Foto Heidi Lundsgaard

BF's meningsdannere laver biblioteksblog
25.06.2018

BF uddannede i starten af 2018 11 meningsdannere. BF'ere, der brændte for deres fag og havde modet og lysten til at blive en stemme i den offentlige debat. Det er blevet til flere indlæg i dansk presse, og nu også en blog - bloglioteket. 

BF på Folkemøde
20.06.2018

BF’s formand Tine Segel deltog i en række debatter på årets folkemøde blandt andet om digital dannelse, datasikkerhed, biblioteker og kulturens rolle.

Hvordan skal bibliotekernes musiktilbud se ud?
13.06.2018

Hvad er brugernes behov for digital musikformidling, og hvilke samarbejdsmuligheder er der med partnere inden for kultur- og musikbranchen? Det skal undersøges i 2018.

Cepos må forklare sig efter biblioteksudtalelse
30.05.2018

I sidste uge påstod Cepos, at biblioteker trækker arbejdsudbuddet ned. Perspektiv samler op på debatten, hvor Cepos’ cheføkonom blandt andet måtte forklare sig i Radio24Syv.


 

Blockchain

Blockchain - fremtidens sikre internet

En myg fanget i rav – noget alle kan se, men for altid forseglet – er en god metafor for blockchain-teknologien, der kort kan beskrives som sikker opbevaring af information, og som kan vise sig at være fundamentet til et mere sikkert (og decentralt) internet.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Hvad kunne du godt lide ved bogen?

22.06.2018

Af bibliotekar og projektleder Sarah Elizabeth Hvidberg, Hillerød Bibliotekerne

Fake News, alternative fakta, kildekritik, løgn og rygter

16.05.2018

Vi lever i en tid, hvor det i medierne, det være sig både i de traditionelle medier såsom aviser og nationale tv-stationer, såvel som på de digitale sociale medier, fyger om ørerne på os med buzz-ord som: Fake news, alternative fakta, den postfaktuelle æra og det postfaktuelle samfund. Men hvad betyder det, når noget er fake news eller alternative fakta?

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Digital almendannelse forhindrer ungdommen i at blive til digitale dannelsesfilistre

16.05.2018

Artiklens kronikør argumenterer for, at Kierkegaard med citatet på det nærmeste forudsagde de digitale sociale mediers komme med mere end 125 år.

Projektet Den hemmelige skrift

16.05.2018

Projektet Den hemmelige skrift er et kulørt læringskoncept. Første fase af projektet (2017) er lavet i samarbejde med Munkevængets Skole.