Webinar: De unge som målgruppe: unges forandrede medie- og kulturvaner

Hvad er det, de unge har gang i? De unge biblioteksbrugere er præget af stærkt forandrede medie- og kulturvaner. Det er vi nødt til at have indsigt i, hvis vi vil nå de unge med bibliotekets tilbud. Webinar med fokus på de unge som målgruppe i en bibliotekssammenhæng.

De unges sociale og kulturelle vaner er under stadig udvikling: aldrig før i historien er så mange født til materiel velstand, social tryghed og med så mange muligheder for at vælge. Men heller aldrig før i historien har det enkelte menneske været mere frit og uafhængigt - og dermed ansvarlig for at lykkes som menneske.

De forandrede betingelser for det at være ung sætter sig igennem i den måde, de unge er sammen på socialt (hvad enten det er fysisk eller på de sociale medier), i deres arbejds- og studiekultur og i deres kultur- og medievaner. I en bibliotekskontekst er det naturligvis det sidste, der er mest interessant. For hvad betyder de forandrede betingelser for dét at være ung for bibliotekernes relationer til de unge som målgruppe?

På dette webinar fra BØFA og BF får du indblik i de forandrede betingelser for at være ung, når vi tager fat på emner som:

  • hvad er ungdomskultur i Danmark anno 2019? (Portræt af en generation)
  • de unges kulturvaner: hvad gør de, når de gør noget andet?
  • de unge i en bibliotekskontekst (nogle teoretiske og metodiske overvejelser).

På webinaret får vi også mulighed for sammen at reflektere over, hvad de forandrede medie- og kulturvaner betyder for jeres lokale praksis: for bibliotekets tiltag og tilbud, rettet mod de unge.

Oplægsholder er Bo Skøtt, ph.d., post doc. og ansat ved Syddansk universitet (SDU), Institut for design og kommunikation (IDK) i Kolding, hvor han pt. er tilknyttet det biblioteks- og informationsvidenskabelige felt. Bo’s videnskabelige interesser retter sig primært mod kulturformidling og målgruppestudier i folkebibliotekerne, emner som han har publiceret adskillige artikler om. Bo underviser på bacheloruddannelsen i ’Bibliotekskundskab og videnskommunikation’, der er SDU’s bibliotekaruddannelse.

Vært ved webinaret er Niels Bergmann, udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i Bibliotekarforbundet.

Målgruppe: Webinaret er åbent for alle medlemmer af BF. Det er gratis at deltage.

Arrangør: Webinaret er arrangeret af BØFA – børnebibliotekarernes faggruppe – i samarbejde med BF.

Webinaret er arrangeret af BØFA – børnebibliotekarernes faggruppe – i samarbejde med BF

Sådan deltager du i webinaret:
Du kan deltage via din computer eller via en tablet eller smartphone med Adobe Connect app installeret.

Deltager du via PC eller Mac, skal du bare have webadgang via en browser.

Deltager du via tablet eller smartphone, skal du før webinaret have downloadet Adobe Connect Mobile via App Store eller Google Play.

Kort før webinaret starter, sender vi dig på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding, et link til møderummet.

Du kan gå ind i møderummet ca. 30 minutter før, webinaret starter. Vi anbefaler, du er inde senest 10 minutter før, så du kan nå at sikre dig, at du har god lyd.

Du kan deltage aktivt i webinaret ved at være med på chatten undervejs. Her kan du skrive kommentarer, spørgsmål og videndele med de andre webinardeltagere.

Webinaret, inkl. chatten, bliver optaget, så du og andre medlemmer kan se og høre det efterfølgende.


Hvad er et webinar?
Et webinar hos BF er et live oplæg, hvor du møder en underviser/oplægsholder og andre webinar-deltagere på nettet via din computer, tablet eller smartphone. Du hører underviseren og ser slides og evt. video. Undervejs kan du chatte med de andre deltagere og stille spørgsmål til underviseren og dermed deltage aktivt og påvirke, hvad I kommer ind på. Du behøver blot en computer, tablet eller smartphone, et par højtalere eller måske endnu bedre et par høretelefoner og endelig en nogenlunde god internetadgang, så kan du være med.

Webinar: De unge som målgruppe: unges forandrede medie- og kulturvaner
7. marts 2019
Kl. 9.00 - 10.00
:
BF-Medlem: Gratis
Pensionist: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
4. marts 2019
219078

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk