Hvordan går det med KVINFO’s bibliotek?
09.04.2019

Efter meget debat blev KVINFO’s bibliotek i januar 2018 overflyttet til Det Kgl. Bibliotek, der i tilgift fik bibliotekets tre millioner støttekroner fra Kulturministeriet.

Vi skal samarbejde på tværs af BF
03.04.2019

Statsgruppens generalforsamling vedtog enstemmigt, at studerende fremadrettet kan være medlemmer af bestyrelsen. Og i den kommende periode skal vi tænke i samarbejde med andre netværks- og faggrupper i BF, sagde formand Lis Nielsen, der blev genvalgt.

Brugerne vil inspireres til ny musik
21.03.2019

Skal bibliotekerne have en ny fælles musiktjeneste? Det spørgsmål har været baggrunden for en undersøgelse blandt danskerne, der efterspørger kurateret indhold, dansk musik, nichegenrer og adgang til kulturarven. Over foråret skal styregruppen i DDB så beslutte, om danskerne får det.

Klar klimaholdning på biblioteket
14.03.2019

Hvis vi vil have borgerne til at have en holdning og debattere, er vi nødt til selv at gå forrest, siger bibliotekar Anette Rusbjerg, der har været med til at opbygge et maker space om forurening i verdenshavene.

 

Arbejdsmarked: Skal chefen have en kærlig hilsen?

Skal du skrive mvh eller kh i dine arbejdsmails? Bruge smileys? Og må chefen sende en mail til dig, når du har fri? Vi har bedt en arbejdslivsforsker og en »takt og tone-ekspert« om at komme med deres bud på god mail-adfærd på arbejdspladsen.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Bøger fra Baghaven

03.04.2019

I februar 2018 startede der i otte nordsjællandske kommuner otte læsekredse – én i hver kommune. Læsekredsene gik under navnet Bøger fra Baghaven, og de skulle igennem det næste år udelukkende læse lokale forfattere fra de deltagende kommuner. Lokale forfattere defineres som en, der enten bor eller er født og opvokset i kommunen. Én forfatter fra hver deltagerkommune var på læselisten.

Ny undersøgelsesrapport tager temperaturen på borgernes brug af musik og deres syn på bibliotekernes rolle i fremtidens musikformidling

21.03.2019

Moos-Bjerre Analyses omfattende undersøgelse af muligheder for en digital musikformidlingstjeneste på bibliotekerne påviser, at der er en interesse blandt borgerne for bibliotekerne som kuratorer, der kan guide musikinteresserede gennem den stigende mængde af musik, der er tilgængelig på internettet. Rapporten understreger at der er behov for, at bibliotekerne påtager sig rollen som det fyrtårn, der skal sikre synligheden af den smalle musik - og ikke mindst sikre den danske musiks fortsatte relevans i de konstant stigende globale musikoceaner - og med kulturarven har vi stærke kort på hånden til at spille en central rolle i fremtidens musikliv.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Fællessang+ - sang, samtale og fællesskab

05.02.2019

Kulturaktiviteter som katalysator for meningsfulde fællesskaber og sundhedsfremme nuanceres i disse år. Folkebibliotekerne er med på kultur- og sundhedsvognen med erfaringer fra blandt andet metoden guidet fælleslæsning. Med projekt Fællessang+ har målet været at afprøve potentialerne i at kombinere fællessang med samtale som en vej til at bringe mennesker sammen og styrke livsglæden hos deltagerne. Horsens, Randers og Viborg Bibliotekerne har sammen med lokale og eksterne samarbejdspartnere udviklet et koncept, der kan udrulles til andre biblioteker, som ønsker at afprøve nye veje for musikformidlingen og aktiviteter i fællesskab. Metoden kalder vi guidet fællessang.

Svendborg Masterclass

17.01.2019

Som et nyt og eksklusivt tilbud til skrivelystne inviterede Svendborg Bibliotek Lone Hørslev, Kaspar Colling Nielsen og Katrine Engberg på besøg i efteråret 2018 til Svendborg Masterclass. Målet er at opdyrke og udvikle den litterære talentmasse i lokalområdet. Deltagerne i Masterclass får lov til at følge skriveprocessen gennem en etableret forfatters hjerne, høre hvordan de strukturerer og arbejder med stoffet og i det hele taget lære alle de tips, tricks og kneb, de tre forfattere har samlet op gennem karrieren. ”Målet er at flytte fokus fra produkt til proces. Derfor arbejder kursisterne ikke frem mod at levere et slutprodukt, når Masterclassforløbet er slut,” forklarer initiativtager Jesper Bugge Kold. ”Men det er stadigvæk litteraturformidling med en involverende dimension.”