Perspektiv 10/2016

 

Ideen udspringer af biblioteket

Merete Pilgaard har modtaget Døssingprisen og 25.000 kroner for sine tanker bag Venligboerne, der har spredt sig over det meste af Danmark.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Tak for tilliden og opbakningen

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner: 


Klart flertal for strategi

Bibliotekarforbundet holdt generalforsamling lørdag den 29. oktober i Nyborg. 295 medlemmer havde på forhånd tilmeldt sig og kunne blandt andet følge en engageret debat om BF’s Princip- og arbejdsprogram.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Nedslag i formandens mundtlige beretning

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Stående bifald til genvalgt formand

Af 
Emner: 


Muligt underskud i 2019: Fagligt Landsmøde og GF skal igen holdes separat

Af  Anette Lerche
Emner: 


Sagt på GF og Fagligt Landsmøde

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Fremtidens læring – egenskaber, vi får brug for

Bibliotekarer skal tænke læring i et bredere perspektiv for at klæde børn og unge på til fremtiden, mener fremtidsforsker Henrik Good Hovgaard.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Leg og læring er to sider af samme sag

Skal man lykkes med læring kræver det fokus på trivsel og leg. Lektor ved DPU Hans Henrik Knoop gav på Fagligt Landsmøde sin opskrift på at gøre selv det sværeste til leg.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Djævlens advokat og brugernes ambassadør

Ole Holm er nyudnævnt Data Protection Officer på Det Kongelige Bibliotek. Han skal sikre, at der ikke er en finger at sætte på bibliotekets håndtering af persondata, når EU’s persondataforordning træder i kraft i maj 2018. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Bibliotekerne kan løfte velfærden

Fem biblioteker har med projektet Småt brændbart – Biblioteket på kanten sat sig for at give bibliotekerne en position som velfærdsløser i yderområderne. 

Af  Anette Lerche
Emner: 


Digital litteratur kan udvikle biblioteket

Mens e-bøgerne for længst har fundet vej til bibliotekerne, er der langt mellem den digitale litteratur, der kommer som apps, sms-fortællinger eller på sociale medier. Nu skal et Advisory Board gøre det nemmere at tænke de digitale formater ind i bibliotekernes formidling. 

Af 
Emner: 


Hvordan er jeg en god leder for dig?

Som leder skal du spørge ind til medarbejderne for at kunne fornemme, hvornår det er tid til, at du prioriterer opgaverne. Det er faktisk din pligt, siger stressforsker ved Det Nationale Forskningsråd for Arbejdsmiljø Malene Friis Andersen. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Nysgerrighed og faglighed

Lone Skovgaard fra Hvidovre Bibliotekerne får Del Din Viden-prisen for sin artikel »At læse med små børn – når to faggrupper beriger hinanden«. Hun modtog prisen på BF’s generalforsamling.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Download som PDF
23. november 2016