Det, du skal vide om dit cv

25.09.2014

Når en arbejdsgiver får 200 ansøgninger til et enkelt job, er det ofte cv’et, der bliver kigget på først. Dermed afgør det, om din ansøgning overhovedet bliver læst. Vi har spurgt tre arbejdsgivere, hvordan du laver det bedste cv.

Et lidt for pyntet CV kan godt give vanskeligheder til en jobsamtale. Illustrator Pernille Mühlbach

1. DIT CV BETYDER MERE, END DU TROR

Hører du til dem, der tror, at dit cv er noget, arbejdsgiverne først læser, når din ansøgning har vækket deres interesse, kan du godt tro om igen.

– Jeg kigger altid først på cv’et, og hvis det er dårligt, går jeg ikke videre med ansøgningen, fortæller direktør i rekrutteringsvirksomheden Randstad, Nima Astanehdost.

Stefan Nielsen har det på samme måde. Han er HR-direktør i medicinalvirksomheden Ferring, der har omkring 500 ansatte i Danmark, hvoraf 6-8 stykker er bibliotekarer.

– Når man får 200 ansøgninger, er det ud fra cv’et, at man danner sig overblikket. Dér kan jeg lige hurtigt screene, hvem personen er, og hvad personen har lavet. Og så vælger jeg omkring 15 ud, hvorefter jeg forholder mig til deres motiverede ansøgning, siger han.

2. SÅDAN SKAL DIT CV UDFORMES
Når dit cv lander på et skrivebord eller i en indbakke, skal det gerne gøre et godt førstehåndsindtryk. Og ligesom du formentlig vil tage pænt tøj på til samtalen, bør du også sørge for, at dit cv ser pænt ud.

– Det første, jeg kigger på, er, om det designmæssigt ser ordentligt ud og er bygget godt op, fortæller Nima Astanehdost. Ifølge ham betyder det, at det formelle skal være i orden. Du skal skrive navnet på de virksomheder, du har været ansat hos, hvilken stilling og hvilke opgaver du har haft, og hvilke resultater du har skabt. Og det skal være skrevet overskueligt, gerne i punktform, og så må det maksimalt fylde to sider.

– Det er det, man kan kapere. Vi modtager cv’er på fem-seks sider, hvor der bare er fyldt på. Men det er ikke relevant, hvad du har lavet fra 1983 til 1987. Vi er interesserede i, hvad du har lavet de sidste 15 år, siger han.

Chef for Københavns Hovedbibliotek, Jakob Heide Petersen, er enig i, at to sider er optimalt.

– Det handler ikke om at få det hele med, men om at få det vigtigste med, som han siger.

Ferrings Stefan Nielsen læser dog gerne cv’er, der er længere.

– Tiden, hvor der landede en tyk kurvet med 20 siders cv, er ovre. Men hvis jeg leder efter en bibliotekar med meget erfaring, vil jeg gerne læse et cv på tre-fire sider.

3. VIS, HVEM DU ER
Et godt cv er ikke kun en opremsning af, hvad du har lavet. Det er også en anledning til at vise, hvem du er.

– Nogle betragter primært deres cv som dokumentation, men et cv er mere end det i dag. Du skal bruge det til at sælge dig selv, fortæller Jakob Heide Petersen.

I praksis betyder det, at du i cv’et skal fremhæve de ting, du sælger dig selv på i ansøgningen. Og hvis stillingsopslaget for eksempel efterspørger en kvalifikation som fleksibilitet, skal du via dit cv vise, at du har den adfærd.

– Sørg for at få demonstreret dine personlige egenskaber. Personligt kan jeg godt lide, når folk øverst i deres cv har skrevet et par linjer, hvor de opsummerer, hvem de er som person, og at man så kan se den person gå igen nede i teksten, siger han.

– I dag ansætter vi jo i højere grad efter personlighed frem for faglige kvalifikationer. Det betyder, at cv’et med fordel kan gøres mere levende og bruges til at illustrere dine værdier. Selvfølgelig er uddannelse og færdigheder vigtige, men det er personligheden, der skiller dig ud.

4. LAV ET NYT CV TIL HVER ANSØGNING
Det ville være dejligt, hvis du bare lige kunne sende et standard cv af sted sammen med din ansøgning, men det fungerer desværre ikke godt i praksis.

– Det gode cv er et målrettet cv, siger Stefan Nielsen.

– Som HR-direktør i Ferring vil jeg gerne se, hvad du har beskæftiget dig med inden for det lægevidenskabelige felt – ikke hvad du har lavet hos LEGO eller Toms.

– Desuden handler det også om at ramme den enkelte virksomheds tone. Der er jo stor forskel på, om du søger arbejde hos Mærsk eller i en kreativ virksomhed, hvor det gerne må være lidt sjovt.

Stefan Nielsen forslår derfor, at du har et master-cv liggende, som du kan plukke ud fra og tilpasse til den enkelte ansøgning. Bibliotekschef Jakob Heide Petersen er enig.

– Det er et stort arbejde, men det betaler sig at gøre noget ud af det. Det handler om at få det hele til at spille sammen. Og det bedste er, når man som arbejdsgiver kan se, at der er en rød tråd mellem cv’et, ansøgningen og stillingsopslaget, så de tilsammen danner en smuk treenighed.

5. UNDGÅ HULLER!
Stress, arbejdsløshed, sygdom. Der kan være flere årsager til, at du laver huller i dit cv, men undgå dem, for de bliver bemærket.

– Mange forsøger at skjule noget ved kun at skrive, hvor de har været ansat fra år til år, men det bliver gennemskuet. Så når du skriver dit cv, skal du skrive, hvor du har været fra måned til måned. Det er ikke nok at skrive fra år til år, for som arbejdsgiver ved jeg jo ikke, om du har været der tre måneder eller halvandet år, og der er altså kæmpe forskel, siger Randstads Nima Astanehdost.

Men hvad gør du så, hvis du gerne vil skjule arbejdsløshed, stress eller ikke-relevante jobs? Det kan du ikke, lyder det korte svar.

– Hvis du har gået ledig i halvandet år, så skriv det, og tilføj, at du måske har været for kræsen i forhold til, hvad du har søgt. Og selv om du er akademiker, synes jeg ikke, der er nogen problemer i, at du har pakket varer hos Arla. Tværtimod. Det er da meget bedre, at du har haft et job, end at du ikke har haft noget. Og med hensyn til stress er der jo mange tusinde stressramte, så skriv også, hvis du har været ramt i en periode, men forklar hvorfor, og hvor du er nu i forhold til det, lyder rådet fra Nima Astanehdost.

Stefan Nielsen mener også, at det er til din egen fordel at undgå huller.

– Hvis der er huller, siger det mig, at der er foregået noget mærkeligt, og hvis jeg har masser af ansøgninger at vælge imellem, er det nok til, at en ansøgning ryger ud. Der må ikke opstå nogen tvivl om personens ærlighed.

6. VÆR ÆRLIG
Når du skriver dit cv, så lad være med at oversælge dig selv.

– Som arbejdsgiver vil man ofte læse cv’et og efterfølgende sammenligne med, hvad der for eksempel står på LinkedIn og andre steder på nettet. Derfor bliver det hurtigt opdaget, hvis du har løjet eller overdrevet. Ellers vil det som regel blive afsløret til samtalen, når vi for eksempel spørger, om en tidligere chef vil være enig i dine gode resultater, hvis vi ringer til ham. På det tidspunkt trækker folk, der har overdrevet, som regel i land, og det kan være nok til, at vi ikke går videre med kandidaten, siger Randstads Nima Astanehdost.

Stefan Nielsen fra Ferring fortæller også, at der ikke skal meget til, før man opdager, hvis der er blevet fiflet med sandheden.

– Nogle tager chancen og skriver mere på cv’et, end det kan tåle. Men man skal som arbejdsgiver som regel ikke grave meget, før man opdager det. Det kan være folk, der har skrevet, at de har været projektledere i en organisation, men når man så spørger ind til, hvad de helt konkret har lavet, viser det sig, at de har været projektassistenter og hovedsageligt hentet basser og lavet kaffe, fortæller han. Dog skal du heller ikke undersælge sig selv.

– Mange er alt for beskedne og fremhæver ikke sig selv. Men vis, hvad du har bidraget med til forretningen, og hvordan du har gjort en forskel – det fortæller også, at du tør stikke næsen frem, siger Stefan Nielsen.

7. SÅ MEGET SKAL PRIVATE OPLYSNINGER FYLDE
Når det gælder private oplysninger, er både Nima Astanehdost, Jakob Heide Petersen og Stefan Nielsen enige i, at det kan være en god idé kort at skrive på dit cv, hvor du er i dit liv. Men før du fortæller alt, så tjek lige, hvilken virksomhed du søger job i, råder Stefan Nielsen.

– I en virksomhed som Ferring har vi 65 procent kvinder ansat, og vi har nogle værdier, der gør, at vi gerne ansætter for eksempel en gravid, hvis det er den rigtige kandidat. Derfor vil det også komme dig til gode, når du er ærlig og for eksempel skriver, at du har fem børn og er fraskilt. Vi finder jo alligevel ud
af det til samtalen, og det vil ikke betyde, at du ikke kommer til samtale.

Når det kommer til fritidsinteresser er der også bred enighed blandt Nima Astanehdost, Jakob Heide Petersen og Stefan Nielsen i, at de kan være relevante, da de siger noget om dig som menneske. Jakob Heide Petersen påpeger dog, at det kan være en god idé at nedtone interesser, der sætter gang i folks
fordomme.

– Det er fint at skrive, hvad du interesserer dig for. Men hvis du bruger meget tid på for eksempel orgel- eller rollespil, så tænk over, hvilke billeder det skaber inde i hovedet på dem, der skal ansætte dig, for man vælger også ud fra, om folk passer ind socialt, siger han og understreger, at der ikke er noget galt med hverken orgel- eller rollespil.

8. SJUSK ER IKKE TILLADT
Inden du sender dit cv af sted, så sørg for, at der ikke er stavefejl. Det lyder indlysende, men det er det ikke. Både Nima Astanehdost, Jakob Heide Petsersen og Stefan Nielsen modtager jævnligt cv’er med stavefejl.

– Når jeg ser det, så er det faktisk ud med det samme. Det kræver ti minutter at få en anden til at læse dit cv igennem, og det er altså en god investering. Det er for sjusket, hvis du ikke er villig til at gøre det, når det kan gælde de næste fem år af dit liv. Samtidig siger det jo også noget om dig som kandidat: Som ansat vil du sandsynligvis også sende halvfærdige dokumenter ud af huset, siger Nima Astanehdost.

9. HUSK AT SKRIVE DINE IT- OG SPROGFÆRDIGHEDER PÅ
Hvis det er relevant for jobbet, så skriv, hvad du har af it- og sprogkundskaber. Men hvor meget i detaljen skal du gå?

– Du skal ikke skrive, at du kan Officepakken. Det forventer man. Men skriv det, hvis du har arbejdet med bestemte programmer. Hvis der i jobopslaget står, at du skal kunne et program, du ikke kan, så find ud af, hvordan du lærer det, og skriv i cv’et, at du har fundet et kursus, som du kan tage, lyder rådet fra Nima Astanehdost.

Når det gælder dine fremmedsprogkundskaber, så skriv også dem, hvis det er relevant i forhold til jobbet. Men fordi du har haft engelsk i folkeskolen og kan klare dig fint på gaden i London, når du skal bestille en hotdog, betyder det ikke, at du kan skrive eller tale flydende engelsk.

– Hvis du skriver, at du taler og skriver et sprog flydende, skal du også kunne fagterminologien, du skal kunne slå over i sproget uden problemer, skrive en fejlfri mail og holde telefonmøder på sproget, siger Nima Astanehdost, der godt kan finde på at invitere en tysktalende kollega ind til samtalen, så den kan foregå på tysk, hvis ansøger har skrevet, at han kan flydende tysk.

10. BILLEDE ELLER IKKE BILLEDE?
Nogle arbejdsgivere synes det skal med, andre er ligeglade, når det gælder billede af dig på dit cv. Nima Astanehdost hører til de første.

– Billedet er afgørende for, om vi husker en kandidat. Det er det, der gør, at man kan skelne folk fra hinanden, siger han. Men hvilken type billede virker bedst?

– Det gode billede til et cv er i hvert fald ikke et festbillede! Jeg vil sige, at det er det billede, du lægger på LinkedIn, men ikke på Facebook. Altså et billede, hvor du tager dig professionelt ud, siger Nima Astanehdost.

Efter at have været HR-direktør i en årrække har Stefan Nielsen efterhånden set lidt af hvert, når det gælder billeder på cv, og eftersom Ferring selv tager billeder af alle dem, der kommer til samtale, er han ligeglad med, om der er billede på cv’et eller ej.

– I sidste ende er det ikke relevant. Og hvis du er i tvivl, om et billede egner sig, så lad være, siger han og fortæller om, hvilken type billeder der i hvert fald ikke egner sig.

– Jeg har blandt andet fået et billede af ryggen på en kvindelig ansøger, der stod og vaskede op. Hvad skal jeg bruge det til? Så var der også en kvinde, der stod på den spanske trappe i Rom og mere lignede en, der var med i en reklame for Dior-læbestift end den kliniske undersøgelsesleder, vi havde brug for.

11. HVIS DU ER NYUDDANNET…
Som nyuddannet har du sandsynligvis ikke så meget at gøre godt med, når du skal lave et cv, men fortvivl ej.

– Som nyuddannet handler det i højere grad om at få din motivation til at skinne igennem, så dér fylder ansøgningen mere, når man vurderer, om du skal til samtale eller ej. Men alligevel skal du lave et godt cv. De fleste har jo haft fritidsjob, hvor de har lavet noget, der på den ene eller anden måde kan være relevant, og det skal skrives på. Det siger jo også noget om, hvem du er, siger Stefan Nielsen fra Ferring.

Jakob Heide Petersen mener også, at alle har noget, de kan skrive på.

– Læg vægt på nogle aktiviteter, der bekræfter det indtryk, du gerne vil give i ansøgningen. Hvad enten du har været politisk aktiv, rejst meget, været formand for festudvalget eller noget fjerde, kan det måske bruges. Det afgørende er, at det, der står i ansøgningen, ikke bare er buzzwords, men bliver underbygget af cv’et. Så hvis du har lagt vægt på, at du er samarbejdsvillig, giver det for eksempel god mening at skrive i dit cv, at du har dyrket holdsport frem for ultraløb, siger han.

Kommentarer (1)

26. april 2018 kl. 19:53
God artikel. Læs evt mere her http://www.coverletter.dk/hvad-staar-cv-for

Skriv en kommentar