Randers Kunstmuseum og Håndværksmuseet

Randers Kunstmuseum præsenterer den første store udstilling om de to danske kunstnere H.A. Brendekilde (1857-1942) og L.A. Ring (1854-1933). Med udstillingen og sammenstillingen af Ring og Brendekildes arbejder belyses et særligt kapitel i dansk kunst i perioden 1880-1920, men også et usædvanligt kunstnerisk parløb. Udstillingen udforsker og fortæller den ufortalte historie om L.A. Ring og H.A. Brendekildes nære venskab og fælles kunstneriske idealer.

Laurits Andersen (L.A. Ring) og Hans Andersen (H.A. Brendekilde) var i en periode som brødre. De tog navn efter de landsbyer, de var vokset op i. Landsbyen Ring tæt ved Næstved og Brændekilde på Fyn. Udstillingen viser værker med motiver fra landsbyerne på Sjælland og Fyn, men også fra storbyen København.

Efter frokost fortsætter vi til Håndværksmuseet, som i dag rummer 23 værksteder. Mange af håndværksfagene kendes fra andre gamle købstæder, der ligesom Randers har eksisteret siden middelalderens start. Det er de klassiske håndværk som smedefagene (smed, kobbersmed, bøssemager og guld- og sølvsmed), træfagene (tømrer, snedker, karetmager, bødker og trædrejer) samt murer, maler og bogtryk. To specielle håndværk er dog særligt knyttet til Randers. Det er rebslageren, repræsenteret ved Randers Reb, og handskemageren, repræsenteret ved Randers Handskefabrik.

Program

Kl. 10.00
Vi mødes i receptionen til Randers Kunstmuseum, Stemannsgade 2, 8900 Randers C. Rundvisning i særudstillingen. Entré ved grupper over 10 personer, 25 kr. (Medbring gerne kontanter)

Kl. 12.30
Frokost hos Brasserie Mathiesen (Hotel Randers) Torvegade 11. Vi spiser frokosten i Erik A. Frandsen-rummet. Han er søn af den lokale ostehandler. Der er bestilt en platte til ca. 160 kr. Dertil kommer drikkevarer.

Kl. 13.30  
Vi følges til Håndværksmuseet i Lille Rosengård 16. Fri entré. Der er arrangeret en introduktion til museet kl. 14.00

Kl. 15.30 
Eftermiddagskaffe i Niels Ebbesens Spisehus, Storegade 13 med dagens kage til 65 kr.

Parkering i parkeringshuset overfor Kulturhuset (betalingsparkering – 11 kr. pr time). Herfra klares dagens program som en byvandring.

Bindende tilmelding senest tirsdag den 19. marts 2019 til: Leif Dehnits dehnits@yahoo.dk eller tlf. 21414415

Meddel ved tilmelding, om man deltager i hele dagens program.

Målgruppe: Medlemmer af Bibliotekarforbundets Seniorgruppe.

Arrangør: Bibliotekarforbundets Seniorgruppe.

Randers Kunstmuseum og Håndværksmuseet
26. marts 2019
Kl. 10.00 - 16.00
Randers Kunstmuseum:
Stemannsgade 2
8900 Randers C
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
219112

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk