Danskernes opfattelse af nyheder og aktualitet skal undersøges
10.10.2017

Slots- og Kulturstyrelsen vil belyse, hvordan forskellige befolkningsgrupper i Danmark opfatter nyheder, og hvad der er aktuelt stof for dem.

Cepos i Berlingske: Afskaf biblioteksloven
07.10.2017

Der er ikke længere brug for en bibliotekslov. Det er budskabet fra Cepos' forskningschef Henrik Christoffersen i en artikel i Berlingske i dag. Han efterlyser en diskussion af bibliotekernes public-service funktion.

Cepos-debat om bibliotekernes fremtid
06.10.2017

Den liberale tænketank Cepos inviterede tirsdag den 4. oktober til et møde om bibliotekernes fremtid. Det kom til at handle om de nedadgående udlånskurver i bibliotekerne, bibliotekernes mange tilbud og en efterlysning af en klar strategi for fremtidens biblioteker.

Arkivfoto: Jakob Boserup

KL undersøger omfanget af oplæsning på bibliotekerne
02.10.2017

Skal forfatterne have betaling, når der læses højt af deres værker på bibliotekerne? Umiddelbart mener KL nej, men undersøger dog bibliotekernes aktiviteter på området.

#dkbib: National kampagne skal huske danskerne på alt det, biblioteket kan
25.09.2017

En fælles bibliotekskampagne i uge 41 skal sætte bibliotekerne på dagsordenen, når alle deltagende biblioteker tager fat i det samme tema. I år er temaet demokrati, hvor bibliotekerne inviterer folk til at definere, hvad demokrati betyder for dem.

 

Konflikter er et grundvilkår

Som bibliotekar på et folkebibliotek kommer man ikke uden om konflikter med brugerne. Men ved at håndtere dem på den rigtige måde kan vi styrke relationen og passe på os selv samtidig, fortæller Dorte Holmberg, der er underviser og mægler i Center for Konfliktløsning.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Innovationspraktik – det virker, prøv det…

20.10.2017

Netværksdannelse, faglig sparring og innovation samlet i ét koncept: Som en del af den offentlige innovationspraktik tilbragte folkebibliotekar Rebekka Elmquist Nielsen fra Solrød Bibliotek to dage på Det Administrative Bibliotek (DAB). Her fortæller både praktikant og praktikvært Trine Fjordback Søndergaard om praktikopholdet.

Orakelmaskinen – få svar på (næsten) alt

20.10.2017

Som besøgende på kultur- og bevægelseshuset KU.BE kan du nu få svar på alle livets store spørgsmål. Biblioteket Frederiksberg har udviklet en »Orakelmaskine«, der kan forudsige fremtiden og give svar på alt det, der går ud over den menneskelige forstand. Orakelmaskinen henter sin viden og skønne citater fra bibliotekets mange værker og inviterer den besøgende til at møde litteraturen på en ny, sjov og legende måde. Formålet er at skabe interesse for litteraturen – gerne for dem, der ikke normalt bruger biblioteket.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

”Hvad skal man med biblioteker? Hvis man gav folk nogle hundrede kroner hver, kunne de købe mange bøger henne i genbrugsbutikken…”

11.10.2017

Man tror næsten ikke sine egne ører. Men Martin Ågerup, direktør for den borgerlig-liberale organisation ved navn CEPOS, er helt sikker i sin sag: Hvis folkebibliotekerne ikke findes, vil andre entreprenører udfylde tomrummet. Der vil blive plads til både frivillige og kommercielle virksomheder, som under de nuværende forhold – det vil sige med unfair konkurrence fra de offentligt finansierede folkebiblioteker – ikke har tilstrækkeligt albuerum til at kunne operere rentabelt.

Biblioteket: samlingssted i det hyperkomplekse samfund

06.10.2017

Brønderslev Bibliotek fik for to år siden en ny nabo, da et tidligere ældrecenter blev konverteret til asylcenter. På samme tid blev det tidligere sygehus i Dronninglund også lavet til asylcenter. Denne borgergruppe var ny i Brønderslev Kommune. Som i så mange andre mindre landkommuner blev asylansøgere en ny målgruppe, som der ikke var erfaringer med. Derfor indgik biblioteket en samskabelsesproces med asylcenteret, hvor kvalificerede tilbud til målgruppen skulle udvikles.