2010

 

20 /2010  -  09. december 2010
Læs i dette nummer om informationsspecialisterne på Ferring, der har vendt op og ned på arbejdsprocesserne. Du kan også komme med til biblioteksledermøde og til Svalbard, eller møde den nye studenterobservatør og sige farvel til afgående HB-medlem Mette Kjeldsen Sloth.
God fornøjelse!

Download som PDF


19 /2010  -  25. november 2010
I dette nummer kan du møde de nye kandidater til hovedbestyrelsen. Du kan også læse formandens beretning for året der gik eller blive klogere på de kommunale besparelser, som netop nu hærger bibliotekerne.

Download som PDF


18 /2010  -  11. november 2010
I dette nummer af Bibliotekspressen kan du blive inspireret af et interview med ildsjælen Ronni Abergel, der på vegne af organisationen Menneskebiblioteket, modtog årets Døssingpris, du kan også blive klogere på, hvordan du ruster dig til et job efter studierne og  høre, hvorfor LIbrary of Congress vil overtage Twitter-arkiverne.
God fornøjelse!

Download som PDF


17 /2010  -  21. oktober 2010
Der bliver ansat flere og flere bibliotekschefer uden bibliotekarbaggrund. Læs om tendensen i dette nummer, hvor du også kan blive klogere på, hvordan bíblioteker kan være med til at skabe byrum, og hvorfor man bør droppe tanken om en fælles databrønd.
God fornøjelse!

Download som PDF


16 /2010  -  07. oktober 2010
Der er mange fordele ved at skifte sektor i løbet af et arbejdsliv. Læs hvorfor i dette nummer af Bibliotekspressen, hvor du også kan møde tre bibliotekarer, der har erfaring med at skifte rundt mellem sektorerne.  Du kan også komme med til bogbustræf i Ribe og blive klogere på, hvorfor du ligeså godt først som sidst kan acceptere, at de digitale tilbud aldrig kommer til at fungere perfekt. 
God læselyst! 

Download som PDF


15 /2010  -  23. september 2010
I dette nummer kan du læse om den digitale revolution, som lydbøgerne har ført med sig, og hvad det kommer til at betyde for bibliotekerne. Du kan lære om, hvordan du bruger Folketingets Biblioteks nye service, der gør det muligt at følge arbejdet og debatten omkring lovforslag og vedtagne love. Og du kan finde inspiration til at opnå flere stjernestunder i dit daglige arbejde og din omgang med brugerne.
God læslyst!

Download som PDF


14 /2010  -  09. september 2010
Open Access kan meget simpelt forklares som fri adgang til viden. Men virkeligheden er mere kompliceret. Læs i dette nummer, hvorfor Open Access kan betyde døden for danske tidsskrifter. Læs interviewet med to arkitekter, der beskriver bibliotekerne som offentlige pulterkamre og om Helsingør Bibliotek, der har haft succes med at låne en danseforestilling ud til brugerne.
God læselyst!

Download som PDF


13 /2010  -  26. august 2010
I dette nummer stiller Bibliotekspressen skarpt på efterlønnen. Mød Dorte Olesen, som nyder livet som efterlønsmodtager efter et langt og engageret arbejdsliv og  læs den økonomiske rådgivers gode råd til, hvordan du sikrer dig en efterlønsordning, som er økonomisk attraktiv.  Du kan også blive klogere på, hvordan en fornuftig seniorpolitik kan holde på medarbejderne.
God læselyst!

Download som PDF


12 /2010  -  12. august 2010
Læs i dette nummer om BibZoom, der risikerer at blive en dyr succes.  Kom på besøg på DTU Bibliotek, hvor bøgerne er pakket væk og brugerne er blevet synlige. og bliv klogere på samspillet mellem borgerservice og biblioteksbetjening.
God fornøjelse!

Download som PDF


11 /2010  -  01. juli 2010
Fundraising rykker i stigende grad ind i kommunerne. Bliv klogere på , hvordan du kan hente penge til de trængte biblioteksbudgetter i dette nummer. Du kan også hente inspiration  i artiklen om Det Samfundsvidenskabelige Fakultetbibliotek, der for alvor har sat brugerne i centrum eller i lektor ved IVA, Hans Elbeshausens tanker om ny og tværfaglig projektkultur. God læselyst i sommervarmen.  

Download som PDF


10 /2010  -  17. juni 2010
I dette nummer kan du løse om dine rettigheder og  muligheder i forbindelse med en fyring, og hvordan du kommer videre, hvis det bliver dig, der trækker arbejdsmarkedets Sorteper. Du kan også møde en bibliotekar, der sprang ud som selvstændig, da han modtog en fyreseddel eller blive inspireret af, hvordan CBS Bibliotek ruster sig til fremtiden.

Download som PDF


9 /2010  -  03. juni 2010
I dette nummer kan du læse om bibliotekerne i København, der siden årsskiftet har fået en skarpere kulturel profil og en tættere tilknytning til lokalmiljøet.  Du kan også møde manden bag Palles Gavebod, Anders Morgenthaler, og  få nye ideer til, hvordan du formidler sæsonens computerspil. God fornøjelse!

Download som PDF


8 /2010  -  13. maj 2010
I 2012 skal al kommunikation med det offentlige kunne foregå digtalt. Læs i dette nummer om bibliotekernes forpligtelser i forbindelse med det ambitiøse projekt. Du kan også få et indblik i, hvilke krav BF tager med til overenskomstforhandlingerne og læse om, hvordan du ruster dig selv og din arbejdsplads til at komme helskindet gennem nedskæringerne.
God fornøjelse!

Download som PDF


7 /2010  -  29. april 2010
I dette nummer kan du få gode råd til din næste mus-samtale, finde ud af, hvad en Bibliograf er for noget, og møde en dansker, der er klar til at udfordre Google.
Du kan også læse analyser og reaktioner på Carina-udvalgets rapport.
Rigtig god fornøjelse!

Download som PDF


6 /2010  -  08. april 2010
Læs i dette nummer om fremtidsudsigterne for bibliotekarfagets overlevelse, og bliv introduceret til begerebet informationspraksis, Bliv klogere på, hvorfor tidligere chef for Københavns Hovedbibliotek, Pernille Schaltz, skiftede job og få et indblik i forfatter Kim Fupz Aakesons univers.
Rigtig god fornøjelse!

Download som PDF


5 /2010  -  18. marts 2010
I dette nummer kan du blive inspireret til at se den økonomiske krise i biblioteksvæsnet som et afsæt for nye kreative tiltag. Du kan også blive klogere på Records Management, læse om, hvad du kan forvente dig af Carina-udvalgets udspil og møde de studerendes nye mand i hovebestyrelsen.
Rigtig god fornøjelse.

Download som PDF


4 /2010  -  25. februar 2010
I dette nummer kan du møde krimiforfatteren Elsebeth Egholm og få indsigt i, hvorfor bibliotekernes egagement i den virtuelle verden Second Life har været en god investering. Du kan også komme med 200 rasende studerende på barrikaderne i forbindelse med lukningen af biblioteket på Institut for Geologi og Geografi.
God fornøjelse!

Download som PDF


3 /2010  -  11. februar 2010
Læs i dette nummer om bibliotekernes samarbejde med DR´s børnekanal Ramasjang, der tiltrækker nye målgrupper. Kom tæt på forfatteren Jette Kaarsbøl, som bliver forfulgt af sine romanfigurer og mød den nye redaktør af forskningsbiblioteksforeningens blad, René Steffensen, som er glad for navneskift.

Download som PDF


2 /2010  -  28. januar 2010
I dette nummer kan du blive klogere på, hvad der gør en god bog god og hvad god fjernlånsservice egentlig er, eller du kan lade dig inspirere af tjekkiske Guerilla readers, som har lavet en vægkalender med nøgne bibliotekarer for at vise, at biblioteker er sexy.
God læselyst!

Download som PDF


1 /2010  -  14. januar 2010
I dette nummer kan du møde forfatteren Pia Juul, lære at motivere dine brugere ved at benytte den rigtige informationsarkitektur og høre tre jobsøgende cand.scient.bibl´ers erfaring med jobmarkedet lige nu.

Download som PDF