Alle har brug for digital dannelse
08.02.2019

SIRIKommissionen  anbefaler en national digital dannelsesstrategi for alle aldersgrupper – ikke kun for børn og unge. Kommissionen peger blandt andet på biblioteker, folkehøjskoler og medier som oplagte spillere i den indsats.

Studerende: Biblioteket har altid været under forandring, men er lige aktuelt
05.02.2019

»Fremtidens bibliotek skal være gamle værdier i nye rammer«, skriver tre studerende på INF i et debatindlæg på kultursitet Kulturmonitor.dk.

Kultur formidles bedst gennem menneskelige relationer
31.01.2019

Tønder Bibliotek vinder Bibliotekernes formidlingspris for at formidle dansk kultur, demokrati og litteratur på en inddragende og levende måde til ventende asylansøgere.

Årets Bogsamling 2018
31.01.2019

Prisen for Årets bogsamling, der uddeles af Danske skønlitterære Forfattere går i år til Biblioteket Frederiksberg, som bliver tildelt 50.000 kroner, der er øremærket til indkøb af fysiske bøger.

 

Arbejdsmarked: Skal chefen have en kærlig hilsen?

Skal du skrive mvh eller kh i dine arbejdsmails? Bruge smileys? Og må chefen sende en mail til dig, når du har fri? Vi har bedt en arbejdslivsforsker og en »takt og tone-ekspert« om at komme med deres bud på god mail-adfærd på arbejdspladsen.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Fællessang+ - sang, samtale og fællesskab

05.02.2019

Kulturaktiviteter som katalysator for meningsfulde fællesskaber og sundhedsfremme nuanceres i disse år. Folkebibliotekerne er med på kultur- og sundhedsvognen med erfaringer fra blandt andet metoden guidet fælleslæsning. Med projekt Fællessang+ har målet været at afprøve potentialerne i at kombinere fællessang med samtale som en vej til at bringe mennesker sammen og styrke livsglæden hos deltagerne. Horsens, Randers og Viborg Bibliotekerne har sammen med lokale og eksterne samarbejdspartnere udviklet et koncept, der kan udrulles til andre biblioteker, som ønsker at afprøve nye veje for musikformidlingen og aktiviteter i fællesskab. Metoden kalder vi guidet fællessang.

Svendborg Masterclass

17.01.2019

Som et nyt og eksklusivt tilbud til skrivelystne inviterede Svendborg Bibliotek Lone Hørslev, Kaspar Colling Nielsen og Katrine Engberg på besøg i efteråret 2018 til Svendborg Masterclass. Målet er at opdyrke og udvikle den litterære talentmasse i lokalområdet. Deltagerne i Masterclass får lov til at følge skriveprocessen gennem en etableret forfatters hjerne, høre hvordan de strukturerer og arbejder med stoffet og i det hele taget lære alle de tips, tricks og kneb, de tre forfattere har samlet op gennem karrieren. ”Målet er at flytte fokus fra produkt til proces. Derfor arbejder kursisterne ikke frem mod at levere et slutprodukt, når Masterclassforløbet er slut,” forklarer initiativtager Jesper Bugge Kold. ”Men det er stadigvæk litteraturformidling med en involverende dimension.”

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Ny Nordisk undervisningsmateriale fra biblioteket til den åbne folkeskole

08.01.2019

Ny Nordisk er et litterært projekt med fokus på dannelse og identitet set i et prisme af nordisk litteratur - for hvad betyder det at vokse op der, hvor vi gør, og hvad får vi med os som en litterær og identitetsdannende rygsæk?

Skrækfest i Odense trækker fulde huse i en fejring af det gode gys

12.12.2018

Om lokal forankring og kulturelle partnerskaber på tværs af medier. Om baggrunden for en horrorfestival og hvorfor en borgerinddragende indsats som denne er relevant for alle folkebiblioteker.