TR-uddannelse Modul D 2018

Som supplement til Bibliotekarforbundets TR-grunduddannelse udbydes nu Modul D 2018. Kurset afholdes over 2-dage.

På 1. dag udbyder vi "Temadag om konflikthåndtering"
På 2. dag udbyder vi 2 workshops med emnerne:

  • "Når arbejdspladsen forandrer sig"
  • ”Brush-up” med nyheder på det ansættelsesretlige område

 Kurset henvender sig til alle tillidsrepræsentanter og suppleanter – både nyuddannede og mere erfarne, som har deltaget i Bibliotekarforbundets TR-grunduddannelse.

På 1. dag: Temadag om konflikthåndtering

Forandringer på arbejdspladsen, besparelser, nye fagligheder, krav og forventninger og påvirkninger fra samfundet og de omgivelser, vi som mennesker er i, kan give konflikter. Det er et vilkår og stopper ikke. Men det er vigtigt at vide at der er hjælp at hente om, hvordan vi møder konflikter, taler og handler i vanskelige situationer.

Som tillidsrepræsentant bevæger du dig ofte i eller på kanten af konfliktfyldt farvand og det skaber en række dilemmaer. Konflikter kan have destruktive konsekvenser og føre til afvikling af relationer og ophør af samarbejde. Konflikter kan imidlertid også føre til udvikling og styrkede relationer og samarbejde på en arbejdsplads. Men det forudsætter at de håndteres i tide og på en konstruktiv måde. 

Temadagen vil sætte fokus på din rolle og mulighed som tillidsrepræsentant for at se konflikterne i tide og for at være med til at skabe rammer for en konstruktiv håndtering af dem. Du får værktøjer til at se forskellige dimensioner i konflikter, kende de forskellige konflikttyper, analysere dem og se hvilke handlemuligheder der er. Du bliver introduceret til ”isbjerget”, får træning i afklarende samtale og dialogøvelser og perspektiver på egne konfliktstile.  

Selvom du måske har været på konflikthåndteringskursus før, så kan det være godt at få det genopfrisket og få sat nye perspektiver på.

Underviser: Vibeke Thorsen er uddannet konfliktmægler fra Center for Konfliktløsning, psykoterapeut og underviser i ledelse, kreative processer og mindfulness m.v. og har mange års erfaring på området. Se mere på www.vibekethorsen.dk

På 2. dag: Udbydes 2 Workshops

1. Når arbejdspladsen forandrer sig
Organisationsforandringer er dagligdagen på de fleste arbejdspladser. Men hvad betyder disse forandringer for den enkelte og for arbejdspladsen? Og hvordan kan processen tilrettelægges, så alle kommer godt igennem forandringer?  Få større viden samt en række værktøjer til at ind indgå konstruktivt i forandringsprocesserne.

2. ”Brush-up” og nyheder på det ansættelsesretlige område
Bliv opdateret på ny lovgivning og praksis, herunder den ny Ferielov.
Derudover er der mulighed for at deltagerne kan komme med ønsker til ”brush-up” på konkrete emner, og det endelige program vil derfor afspejle indkomne ønsker.
Forslag til ”brush-up” emner kan tilføjes i bemærkningsfeltet ved tilmelding.

Oplægsholdere : Karin Madsen og Lone Rosendal fra Bibliotekarforbundet

Endelige programmer for begge dage følger senere.

OBS! Du kan tilmelde dig til begge dage med overnatning eller blot en af dagene ved at krydse af i tilvalg i tilmeldingsformularen.

Målgruppe: Tillidsrepræsentanter og suppleanter på det kommunale, statslige og private ansættelsesområde.

Deltagerpris: Det er gratis for Bibliotekarforbundets tillidsvalgte at deltage. Bibliotekarforbundet betaler billigste transport og frikøb efter gældende TR-regler.

Arrangør: Bibliotekarforbundet

TR-uddannelse Modul D 2018
29. - 30. november 2018
Kl. 10.00 - 16.30
HUSET:
Hindsgavl Alle 2
5500 Middelfart
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
21. oktober 2018
218162

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk