2012

 

11 /2012  -  13. december 2012

I denne udgave af Perspektiv har vi interviewet tv-vært Ane Cortzen fra programmet TV!TV!TV! om, hvad god og personlig formidling er.

Download som PDF


10 /2012  -  28. november 2012

I dette nummer af Perspektiv sætter vi fokus på kampen om e-bøgerne og sammenbruddet i forhandlingerne om eReolen. Du kan også blive klogere på de beslutninger, der blev truffet på Bibliotekarforbundets generalforsamling i oktober.    

Download som PDF


9 /2012  -  23. oktober 2012

Kan og skal skolebiblioteker og folkebiblioteker slå pjalterne sammen, eller fungerer de bedst hver for sig? Det spørgsmål sætter vi fokus på i dette nummer af Perspektiv, hvor du også kan læse nyt om Danskernes Digitale Bibliotek.

Download som PDF


Studentermagasin /2012  -  09. oktober 2012

Denne udgave af Perspektiv er en særudgave specielt til studerende. I bladet kan du få sat perspektiv på dit eget studieliv, og du kan blandt andet læse artikler om, hvad du kan gøre for at få fingre i et godt job, når studietiden er forbi.  

Download som PDF


8 /2012  -  26. september 2012

Flere og flere bibliotekarer indtager rollen som underviser, men mange føler, at de mangler redskaber. Bliv klogere på undervisning i dette nummer af Perspektiv, hvor du også kan møde bibliotekernes nye direktør, Trine Nielsen.

Download som PDF


7 /2012  -  28. august 2012

Er borgerservice et valg? Eller er det en opgave, som bibliotekerne ikke kan undgå at tage på sig? Vi sætter fokus på borgerservicens indtog på bibliotekerne. Læs også om Bibliotekarforbundets fremtid i denne udgave af Perspektiv.

Download som PDF


6 /2012  -  27. juni 2012

De sidste to år er antallet af åbne biblioteker steget markant. Men hvad betyder det, at bibliotekerne holder åbent, når bibliotekaren er gået hjem? Vi sætter fokus på de åbne biblioteker i dette nummer af Perspektiv, hvor du også kan blive klogere på ledelse.

Download som PDF


5 /2012  -  30. maj 2012

Perspektiv sætter i dette nummer spot på digital formidling - et område, hvor bibliotekerne har mange muligheder for at udvikle sig og skabe kontakt til brugerne på nye måder. Læs også om spiludvikling, studerendes gratis arbejde og fremtidens økonomi "anarconomy".

Download som PDF


4 /2012  -  25. april 2012

Reglerne om ophavsret bliver i takt med digitaliseringen mere og mere komplekse, og det udfordrer blandt andre bibliotekarerne. Bliv klogere på ophavsret i dette nummer af Perspektiv, hvor vi også tager afsked med den tidligere direktør i Styrelsen for Bibliotek og Medier, Jens Thorhauge.

Download som PDF


3 /2012  -  28. marts 2012

Bag ledighedsstatistikkens tal gemmer sig rigtige mennesker med masser af kompetencer. I dette nummer af Perspektiv kan du møde seks af dem. Læs også om flytteplaner på IVA og Bibliotekarforbundets flytning af medlemmernes pensionsordninger.

Download som PDF


2 /2012  -  22. februar 2012
Skal vi vide alt? Og hvilke konsekvenser har det, når hemmeligheder siver ud i offentligheden? I dette nummer af Perspektiv zoomer vi ind på fænomenet Wikileaks. Læs også om forretningsforståelse og tag med på besøg hos kunstmuseet Louisianas bibliotekar.

Download som PDF


1 /2012  -  26. januar 2012

Hvordan ser de studerende på IVA og SDU på deres uddannelse? Få svaret i dette nummer af Perspektiv, hvor du også kan læse om jobmuligheder i digitaliseringen af det offentlige, job i det private og mobning på arbejdspladsen. 

Download som PDF