Kan man træne sig til at mestre modgang?
24.03.2017

Ja, mener psykolog Eva Hertz, der i sin bog Robust – lær at mestre modgang beskriver de faktorer, som gør os bedre i stand til at håndtere de hårde ting, vi oplever gennem livet. Mød hende på et morgenmøde for ledere.

Handelsskoleelever protesterer mod bibliotekarfyring
22.03.2017

På Roskilde Handelsskole er eleverne utilfredse med, at skolens ledelse har opsagt skolens bibliotekar. De mener, at det vil forringe undervisningen og deres opgaver.

Statsgruppens bestyrelse genvalgt
20.03.2017

Statsgruppen i Bibliotekarforbundet genvalgte bestyrelsen på sin generalforsamling lørdag den 18. marts og vedtog den kommende periodes arbejdsprogram.

Medarbejdere på AU Library kritiske over for fusion med KB
15.03.2017

Medarbejdere på AU Library er bekymrede for, at den skræddersyede service og udviklingen af nye services i samarbejde med de fagfaglige miljøer på universitetet kommer under pres ved en fusion med KB.

 

Konflikter er et grundvilkår

Som bibliotekar på et folkebibliotek kommer man ikke uden om konflikter med brugerne. Men ved at håndtere dem på den rigtige måde kan vi styrke relationen og passe på os selv samtidig, fortæller Dorte Holmberg, der er underviser og mægler i Center for Konfliktløsning.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Biblioteket bakker op om Dialogisk læsning i vuggestuerne

17.03.2017

Det er kommunalt besluttet, at alle institutioner i Hillerød skal arbejde med dialogisk læsning, og Hillerød Bibliotek har fundet midler til at søsætte et spændende projekt, som kan være med til at understøtte den dialogiske læsning ude i institutionerne.

Læs mere og Slip ledigheden

15.03.2017

Fredericia Bibliotek har deltaget i Slip ledigheden, som var et 2-årigt projekt under Danmark Læser. Artiklen redegør for, hvilke områder vi har arbejdet med, og hvilke erfaringer vi har gjort os.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Odense Bibliotekerne udlåner bæredygtighed med succes

03.03.2017

At bibliotekerne går nye veje og udvikler sig, er ingen i biblioteksverdenen i tvivl om. Det gør vi hver dag – og det skal vi blive ved med. Nye typer materialer og medier finder vej til udlånet. Også de mere »særprægede«. I Odense nærmer projektet Lån bæredygtighed på biblioteket sig sin afslutning, men projektets grundsten, 34 såkaldte bæredygtighedskits, indgår fremadrettet i Odense Bibliotekernes samling, og flere kommer fortsat til. Læs mere om Odenses grønne projekt, som også tilbyder et færdigt koncept – klar til at implementere på andre biblioteker.

Mere inspiration, tak

01.03.2017

Bibliotek.dk’s brugere vil gerne have mere inspiration og flere anbefalinger, men det skal opleves personligt og være målrettet dem. Sådan lyder det i de brugerundersøgelser, vi har gennemført på bibliotek.dk i 2016.