Webinar: Skab variation og læringseffekt i din undervisning

Hvordan kan du styrke deltagernes opmærksomhed og læring i din undervisning? Variation i undervisningsmetoder er én af måderne. Dine valg af undervisningsmetoder skal understøtte en høj læringseffekt hos deltagerne. Læringseffekten er afhængig af mange forhold – men muligheden for, at deltageren kan overføre det lærte til egen praksis, er central.

Der er flere undersøgelser, der viser, at det kun er 10-15 % af det, vi lærer på kurser, som reelt bliver anvendt efterfølgende. Der er mange faktorer der spille ind, men vi kan som undervisere løfte kvaliteten af vores undervisning ved at foretage bevidste valg i forhold til metoder og træning.

På dette webinar fokuserer vi på, hvordan du kan veksle mellem forskellige undervisningsmetoder og opbygge din undervisning, så træning og fastholdelse af det lærte er i centrum. Du får inspiration og konkrete redskaber til din egen undervisning..

  • Hvorfor er variation i undervisning nødvendig?
  • Undervisningsmetoder og læringseffekt
  • Transfer og træning
  • Brain rules – hvad huske vi fra undervisning?
  • Hvordan kan vi hjælpe deltagerne med at fastholde det lærte?

Webinaret henvender sig både til dig, som underviser, og til dig, som gerne vil i gang med at undervise, og er relevant, hvad enten du er ansat i et bibliotek, anden offentlig virksomhed eller i en privat virksomhed.

Oplægsholder er Charlotte Cederstrøm, e-learningsudvikler, lærer og Master i Computermedieret Kommunikation. Charlotte er direktør i firmaet IT Univers. Hun har undervist og arbejdet med didaktik og udvikling af læringsforløb i mere end 20 år. Hun har igennem årene undervist 1000-vis af medarbejdere primært i den offentlige sektor. Charlotte har bl.a. undervist medarbejdere i borgerservice samt holdt en række kurser i formidling for BF.

Vært ved webinaret er Niels Bergmann, udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i BF.

Målgruppe: Webinaret er åbent for alle medlemmer af BF. Det er gratis at deltage.

Arrangør: Bibliotekarforbundet (BF).


Sådan deltager du i webinaret:
Du kan deltage via din computer eller via en tablet eller smartphone med Adobe Connect app installeret.

Deltager du via PC eller Mac, skal du bare have webadgang via en browser.

Deltager du via tablet eller smartphone, skal du før webinaret have downloadet Adobe Connect Mobile via App Store eller Google Play.

Kort før webinaret starter, sender vi dig på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding, et link til møderummet.

Du kan gå ind i møderummet ca. 30 minutter før, webinaret starter. Vi anbefaler, du er inde senest 10 minutter før, så du kan nå at sikre dig, at du har god lyd.

Du kan deltage aktivt i webinaret ved at være med på chatten undervejs. Her kan du skrive kommentarer, spørgsmål og videndele med de andre webinardeltagere.

Webinaret, inkl. chatten, bliver optaget, så du og andre medlemmer kan se og høre det efterfølgende.


Hvad er et webinar?
Et webinar hos BF er et live oplæg, hvor du møder en underviser/oplægsholder og andre webinar-deltagere på nettet via din computer, tablet eller smartphone. Du hører underviseren og ser slides og evt. video. Undervejs kan du chatte med de andre deltagere og stille spørgsmål til underviseren og dermed deltage aktivt og påvirke, hvad I kommer ind på. Du behøver blot en computer, tablet eller smartphone, et par højtalere eller måske endnu bedre et par høretelefoner og endelig en nogenlunde god internetadgang, så kan du være med.

Webinar: Skab variation og læringseffekt i din undervisning
12. september 2019
Kl. 9.00 - 10.00
:
BF-Medlem: Gratis
Ikke-medlem: Kun for medlemmer
9. september 2019
219123

Tilmeldinger modtages efter tilmeldingsfristens udløb såfremt der stadig er ledige pladser. Kontakt Bibliotekarforbundets arrangementsafdeling på arrangementer@bf.dk