2016

 

11 /2016  -  12. december 2016

Perspektiv har sat tre SoMe-bibliotekarer i stævne for at fortælle dig om sociale medier som en anden vej til brugerne: Hvad virker på de sociale medier? Hvordan holder man sig opdateret? Og hvorfor er det vigtigt at være der? Sammen med arbejdspsykolog Einar Baldursson stiller vi desuden skarpt på arbejdspauser, og hvorfor vi anbefaler dig at tage én. Tag også med Perspektiv på besøg i Digital Social Science Lab på Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek, hvor bibliotekarerne guider studerende og forskere til at finde informationer i de enorme mængder af data på nettet i en usædvanlig grøn kulisse.

Download som PDF


10 /2016  -  23. november 2016

Denne måned har budt på to vigtige begivenheder i BF: Generalforsamling og Fagligt Landsmøde 2016. Dem har Perspektiv selvfølgelig dækket, lige fra deltagernes store debatlyst, rosen til hovedbestyrelsen og gf-beslutningen om igen at holde Fagligt Landsmøde og generalforsamling hver for sig til Fagligt Landsmødes fokus på læringsbegrebet. Bliv også klogere på, hvordan du forebygger stress som leder, og hør, hvordan Det Kongelige Biblioteks nyudnævnte DPO har tænkt sig at håndtere EU's nye persondataforordning.

Download som PDF


9 /2016  -  26. oktober 2016

Kom tæt på biblioteksbrugerne med aktuelle tal fra en national undersøgelse; få et indblik i fremtidens arbejdsmarked med stadig flere projektansættelser, midlertidige stillinger og freelance-opgaver; læs Jeppe Eimose Waagsteins synspunkt om digitalisering af den danske litteratur efter norsk forbillede samt kommentarer fra fem aktører på området; og hør fem informationsspecialister og bibliotekarer fortælle om livet som selvstændig. Alt sammen i denne måneds Perspektiv! 

Download som PDF


8 /2016  -  28. september 2016

I denne måned bringer Perspektiv et interview med BF's formand og næstformand om den politiske strategi for 2017-18. Vi følger BF-medlem Bolette Garmins arbejdsmiljøsag mod Carlsberg IT hele vejen til Østre Landsret og til sejr, ser nærmere på nationalbibliotekernes fusion med direktør Svend Larsen og møder nye fagligheder på biblioteket i form af en skolelærer, en boghandler og en journalist. 

Download som PDF


7 /2016  -  30. august 2016

Perspektiv sætter fokus på digitalisering. Mød Michael Anker, digital leder på Ballerup Bibliotekerne, til en kritisk snak om bibliotekernes digitale tilstand; få indblik i it-politisk ordfører fra Alternativet René Gades initiativ til et nyt it-politisk forum på Christiansborg; og læs om det voksende behov for informationsspecialister i mediebranchen med to fremtrædende arkivchefers indvarsling af deres guldalder.

Download som PDF


6 /2016  -  01. juli 2016

I dette nummer af Perspektiv kan du finde ud af, hvordan du kvalificerer dig til stillingen som Data Protection Officer, som der i de kommende år vil blive stort behov for. Lær, hvordan dit bibliotek indgår partnerskaber med virksomheder på den bedste måde, og få et indblik i informationssamfundet som historisk fænomen.

Download som PDF


5 /2016  -  27. maj 2016

Nye e-læringsobjekter komprimerer søgeteknik, kildekritik og litteratursøgning i øvelser, som underviserne kan bruge, når det giver allermest mening for de studerende. Denne udgave af Perspektiv ser nærmere på, hvordan man får biblioteksfaglighed integreret i fagundervisningen. Læs også om Biblioteket Online, som har til formål på sigt at gøre borgerne selvhjulpne, og find ud af, hvordan biblioteksbrugere nudges.

Download som PDF


4 /2016  -  26. april 2016

Hvorfor markedsfører vi ikke bibliotekerne nationalt? Perspektiv har set nærmere på mulighederne for en national bibliotekskampagne. Læs også om »generation touch» og få et sociologisk blik på biblioteksudviklingen. Desuden kan du teste, hvor godt du beskytter dit privatliv på nettet og få gode råd til at sikre, at dine personlige oplysninger ikke bliver misbrugt.

Download som PDF


3 /2016  -  29. marts 2016

Perspektiv sætter denne gang fokus på mental robusthed. »Robust« og »solid« er ord, der går igen i bemærkelsesværdigt mange jobopslag det seneste år. Vi ser på, hvad henholdsvis medarbejderen og arbejdsgiveren kan gøre i en tid med højt arbejdspres. Læs desuden om digital hukommelse og få en visuel rundtur i Det Kongelige Biblioteks afdeling for bevaring.

Download som PDF


2 /2016  -  24. februar 2016

»Du skal nok nedtone den hårfarve, hvis du vil noget seriøst med din karriere«. Februarudgaven af Perspektiv byder på et interview med nationalbibliotekschef på Det Kongelige Bibliotek Pernille Drost og vicedirektør Kira Skov Hansen om at være leder – også når det gør ondt. Læs også om det nye bibliotekssystem Cicero og om, hvordan bibliotekarer gør en forskel i integrationsarbejdet.

Download som PDF


1 /2016  -  27. januar 2016

Få indblik i bibliotekslobbyisternes arbejde i EU, hvor tal og statistik krydret med historier om biblioteker, der gør en forskel, er skyts i kampen om EU-politikernes opmærksomhed. Læs også om, hvordan en boligforening har brugt biblioteket som social løftestang for beboerne – og om it-professor Rasmus Paghs jagt på den perfekte søgemaskine-algoritme.

Download som PDF