborg, hvor bogbusserne parkeres og der er åbne bogbusser.

Deltagende busser: Vil I venligst anvføre i tilmeldingsfeltet (i højre bar), om I deltager med bus(ser). Der er et tilskud på kr. 1000 til broafgift for busser fra Sjælland. Vi følger op med praktiske oplysninger til alle med busser efter tilmeldingsfristen.

Målgruppe: Dagen er både for alle jer, der arbejder i bogbussen og på lokalbiblioteker - ja, for alle, der ønsker at være med til at kvalificere livet i lokalområderne.

Pris for deltagelse: 625,00 kr.

Tilmeldingcentralbibliotek.dk/detlivskvalificerendebibliotek.

Arrangører: Aalborg Bibliotekerne og Brønderslev Bibliotekerne i samarbejde med Filibussen.

Bogbustræf 2018: Det livskvalificerende bibliotek
2. juni 2018
Kl. 9.45 - 23.00
Nordkraft:
Kjellerupsgade 1
9000 Aalborg
BF-Medlem: 625,00
Ikke-medlem: 625,00
218159

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk