Kvinfos nye direktør vil redde biblioteket
27.04.2017

Henriette Laursen er nyudnævnt direktør i Kvinfo, og hun mener, at der ikke er nogen rationaliseringsgevinst i at lukke Kvinfos bibliotek og overdrage opgaven til Det Kgl. Bibliotek.

Bedre kulturoplevelser til de mindste
27.04.2017

Kulturministeriet har afsat tre millioner til at sætte ni projekter i gang, som skal hjælpe de mindste til bedre kulturoplevelser.

Forskningsbibliotekerne har ikke formået at profilere sig
26.04.2017

»Ærgerlig« kalder forsker på SDU Tove Faber Frandsen udviklingen med sammenlægninger af flere forskningsbiblioteker. De har ikke formået at slå deres værd fast over for moderinstitutionerne, mener hun.  

Temadag om de nye katalogiseringsregler - RDA
20.04.2017

Faggruppen META arrangerer den 8. juni en temadag om de nye internationale katalogiseringsregler, Resource Description and Access (RDA). 

 

Konflikter er et grundvilkår

Som bibliotekar på et folkebibliotek kommer man ikke uden om konflikter med brugerne. Men ved at håndtere dem på den rigtige måde kan vi styrke relationen og passe på os selv samtidig, fortæller Dorte Holmberg, der er underviser og mægler i Center for Konfliktløsning.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Del dog din formidling (sagt kærligt)

07.04.2017

Vesthimmerlands Biblioteker arbejdede i 2016 på et 1-årigt projekt, hvis formål var at genbruge eksisterende formidlingstiltag med fokus på nogle udvalgte brugergrupper. Tanken var god, men virkeligheden omkring formidlingstiltagene skabte udfordringer.

Børnebøger som ramme for terapeutisk intervention

07.04.2017

Hvordan billeder, fortællinger og eventyr kan hjælpe børn til at få det lettere med tunge problemer.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Biblo på udebane: Sorø Bibliotek rykker litteraturformidlingen ud i byrummet og naturen

05.04.2017

Kan man smage på litteraturen? Hvordan lyder den egentlig? Og hvad sker der, hvis vi rykker litteraturoplevelsen ud af biblioteksrummet og gør den social?

Biblioteket bakker op om Dialogisk læsning i vuggestuerne

17.03.2017

Det er kommunalt besluttet, at alle institutioner i Hillerød skal arbejde med dialogisk læsning, og Hillerød Bibliotek har fundet midler til at søsætte et spændende projekt, som kan være med til at understøtte den dialogiske læsning ude i institutionerne.