2011

 

11 /2011  -  15. december 2011
I årets sidste udgave af Perspektiv kan du læse om informationsspecialisternes betydning for virksomhederne. Bliv også klogere på kildekritik på nettet og find ud af, om din arbejdsplads har høj social kapital. 

Download som PDF


10 /2011  -  24. november 2011
Lean-strategier kan gøre biblioteksservice mere effektiv og konkurrencedygtig. Bliv klogere på tankegangen bag lean i dette nummer af Perspektiv, hvor du også kan læse om ESDH, sprogforskning og Danmarks nye kulturminister.

Download som PDF


9 /2011  -  27. oktober 2011
Din læring er ikke længere kun din egen sag. Samfundet har en forventning om, at du holder dig fagligt opdateret og tilegner dig nye kompetencer. Læs temaet om livslang læring i dette nummer af Perspektiv, som også raporterer fra Fagligt Landsmøde 2011 om de digitale indfødte.

Download som PDF


8 /2011  -  29. september 2011
De store forlag er inviteret med til forhandlingerne, når folkebibliotekerne skal finde en forretningsmodel for udlån af e-bøger. Læs om e-bogs-striden i dette nummer af Perspektiv, hvor du også kan blive klogere på de unge, såkaldt "digitalt indfødte".  

Download som PDF


7 /2011  -  31. august 2011
Hvad skal de unge, nyuddannede gøre for at finde vej ud af arbejdsløsheden og frem til et fast job? Og hvad er det egentlig, cheferne vil have, når de skal ansætte en ny? I dette nummer af Perspektiv sætter vi fokus på ledighed.

Download som PDF


6 /2011  -  30. juni 2011
Perspektiv sætter i dette nummer spot på tendensen til, at projekter fylder mere og mere i vores arbejdsliv. Læs også om, hvor meget en god oversættelse betyder for læseoplevelsen og bliv klogere på, hvordan bibliotekerne bruger løntilskudsansatte. 

Download som PDF


5 /2011  -  26. maj 2011
I dette nummer af Perspektiv kan du møde professor Vincent F. Hendricks, der påviser, hvordan vi i mange tilfælde bliver snydt af informationer. Få også indsigt i, hvordan bibliotekerne forsøger at finde fodfæste på Facebook, og læs om renoveringsplaner for millioner på Københavns Hovedbibliotek. 

Download som PDF


4 /2011  -  28. april 2011
Hvad bliver det til med Danskernes Digitale Bibliotek? Det spørgsmål stiller vi i dette nummer af Perspektiv. hvor vi også kigger nærmere på bibliotekarernes interessetid. For er det arbejdstid eller fritid, når din chef forventer, at du læser de aktuelle romaner derhjemme? Vi sætter også spot på formidlingens svære kunst i månedens tema.

Download som PDF


3 /2011  -  31. marts 2011
I dette nummer stiller Perspektiv spørgsmålet: Er det hykleri eller moralsk pligt, når politikerne blander sig i bibliotekernes arrangementer? Læs hvad politikerner, bibliotekslederne og ekspernerne svarer og mød Erland Kolding Nielsen, der stod fast på Hizb-ut-Tahrirs ret til at bruge Det Kongelige Biblioteks mødelokaler på trods af kulturministerens indblanding.

Download som PDF


2 /2011  -  24. februar 2011
I andet nummer af Perspektiv kan du læse om, hvilken betydning digitaliseringen får for dig og dit arbejdsliv. Du kan også blive klogere på, hvordan du tackler kolleger med stress, komme med på besøg hos Kunstindustrimuseets Bibliotek, høre hvad dine kolleger mener om efterlønnen og få indblik i, hvordan censuren i det amerikanske bibelbælte kan komme til at få en stor betydning for danske e-bøger.

Rigtig god læselyst!

Download som PDF


1 /2011  -  27. januar 2011
Velkommen til Perpektiv

Vi har det seneste år forberedt relanceringen af dit fagblad ud fra devisen tradition og fornyelse, for at give dig et fagmagasin, der går mere i dybden med emnerne. Derfor har vi skiftet navn til Bibliotekarforbundets fagmagasin Perspektiv, fordi vi vil favne bredere og perspektivere historierne.

Bibliotekarforbundets fagmagasin Perspektiv udkommer 11 gange årligt, hvor Bibliotekspressen udkom 20 gange. Fremover udkommer Bibliotekarforbundet og Perspektivs fælles nyhedsbrev ugentligt.

God læselyst.

Download som PDF