Nyt og gammelt i Aalborg

Tidligere var Aalborg mest kendt som arbejderbyen ved Limfjorden, men den har i de senere år gennemgået en transformation fra nedslidt arbejderby til videnscenter og kulturby.

Midt i byen, men 3 meter under jorden, ligger Gråbrødrekloster. Vi skal se markedspladsen, de ukendte kirker og høre om de byhuse, der måtte vige pladsen til fordel for munkenes kloster. Museet viser imponerende ruiner fra klosteret, skeletter fra kirkegårdene og mange fine fund fra vikingetidens og middelalderens Aalborg.

Vi går langs Limfjorden til Utzon Center, der er det nordiske oplevelseshus for arkitektur og design. Hovedfokus er udstilling og formidling af nutidige strømninger i arkitektur og design med forståelse for ny teknologi. Jørn Utzons arkitektur og metoder belyses og formidles via Utzon Arkivet.

Efter frokost hos restaurant JØRN, går vi til Det Danske Udvandrerarkiv. Arkivet fortæller spændende historier om dansk udvandring til hele verden og indeholder vigtig information om migration. Udvandrerarkivet har siden grundlæggelsen i 1932 haft til formål at dokumentere den del af Danmarkshistorien, som handler om de landsmænd, der er rejst ud for at søge lykken under fremmede himmelstrøg.

Program:

Kl. 10.00
Vi mødes ved Gråbrødrekloster, Algade 19, 9000 Aalborg. En guide fører os ned under Aalborg. Entré kr.30,-. https://www.visitaalborg.dk/graabroedrekloster-museet-gdk596474

Kl. 11.30
Vi mødes med en guide ved Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg. Entré kr.40,-. https://utzoncenter.dk/

Kl. 12.15 – 13.15
Frokost hos JØRN. Frokost kr.ca.165, - er bestilt (excl. drikkevarer).

Kl. 13.30
Det Danske Udvandrerarkiv, Arkivstræde 1, 9100 Aalborg. http://www.udvandrerarkivet.dk/forside/

Kl. 14.30
Kaffe og kage hos Good Life Society, Nørregade 25, 9000 Aalborg. Kr. ca. 80,-.

Transport: Hvis kørelejlighed ønskes fra Aarhus, kan det muligvis arrangeres. Parkering i Aalborg i Sallings Parkeringshus, Store Nygade, 9000 Aalborg eller Friis Shoppingcenter, Nytorv 27, 9000 Aalborg.

Pris: Vær opmærksom på pris for de forskellige programpunkter.

Bindende tilmelding til Anne-Marie Schmidt ams@hss.dk eller Kirsten Markers kirsten.markers@gmail.com senest den 31. oktober 2018 med angivelse af deltagelse i frokost med evt. specielle ønsker samt eftermiddagskaffe. Hurtig tilmelding tilrådes, da kun 25 medlemmer kan deltage.

Målgruppe: Medlemmer af Bibliotekarforbundets Seniorgruppe.

Arrangør: Bibliotekarforbundets Seniorgruppe.

Nyt og gammelt i Aalborg
8. november 2018
Kl. 10.00 - 15.00
:
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
218217

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk