Seneste kommentarer

12-10-2018 - 4 kommentarer
Hjælp til at søge legater
22-09-2018 - 4 kommentarer
Stå af, hvis du altid er på
17-09-2018 - 2 kommentarer

Mest læste

Otte artikler dyster om Del Din Viden-prisen
11.10.2018

Hvilken artikel skal løbe med titlen som bedste Del Din Viden-artikel for 2017/2018? Det bliver afsløret til festmiddagen efter BF’s generalforsamling den 10. november. Otte artikler er med i opløbet.

Kulturministeren lægger op til debat om biblioteker i hele landet
09.10.2018

Under overskriften Ordet er frit. Biblioteket er dit vil kulturministeren sammen med KL holde en række debatmøder rundt i landet for at få unges som gamles bud på, hvad biblioteket skal være for en størrelse i fremtiden. Og bagefter vurdere om det kræver en revidering af den nuværende lov.

Unge skal turde bruge deres stemme
01.10.2018

Mange unge afholder sig fra at deltage i den offentlige debat, fordi tonen er hård, og fordi de ikke er trænet i at ytre sig. Biblioteket er et oplagt sted at træne talekunst og debatlyst, mener bibliotekar på Lyngby Bibliotekerne Christina Madsen.

Hvordan definerer vi bibliotekarens mission af i dag?
26.09.2018

Workshop med ph.d. i moderne intellektuel historie fra London University Matt Finch, hvor du bliver klogere på nogle af de helt centrale udfordringer omkring demokrati, professionalisme og bibliotekarens mission.

 

Bibliotekaren er biblioteket

Biblioteket er ikke bygningen eller samlingen – det er bibliotekaren

Bibliotekarer skal hverken være neutrale eller objektive. De er i vidensbranchen, og det kræver, at de dømmer noget til at være bedre end andet, siger forfatter til bøgerne The Atlas of New Librarianship og The New Librarianship Field Guide, R. David Lankes. Han mener, at bibliotekarernes legitimitet stiger proportionelt med deres involvering i lokalsamfundet.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld

Del Din Viden

Et lykkeligt moderne ægteskab – om samarbejde mellem folkebibliotek og borgercenter i Dragør

11.10.2018

Sammenlægninger af borgerservice og folkebiblioteker har rullet over landet. Det har stået på gennem en årrække i forskellige udformninger for eksempel fra fuldt integreret til borgerservice light. Fokus har været stort på de steder, hvor bibliotek og borgerservice er flyttet sammen og knap så stort på de steder, hvor man har valgt en anden vej. Dragør Kommune er en af de kommuner, som er gået en anden vej. Vi vil gerne dele vores erfaringer om det, vi kalder ”et lykkeligt moderne ægteskab”; vi bor hver for sig og samarbejder, der hvor det giver mening for borgerne.

Charme, selvtillid og lækkert horn

01.10.2018

I alle organisationer sendes medarbejdere på kursus eller seminar med en forventning om, at de vender hjem med en sprudlende gejst for at kaste sig ud i nye tiltag, hvor ny viden omsættes og bringes i anvendelse. Ord som forandringsledelse og kompetenceudvikling bliver ofte brugt om dette velkendte fænomen. Budskabet i denne artikel er, at det nogle gange kan betale sig at vente og udvise tålmodighed, selvom det kribler i fingrene for at prøve nye ting af. I denne artikel udfordrer jeg det moderne og populære kompetenceudviklingsbuzzword ”transfer”, som blandt andet handler om, at det tillærte på et kursus omsættes straks og gryden holdes i kog. Min påstand er, at medarbejdere kan gøre klogt i at lade den nye viden simre i gryden. Ledere kan gøre klogt i at legitimere, at ny viden simrer i lang tid, inden den bringes i anvendelse. Til sidst giver jeg et konkret eksempel på, at Aalborg Bibliotekerne har haft ny viden på lager i et helt år uden at sidste salgsdato blev overskredet.

Del din viden

#Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kollegaer og fagfæller.

#Tag del i debatten

#Fortæl om din idé.
Brug de andres viden.

Læs alle indlæg

Skønlitteraturens nye formater - Den digitale udfordring

01.10.2018

“Danskernes forbrug af skønlitteratur er stabilt”. Med disse betryggende ord indledes en artikel i Kristeligt Dagblad. Artiklen beretter om, hvorledes mange mennesker i dag lider af kronisk dårlig samvittighed i kontekst til forbrug af såkaldte overfladiske medier som smartphones og tablets, mens skønlitteraturen samler støv på natbordet.

Unge gymnasieelever går til talerskole på Stadsbiblioteket

01.10.2018

I samarbejde med Røst har Lyngby Stadsbibliotek inviteret HHX-elever fra Knord til at gå til talerskol, for at blive klogere på alt fra kreativ idéudvikling til solid stemmeføring.