Børn synes, læsning er vigtigt – men læser lidt mindre
19.09.2017

Ny rapport giver aktuelt billede af børns læse- og medievaner: Børn vil gerne læse, men der er sket et fald i, hvor ofte børn læser i fritiden, og rigtig mange børn kommer aldrig på folkebiblioteket.

Medborgercenter erstatter bibliotek
14.09.2017

På Frederiksberg åbner kommunens første medborgercenter. Det hører organisatorisk under biblioteket og skal være drivkraft for kultur og samskabelse i lokalområdet og samle bøger, aktiviteter og kultur under samme tag. Der er dog ingen bibliotekarer ansat.

Er danske biblioteker forud for deres tid?
13.09.2017

Trods budgetreduktioner har danske biblioteker formået at genskabe troen på fremtiden. Men samtidig er udlånstallene faldet mere end i de øvrige nordiske lande. Er bibliotekerne gået for radikalt til værks, spørger Elsebeth Tank fra etank.nu i en kommende bog.

Kulturen prioriteres til næste år - måske
07.09.2017

Finansloven i år er blottet for kulturpolitik, erkender kulturminister Mette Bock (LA) i netavisen Altinget.  Hun maner til tålmodighed og kalder det en bevidst prioritering, at der i år ikke sker det store på kulturområdet.

 

Konflikter er et grundvilkår

Som bibliotekar på et folkebibliotek kommer man ikke uden om konflikter med brugerne. Men ved at håndtere dem på den rigtige måde kan vi styrke relationen og passe på os selv samtidig, fortæller Dorte Holmberg, der er underviser og mægler i Center for Konfliktløsning.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

De rullende biblioteker – gør de en forskel?

29.08.2017

Kært barn har mange navne: bogbusser, mobile biblioteker eller biblioteksbusser. De rullende filialer, der betjener store områder i såvel by som på land, bliver af mange betragtet som en institution, hvilket også kan ses på deres tilbagegang i både Danmark og Norge. I min tid som bestyrelsesmedlem i Filibussen har jeg dog oplevet en anden side. På grund af deres fleksibilitet kan disse rullende kulturarenaer være der, hvor brugerne er – hvad end det er i byens ghettoområde eller landsbyens sidste samlingssted.

Børnenes Litteratursti

17.08.2017

Præsentation af projekt »Børnenes Litteratursti« i Allerød.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Hillerød – en by, hvor vi kender hinanden

03.08.2017

Hver anden onsdag fyldes Vandrehallen på Hillerød Bibliotek af spisende og snakkende gæster i alle aldersgrupper. Det har de gjort i over et år, og langbordet bliver længere og længere.

Notas lydbøger kan nu høres offline i ny app

26.06.2017

Notas medlemmer med for eksempel ordblindhed og synshandicap kan fremover høre lydbøger fra Nota på en ny app, også når de er offline. Appen kan hentes i App Store og Google Play og er gratis.