Borgerne ønsker litteratur, fysiske møder og vejledning fra bibliotekarer
15.11.2018

Efter fire besøg rundt i landet for at tale om fremtidens biblioteker er borgernes besked til politikerne, at der er behov for adgang til bibliotekarer, og at adgangen til litteratur stadig er kernen for bibliotekerne.

Kulturministeren: Bibliotekaren er stifinder og opdagelsesrejsende
15.11.2018

Bibliotekarernes rolle i dag er at være en stifinder, der hjælper os med at finde vejen derhen, hvor vi gerne vil. Og på samme tid en opdagelsesrejsende, der hjælper os med at opdage nyt, sagde kulturminister Mette Bock på det sidste af fire dialogmøder med borgere om fremtidens bibliotek.

Tillykke til vinderne af Del Din Viden-prisen
10.11.2018

Anja Egedius Sørensen, Birgit Truelsen Larsen, Ulla Buch Nilson og Rasmus Sand Bach fra VIA University College, Campus Horsens modtog til BF’s generalforsamling den 10. november Del Din Viden-prisen for artiklen  »Do It For Fun – biblioteksintroduktion til nye studerende«

Konference om tidlig kulturstart
07.11.2018

Slots- og Kulturstyrelsen holder den 3. december konferencen: »En tidlig kulturstart i dagtilbud« med fokus på partnerskaber. Ønsket er, at børn skal møde kunst og kultur tidligt gennem et samarbejde mellem dagtilbud og kulturinstitutioner.

 

Tilbage efter stress

Arbejdsmarked: Giv den stressramte frihed

Hvordan kommer man bedst tilbage på arbejdet, når man har været nede med stress? Erhvervspsykolog og forfatter til bogen Tilbage efter stress, Rasmus Lund-Nielsen, taler for at forkorte sygemeldingen og forlænge opstartsperioden.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Slip mig dit slimede bæst

09.11.2018

Randers Bibliotek har afholdt galakseløbet ”I Lukes fodspor” Det er et anderledes tilbud til skolerne på Skolernes Motionsdag. Prinsesse Leia er blevet taget til fange af den onde Jabba the Hut. 9 skoleklasser på mellemtrinnet var på et farefuldt løb, hvor de skulle samle penge til at frigive Prinsesse Leia. De skulle lave lyssværd og lære forskellige kampteknikker, de skulle løse quiz i biografen, finde skygger i Galaksen og meget mere.

RO(man)TID – På sporet af den tabte tid

07.11.2018

– om at (gen)finde tid og (gen)skabe læselyst.
Vi lever i en tid, hvor noget eller nogen konstant kræver vores opmærksomhed; i en tid, hvor flere og flere oplever stress og frustrationer på grund af alt det, de kan og vil, men som de ikke altid kan overkomme. Vi har svært ved at finde tid i hverdagens trummerum, hvor vi lovligt kan trække os tilbage og koble af med en god bog. Og det er lige netop den udfordring, RO(man)TID tager fat i!

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

De rullende bibliotekers brandingværdi

07.11.2018

Rullende biblioteker, mobile biblioteker eller bogbusser. Kært barn har mange navne. De mobile biblioteker har en stor brandingværdi for folkebibliotekerne og den danske kulturarena.

Litteratur gavner den enkelte og fællesskabet

11.10.2018

Kan man gennem en intens uge med litteratur og læsning vække børn og unges interesse for litteraturen og give dem lysten til at læse? Kan den øgede læsning bidrage til at færre børn og unge får manglende selvværd, eller lider af stress eller ensomhed?