Københavns Hovedbibliotek. Arkivfoto: Jakob Boserup

”Ingen anden kulturinstitution i Danmark kan bare tilnærmelsesvis matche det besøgstal”
14.07.2017

Biblioteket som fysisk fristed er blevet guld værd. 76 procent af danskerne svarer i en undersøgelse, at en af bibliotekets vigtigste opgaver er at være et fysisk læse- og oplysningssted.

Lederen sætter feriereglerne
26.06.2017

Væksthus for Ledelse kommer med fem gode råd til at sikre, at ferien bliver brugt til at lade op i for både ledere og medarbejdere.

Forfatternes formand ønsker betaling for oplæsning
21.06.2017

Skal oplæsning på bibliotekerne koste penge? I første omgang var forfatterne i tvivl, men nu bakker deres formand op om Forfatternes Forvaltningsselskabs krav om betaling.

Kommer digital dannelse af sig selv, eller har borgerne brug for hjælp?
21.06.2017

Det spørgsmål delte panelet til en debat om digital dannelse på Folkemødet.

Undersøgelsespåbud fra Arbejdstilsynet
16.06.2017

Arbejdstilsynet har udstedt et undersøgelsespåbud på Hovedbiblioteket i Høje-Taastrup Kommune på grund af mistanke om arbejdsmiljøproblemer. BF følger sagen og støtter de berørte medarbejdere.

 

Konflikter er et grundvilkår

Som bibliotekar på et folkebibliotek kommer man ikke uden om konflikter med brugerne. Men ved at håndtere dem på den rigtige måde kan vi styrke relationen og passe på os selv samtidig, fortæller Dorte Holmberg, der er underviser og mægler i Center for Konfliktløsning.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Notas lydbøger kan nu høres offline i ny app

26.06.2017

Notas medlemmer med for eksempel ordblindhed og synshandicap kan fremover høre lydbøger fra Nota på en ny app, også når de er offline. Appen kan hentes i App Store og Google Play og er gratis.

Træd ind i fortællingen 2017

07.06.2017

Når man samarbejder på tværs af kommunens institutioner og trækker på frivillige kræfter i og uden for kommunen, kan man sammen skabe noget stort, der ender med at række langt ud over landets grænser.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Fra zombie invasion til Dansk Horror Festival

07.06.2017

Om partnerskaber på tværs af kulturer og medier, baggrunden for en horrorfestival, og hvorfor en borgerinddragende indsats som denne er relevant for Odense Bibliotekerne – og bibliotekerne som helhed!

Det Litterære Udstillingshus – en bog om erfaringer med litterære installationer i biblioteksrummet

01.06.2017

Bibliotekerne i Albertslund, Frederiksberg og Helsingør har gennemført det første projekt som ’Det Litterære Udstillingshus’. Et udviklingsprojekt støttet af Slots- & Kulturstyrelsen, som også har valgt at støtte et nyt projekt ’Rum-værk: Den 4-dimensionale tekst’. Resultatet af vores første projekt blev tre store installatoriske udstillinger over tre klassiske, engelsksprogede værker: Ulysses, Utopia, Hamlet.