Jobopslag i gråzonen
18.09.2018

For ledige kan det være frustrerende at læse jobopslag, der er formuleret i en gråzone mellem fagligt og ikke-fagligt arbejde, når biblioteker søger frivillige eller studentermedhjælpere i stedet for en uddannet kandidat.

Nyt netværk for dig som underviser
03.09.2018

Underviser du eller interesserer du dig for læring? Så er BF’s nye netværk måske noget for dig.

Årets bogsamling 2018?
03.09.2018

Danske skønlitterære Forfattere vil igen i år finde Årets bogsamling blandt de folkebiblioteker, der prioriterer litteraturen og den fysiske bogsamling.

Farvel til Roskildes bibliotekschef
31.08.2018

Bibliotekschef i Roskilde Bibliotekerne siden 2002, Mogens Vestergaard, takker af. En mand, der har inspireret politikerne i Roskilde til at prioritere kulturen, sagde borgmester Joy Mogensen i sin afskedstale.

 

Akkari

Det kræver mod at gå nye veje

Efter Muhammed-krisen i 2005 blev bøgerne i det lille bibliotek i den grønlandske by Narsaq Ahmed Akkaris indgang til et nyt syn på livet – på mennesker, værdier og tro. En dannelsesrejse fra fundamentalistisk islamist til søgende humanist, som han selv udtrykker det.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Krimiside-applikationen – første testeksempel på brug af linked data i danske biblioteker

31.08.2018

I 2017 satte en projektgruppe bestående af deltagere fra Esbjerg Kommunes Biblioteker, Københavns Kommunes Biblioteker og Odense Biblioteker og Borgerservice sig for at udvikle en applikation til bibliotekets hjemmeside, som både kunne demonstrere hvad man kan bruge linked data til i bibliotekssammenhæng og gøre vores online katalog mere aktivt formidlende. Projektet blev navngivet ”Integration af åbne data i bibliotekets online katalog” og fik støtte af DDB Puljen. SDU Kolding medvirkede som konsulent på projektet. Projektet blev navngivet ”Integration af åbne data i bibliotekets online katalog” og fik støtte af DDB Puljen. SDU Kolding medvirkede som konsulent på projektet.

Bibliotekerne kan spille en vigtig rolle i formidlingen af podcastmediet

31.08.2018

Hvorfor er podcasts interessant for bibliotekerne? Og hvilken rolle kan bibliotekerne spille i forhold til mediet? Disse spørgsmål var udgangspunktet for projektet ”Podcast som åben og demokratisk platform”. Projektgruppen har gennemført en undersøgelse af podcastlandskabet, afdækket mulighedsrum samt udviklet og afprøvet koncepter og prototyper. Resultaterne viser, at bibliotekerne har flere oplagte muligheder for at tage mediet til sig og blive en relevant og troværdig aktør på podcastområdet. Særligt i forhold til tilgængeliggørelsen af mediet for brugerne, hvor bibliotekerne kan bringe sine formidlings- og kurateringskompetencer i spil. Her er en åbenlys mulighed, som bibliotekerne kan og bør gribe.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

TEGN en BOG på BIBLIOTEKET

08.08.2018

Biblioteket Kulturværftet i Helsingør har i foråret engageret borgere i litterære oplevelser, der styrker kreativiteten, fremmer fordybelsen og bringer en ro, man kan være sammen om. Bibliotekerne i Helsingør har en arrangementsstrategi, der slår fast, at biblioteket vil udvikle profilen som litteraturens hus. Derfor var det oplagt, da Elsebeth Tank foreslog et samarbejdsprojekt, der ville udforske mulighederne for at tilføre den litterære oplevelse nye dimensioner i mødet mellem litteratur og tegning. På bibliotekssprog taler vi om at udvide det litterære format. Og det var, hvad vi gjorde, da vi afprøvede og udviklede ’TEGN en BOG’ som biblioteksmetode. I foråret 2018 organiserede vi fire åbne workshops i bibliotekets publikumsrum på Kulturværftet.

Sammen om litteraturen

03.08.2018

Hvordan åbner man bibliotekets døre og litteraturens verden for kursister på HF og VUC, når flere forbinder biblioteket, bøger og læsning med noget dødkedeligt og uoverkommeligt? Det spørgsmål blev starten på udviklingsprojektet LITTLAB – et litteraturlaboratorium.