Bibliotekar DB-uddannelsen udfases
17.01.2018

Institut for Informationsstudier (INF) planlægger at nedlægge Bibliotekar DB-uddannelsen.

Staten afvikler ejerskabet af DBC
10.01.2018

Staten har opsagt sine aftaler om Nationalbibliografien og Bibliotek.dk og vil afvikle sit ejerskab af DBC. Forventet, siger DBC, som nu ruster sig til den nye situation.


Færre studerende er en af grundene til nedskæringer på Institut for Informationsstudier. Arkivfoto Simon Klein-Knudsen.

Nedskæringer på Institut for Informationsstudier
10.01.2018

I alt har INF måttet sige farvel til 14 medarbejdere på ganske kort tid, heraf en stor del videnskabelige medarbejdere, der fratræder henover sommeren 2018. Det sker i en tilpasning til færre studerende og omstruktureringer på Københavns Universitet.

Kulturministeriet har opsagt sin aftale med DBC
22.12.2017

Kulturministeriet ønsker at afvikle sit medejerskab til DBC. Den nuværende model giver nemlig ikke optimale muligheder for løbende at afprøve, om opgaven løses bedst muligt, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Gyldendal igen med i eReolen
22.12.2017

Den nye aftale om eReolen betyder, at bibliotekerne igen kan udlåne Gyldendals ebøger. Aftalen træder i kraft 1. januar 2018.

Stigning i episoder med hærværk og konflikter på bibliotekerne
14.12.2017

Der er sket en stigning i antallet af episoder med uro og konflikter på bibliotekerne. Det viser en rundspørge blandt forbundets tillidsrepræsentanter. BF’s formand Tine Segel mener, at der skal mere opmærksom omkring problematikken.

 

Konflikter er et grundvilkår

Som bibliotekar på et folkebibliotek kommer man ikke uden om konflikter med brugerne. Men ved at håndtere dem på den rigtige måde kan vi styrke relationen og passe på os selv samtidig, fortæller Dorte Holmberg, der er underviser og mægler i Center for Konfliktløsning.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Kær-Litt: Danmarks første festival for kærlighedslitteratur

19.01.2018

På Sydhavsøerne finder landets første kærlighedslitteraturfestival »Kær-Litt: Festival for lidenskabelige linjer« sted den 5.-6. maj 2018 på Fuglsang Herregaard, der ligger på Lolland. Det bliver en weekend i kærlighedens tegn med et overflødighedshorn af kærlighedslitteratur, musik, tekster, bogsigneringer, oplæsninger, skriveworkshops, foredrag og samtaler om kærlighed. Der vil også være aktiviteter for børnene i den skønne park. Herudover er der udskrevet en novellekonkurrence: Skriv en novelle om kærlighed mellem mennesker. Vindernovellen offentliggøres den 6. maj på Fuglsang Herregaard. Kom, og oplev en fantastisk weekend i kærlighedens tegn sammen med andre – uanset om du er barn, ung eller voksen. Her er kærlighed til alle.

Shared Reading åbner dansk sprog og kultur for udenlandske kvinder

19.01.2018

Shared Reading – guidet fælleslæsning – er blevet en lystfyldt og meningsfuld vej ind i dansk sprog og kultur for de udenlandske kvinder, som i 2017 deltog i udviklingsprojektet »Sproguniverser – litteraturens rolle når ord fattes« på Silkeborg Bibliotekerne og Herning Bibliotekerne. Projektet har vist, at metoden er velegnet til at give borgere med anden etnisk baggrund end dansk gode læseoplevelser med dansk litteratur, gøre dem til bedre sprogbrugere og udvide deres forståelse for dansk kultur.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

So ein Ding müssen wir auch haben! Et stop motion-eksperiment i Aalborg

04.01.2018

På Aalborg Universitetsbiblioteket har vi kastet os ud i kunsten at lave stop motion film inspireret af Københavns Universitetsbibliotek. Vores tanke har været at introducere vores services på en ny måde gennem stop motion. Konklusionen på vores arbejde er, at processen med at lave filmen, som er både sjov, udfordrende og lærerig, er arbejdet værd. Vi har fået en lille film, som præsenterer vores services på en anderledes måde, og som fungerer som en icebreaker og en blød start på vores undervisning.

En læsekreds i Skibby… kun for mænd

04.01.2018

Det viser sig ikke at være umuligt at have en læsekreds kun for mænd. For sådan en findes der nemlig i Skibby i Frederikssund Kommune. For et par år siden greb vi en tilfældig chance, og nu læses og debatteres der for fuld skrue blandt Læsehingstene. Det handler om at gribe ideen, når den er der.