En ny bibliotekslov skal bygge på visioner
17.04.2018

En ny bibliotekslov, der fastholder det kommunale selvstyre. Det var et ønske flere bibliotekschefer gentog fra talerstolen til Danmarks Biblioteksforenings topmøde i Herning.

Højesterets dom i Carlsberg-sagen giver bekymring hos politikerne
10.04.2018

BF har på et medlems vegne ført en sag først i byret, så landsretten og til sidst i Højesteret. Sagen handlede om, hvorvidt en arbejdsmiljørepræsentant uden overenskomst nyder særlig beskyttelse mod fyring. Det mente BF, men tabte sagen i Højesteret. Dommen har efterfølgende givet anledning til spørgsmål i et åbent samråd i Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Hvilken bog repræsenterer dit land?
04.04.2018

Bøger kan føre os ind i andre kulturer. Ambassadører over hele verden har givet deres bud på, hvilken bog der bedst repræsenterer deres land.

KL ser ikke behov for en aftale med Forfatternes Forvaltningsselskab
28.03.2018

KL opfordrer igen til, at hverken kommuner eller biblioteker indgår aftaler med FFS.

 

Compassion på arbejde

Dagens arbejdsmarked fremmer følelser som frygt, vrede og begejstring, mens tryghed og ro ikke får meget plads. Det bringer vores hjerne ud af fatning, mener forfatterne til bogen Hjernen på overarbejde. De se begrebet compassion som vejen til bedre balance.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Bibliotekaren guider eleverne gennem informations-junglen

19.04.2018

Multimodalitet i børnehøjde I foråret 2016 udviklede Professionshøjskolen Absalon (dengang UC Sjælland) og CFU i samarbejde med Vordingborg Bibliotekerne et projekt, der både skulle skærpe skoleelevers færdigheder inden for produktion af multimodale tekster og tjene som et eksemplarisk samarbejde mellem PLC’er (Pædagogiske Lærings Centre) og Folkebiblioteket.

Centralbibliotekernes Akademiforløb i Biblioteksdidaktik

19.04.2018

Så er uddannelsesforløbet Akademiforløb i Biblioteksdidaktik 2018-2019 åbent for tilmelding - og det er ganske gratis!

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Frivillige hjælper med at skabe stjernelæsere

28.03.2018

Nyt udviklingsprojekt i Frederikssund, Egedal og Herlevs biblioteker og skoler skaber øget læ-selyst hos børn i 10-13 års alderen.

Læringsmøblet i Kristrup

28.03.2018

Randers Biblioteks filial i Kristrup har gennem projektet »Transformation i nye bibliotekstyper« forsøgt at komme med en løsning på, hvordan vi på et primært selvbetjent bibliotek kan målrette vores tilbud til den enkelte besøgende – og i særdeleshed den enkelte skoleklasse. Vi har undersøgt, hvordan vi kan gøre biblioteksrummet relevant og målrettet. Vi er kommet frem til at lave et ’Læringsmøbel’, der opfylder de behov, og vi vil rigtig gerne dele vores erfaringer med jer.