Perspektiv 1/2016

 

IVA får egen alumneforening

Det startede med etableringen af Gammel Nar Bar for fem år siden. Nu har det sociale tiltag, hvor tidligere studerende mødes en gang om året i IVA’s fredagsbar, fået en faglig dimension i form af en alumneforening.

Af  Anette Lerche
Emner:  Det Informationsvidenskabelige Akademi, Foreninger, Kompetencer,


2016 i besparelsernes tegn

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner:  Besparelser, Kulturpolitik,


Bibliotekslobbyisterne i EU

Det handler om at sno sig, når man skal finde vej ind til magten. Tal og statistik krydret med historier om biblioteker, der gør en forskel, er skyts i kampen om EU-politikernes opmærksomhed.  

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Biblioteker, Bibliotekslovgivning, Biblioteksorganisationer, EU, IFLA, Internet, Ophavsret, Organisationer, Udenlandskebiblioteker,


EU og Open Access

For lobbyister i EU er målet, at få politikernes opmærksomhed, da det ofte giver penge til projekter. Et område, der har nydt godt af politikernes bevågenhed, er Open Access, hvor det har vundet genklang i EU, at offentligt betalt forskning, også skal være offentligt tilgængelig.

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  EU, OpenAccess,


Forandringsagent med brugerfokus

Man kan let blive ham den irriterende, når man står for den interne it-udvikling. Det hjælper dog, at man som bibliotekar er god til at have fokus på brugerne og forstå deres behov, siger konsulent i firmaet VP Securities Thomas Elfing.

Af  Anette Lerche
Emner:  Digitalisering, It, Informationsteknologi, Arbejdsmarked,


Karriererådgivning gjorde mig mere konkret

Mange bibliotekarer oplever, at det kan være vanskeligt at skifte sektor. Lisbeth Lindemose ønskede at skifte spor fra folkebiblioteket til en mere specialiseret retning. Da muligheden bød sig, manglede hun inspiration til at skrive en målrettet ansøgning og komme i betragtning. Det hjalp en snak med BF’s karriererådgiver på.


Af  Anette Lerche
Emner:  Arbejdsmarked, Bibliotekarforbundet, Kompetencer, Ledighed,


Søgning efter sorte huller

1,9 millioner euro har it-professor Rasmus Pagh fået til at komme nærmere en algoritme, der skal sikre, at søgemaskiner ikke overser noget.

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Informationsteknologi, Internet, It, Nettjenester, OpenAccess, Sikkerhed,


Deleøkonomi er bibliotekernes dna

At udlåne og dele er et velkendt koncept for enhver dansk bibliotekar. Nu er ideen løftet op på de digitale platforme og blevet en lukrativ trend.

Af  Helle Baagø
Emner:  Fremtidsscenarier, Okonomi,


Bibliotek som social motor

Korskærparken i Fredericia – et boligområde på regeringens ghettoliste – har valgt at stille gratis lokaler til rådighed for at kunne have en biblioteksfilial helt tæt på. Fremtidssikring, kalder direktøren af Boligkontoret Fredericia Finn Muus det.

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Biblioteker, Brugere, Integration,


Det værste, du kan gøre, er at lade som ingenting

En fyring kan aldrig blive en god oplevelse, men den kan forløbe mere eller mindre ubehageligt. Læs med og find ud af, hvordan man som virksomhed og kollega tackler fyringer – og hvordan, man ikke gør.

Af  Jo Brand
Emner:  Arbejdsmarked, Ledighed,


Det handler om at skabe de bedste projekter

Nyt job: Mette Tew er netop ansat som projektkoordinator ved Køge Bibliotekerne

Af  Anette Lerche
Emner:  Arbejdsmarked,


Download som PDF
27. januar 2016