BØFA konference 2019: Børnebibliotekarens mange kasketter, 27. marts 2019

Er du klædt på til opgaverne i morgendagens børnebibliotek? Ved du hvor meget du egentlig kan eller har du brug for at få styr på dine kompetencer? Kom med til BØFA konference og hør om tendenser, succes historier fra hverdagen og personlighedstyper.

Vi får også besøg af Benjamin Elbert, der er ekspert i kommunikation på sociale medier og vi skal besøge Kongernes Jelling, Lego House og Givskud Zoo og få ny inspiration til formidling. Der er også mulighed for, at du kan netværke og diskutere fremtidens kompetencer.


Programmet:

Onsdag d. 27/3:

Kl. 9-10: Ankomst

Kl. 10-12: Velkomst

BF - børnebiblioteket - nu og i fremtiden

Julia Lahme - Trends

Kl. 12-13: Frokost

Kl. 13-14: Hvad sker der på bibliotekerne i Danmark? (Praktiske eksempler)

Kl. 14-15: Walk & talk

Kl. 15: Kaffe

Kl. 15.30-17: Benjamin Elberth - Digital kommunikation

Kl. 18.30: Middag (buffet)

Kl. 19.30: Generalforsamling

Kl. 20-22: Socialt arrangement

Torsdag d. 28/3:

Kl. 7-9: Morgenmad

Kl. 9: Afgang med bus

Kl. 9.30-12: Kongernes Jelling

Kl. 12-12.45: Frokost

Kl. 13-14.30: Givskud Zoo

Kl. 15: LEGO-House i Billund

Kl. 16-17: På egen hånd (Billund Bibliotek eller udendørs ved LEGO-house)

Kl. 19: Middag

Fredag d. 29/3:

Kl. 7-9: Morgenmad

Kl. 9-12: Michael Groser – Persontyper/enneagrammer

Kl. 12-13: Frokost

Kl. 13: Farvel og tak

Vi forbeholder os retten til ændringer i programmet.


Oplægsholdere

Fra BF: Julie Andrup og/eller Tine Segel
Tine Segel, Bibliotekar Forbundets formand og Julie Arndrup, Medlem af Hovedbestyrelsen.
Om fremtiden og nutiden i de danske børnebiblioteker – som de ser det.

Julia Lahme
Julia Lahme er uddannet cand. mag. i etnologi og er direktør i kommunikationsbureauet Lahme. Hun har en lang karriere bag sig i modebranchen og som chef-redaktør. Hun er en ivrig debattør, glad for dessert og kager, men allermest for at kunne nørde igennem indenfor livsstilsområdet, og for sit arbejde, som handler om at omsætte viden om forbrugertendenser på en måde der kan bringe virksomheder i kontakt med danskerne så budskaber, tendenser og viden bliver hørt og brugt.
Hun er kendt fra en lang række livsstilprogrammer på DR1, TV2 og TV2 Charlie, hvor hun deler ud af sin store viden om danskernes livsstil, forbrug, vaner og ikke mindst historie. Hun vil indvie os I hvilke tendenser hun ser på vores område.

Benjamin Elberth
Benjamin er ekspert i politisk digital kommunikation og kommunikation på tværs af medier. Benjamin er cand.mag. i dansk fra Aarhus Universitet og Master i Cross-Media Communication fra Københavns Universitet. Benjamin er ofte benyttet ekspert på blandt andet TV2.
Indehaver af Elberth Kommunikation, der leverer rådgivning og løsninger på tværs af medier, men med afsæt i digitale og sociale medier. Han rådgiver om, hvordan man skaber effekt med sociale og digitale platforme.

Michael Groser
“Er du for lækker eller for latterlig?” - Introduktion til Enneagrammet 9 persontyper.
Michael Groser er en medrivende og underholdende foredragsholder, forfatter, underviser og certificeret coach. Michaels speciale er persontype-værktøjet Enneagrammet: et psykologiske værktøj for mennesker som ønsker at forstå sig selv og andre, samt blive excellente til begå sig i relationer og i kommunikation med andre.
I en kombination af masser af humor, seriøsitet, indlevelse, energi og dagligdagseksempler giver Michael Groser en uforglemmelig oplevelse og introduktion til Enneagrammet.
Michael holder foredrag med stor indlevelse og energien er energisk og smittende. Forvent masser af humor, dynamik og inspiration. Tag bare dit bredeste smil og dit højeste grin med, men medbring også lysten til at kigge lidt indad - på dig selv.


Udflugtsmål

Kongernes Jelling:
Kongernes Jelling er et museum og besøgscenter tæt ved Jellingmonumenterne, der fortæller historien om tiden, da Jelling var centrum i den danske historie, hvor Gorm den Gamle og Harald Blåtand levede.
Museet viser, hvordan Jellingstenene formentlig så ud oprindeligt og præsenterer ny viden om vikingetiden.
Rundvisninger foregår ude i monumentområdet på vandring mellem høje, runesten, skibssætning og palisade med fortællinger fra Jellings fantastiske fortid.

Givskud Zoo:
I samarbejde med Vejle Biblioteker om skoletilbud.
Givskud Zoo er en zoologisk have og safaripark beliggende ved Givskud, 20 km nordvest for Vejle. Givskud Zoo blev grundlagt af Jacob Hansen, og åbnede den 12. august 1969.
I Givskud Zoo skal vi møde en børnebibliotekar fra Vejle Bibliotek og en formidler fra Givskud Zoo, som sammen med Naturskolen Søballegård samarbejder om kulturrygsækforløbet Grønlandsekspeditionen. Vi vil opleve hvordan skoletjenesten i Givskud Zoo laver undervisning tæt ved parkens dyr og vi vil høre om erfa-ringerne med samarbejdet mellem zoo og bibliotek.

LEGO House:
LEGO® House er et nyt oplevelseshus. Det 12.000m2 store hus er fyldt med 25 millioner LEGO klodser, som byder LEGO fans i alle aldre til den ultimative LE-GO-oplevelse.
Har du nogensinde forestillet dig, hvordan det ville være at gå rundt i et LEGO® hus? Det kan du prøve nu, i vores kreative oplevelseshus! Se, hvad der gemmer sig bag LEGO-varemærket, og udforsk de uendelige muligheder for leg og læring med den inspirerende LEGO-klods. LEGO House er en helt ny LEGO-bygning i Billund og kaldes også for ”Home of the Brick”. Det var her i Billund, LEGO-klodsen blev opfundet, og eventyret star-tede. LEGO House giver både børn og voksne masser af muligheder for at kom-binere klodser og kreativitet i sjove aktiviteter. Du er hermed inviteret indenfor til den ultimative legeaftale!


Det praktiske:

Pris:

BØFA/BF-medlemmer: 2200 kr.
- Klik på "Tilmeld" nedenfor (du skal være logget ind på bf.dk for at tilmelde dig!)

Interessemedlemmer af BØFA: 2700 kr.
- Send en mail med din tilmelding til arrangementer@bf.dk, hvor du skriver, at du gerne vil tilmeldes BØFA konference 2019, og at du er Interessemedlem af BØFA. Oplys navn, adresse, email samt faktureringsoplysninger, inkl. evt. EAN-nummer.

- KUN for BØFA medlemmer -

Prisen dækker overnatning inkl. forplejning - dog eksklusiv drikkevarer.

Alle bliver som udgangspunkt indkvarteret i dobbeltværelse.

Husk at skrive på tilmeldingen, hvis du har et særligt ønske til, hvem der skal være din værelseskammerat.

Mulighed for enkeltværelse mod ekstra betaling: 600 kr.

Ønskes der særlig kost, så send en mail til kian@kestler.dk senest d. 15. februar 2019.

Tilmelding til konferencen er først til mølle! Du får en endelig bekræftelse fra BF efter tilmeldingsfristens udløb.

Arrangør: BØFA - Børnebibliotekarernes Faggruppen under BF.

BØFA konference 2019: Børnebibliotekarens mange kasketter, 27. marts 2019
27. - 29. marts 2019
Kl. 9.00 - 13.00
Vingsted Centret:
Vingsted Skovvej 2
7182 Bredsten
BF-Medlem: 2.200,00
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
25. februar 2019
219079

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk