BF var klar med morgenkaffe, da de studerende i 2017 flyttede ind i de nye lokaler på Københavns Universitet. Arkivfoto: Simon Klein-Knudsen

Karakterkravet på 6 har givet færre studerende på Informationsvidenskab og kulturformidling på KU
08.08.2018

Et nyt karakterkrav på 6,0 på Københavns Universitet har ført til et forventet fald i antallet af optagne studerende på Informationsvidenskab og kulturformidling. Institutleder Jens-Erik Mai er dog godt tilfreds. Han havde på forhånd håbet på at kunne optage 100 nye studerende, og netop det mål er indfriet.

I dag er det stadig muligt at læse dagens avis på Københavns Hovedbibliotek. Men hvad skal biblioteket være for borgerne i fremtiden? Tre scenarier for Københavns biblioteker gør enten litteraturen, aktiviteter eller det digitale til biblioteks omdrejningspunkt. Arkivfoto Jakob Boserup

Tre scenarier: Skal Københavns biblioteker være litteraturhuse, aktivitetshuse eller blot et online tilbud?
07.08.2018

En scenarierapport fra Københavns Biblioteker tegner tre meget forskellige billeder af fremtidens biblioteker og kalder dem »Litterateket«, »Aktivitetet« og »Online-biblioteket«. Arbejdsgruppen bag rapporten lægger op til, at scenarierne med fordel kan kombineres.

Søren Dahl Mortensen (i midten) har fået Harry Potter Festivalen til at vokse år for år. Nu skal festivalen have et nyt navn på grund af  kravet fra rettighedshaveren Warner Bros. Søren Dahl Mortensen lover dog, at festivalen nok skal være klar med et nyt program til efterårsferien. Arkivfoto Heidi Lundsgaard.


Harry Potter-festival ramt af navneforbud
01.08.2018

Filmselskabet Warner Bros. har nedlagt forbud mod, at Harry Potter Festivalen bruger navnet Harry Potter. Heldigvis fortsætter festivalen ufortrødent og arbejder nu på at finde nyt navn.

Foto Heidi Lundsgaard

BF's meningsdannere laver biblioteksblog
25.06.2018

BF uddannede i starten af 2018 11 meningsdannere. BF'ere, der brændte for deres fag og havde modet og lysten til at blive en stemme i den offentlige debat. Det er blevet til flere indlæg i dansk presse, og nu også en blog - bloglioteket. 

 

Blockchain

Blockchain - fremtidens sikre internet

En myg fanget i rav – noget alle kan se, men for altid forseglet – er en god metafor for blockchain-teknologien, der kort kan beskrives som sikker opbevaring af information, og som kan vise sig at være fundamentet til et mere sikkert (og decentralt) internet.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

TEGN en BOG på BIBLIOTEKET

08.08.2018

Biblioteket Kulturværftet i Helsingør har i foråret engageret borgere i litterære oplevelser, der styrker kreativiteten, fremmer fordybelsen og bringer en ro, man kan være sammen om. Bibliotekerne i Helsingør har en arrangementsstrategi, der slår fast, at biblioteket vil udvikle profilen som litteraturens hus. Derfor var det oplagt, da Elsebeth Tank foreslog et samarbejdsprojekt, der ville udforske mulighederne for at tilføre den litterære oplevelse nye dimensioner i mødet mellem litteratur og tegning. På bibliotekssprog taler vi om at udvide det litterære format. Og det var, hvad vi gjorde, da vi afprøvede og udviklede ’TEGN en BOG’ som biblioteksmetode. I foråret 2018 organiserede vi 4 åbne workshops i bibliotekets publikumsrum på Kulturværftet.

Sammen om litteraturen

03.08.2018

Hvordan åbner man bibliotekets døre og litteraturens verden for kursister på HF og VUC, når flere forbinder biblioteket, bøger og læsning med noget dødkedeligt og uoverkommeligt? Det spørgsmål blev starten på udviklingsprojektet LITTLAB – et litteraturlaboratorium.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Musik som procesformidling - Nye måder at tænke musikformidling på

03.08.2018

Herlev Bibliotek har i 2018 på musikområdet arbejdet i en proces, hvor verdensmusik har været omdrejningspunkt for musikformidling – dvs. at verdensmusik har fungeret som et transparent benspænd i en række tiltag. Som en del af en samskabelsesproces har biblioteket samarbejdet ligeværdigt med Herlev Gymnasium og Ballerup Herlev Produktionshøjskole gennem 3 worldshops, som foregik hos de 3 forskellige interessenter. I samarbejdet med en lokal borger har samskabelsen haft en faciliterende karakter. Her er opstartet et ukulele spillefællseskab, hvor ca. 10 deltagere ugentligt har spillet sammen. Endelig har biblioteket anvendt styret samskabelse i forbindelse med eksempelvis koncerter. Der har været stor interesse for aktiviteterne og processen har været succesfuld.

Hvordan får man talent i litteratur?

30.07.2018

Brønderslev Forfatterskole skriver i år 15 års jubilæum, og som et førende talentilbud for skriveglade unge litteraturtalenter, vil vi gerne dele ud af vores erfaringer. For hvordan udvikles der egentlig talent i litteratur? På Brønderslev Forfatterskole er vejen til succes lang. Litteratur er ikke en talentgenre, hvor du er færdig som kunstner som 30-årig, højst sandsynligt er det først her din succes begynder. Det betyder også, at her er det det lange seje træk der tæller. Flere bøger om skrivning påpeger, at det er dem med den største stamina, som lykkes, og måske ikke altid den, der har den bedste historie.