Perspektiv 2/2016

 

Opråb: Bevar digital musikformidling i bibliotekerne

Musik er vigtig for så mange mennesker, at det vil være mærkeligt, hvis bibliotekerne ikke understøtter det, mener Emilie Wieth-Knudsen, formand for DMBF – Foreningen for Musik og Medier i Bibliotekerne. Hun efterlyser en klar prioritering af musikken og håber på en ny og bedre fælles musiktjeneste i bibliotekerne.

Af  Anette Lerche
Emner:  Biblioteksorganisationer, Biblioteksservice, BibZoom, Danskernes Digitale Bibliotek, Debat, Digitalisering, Musik, Nettjenester, Synspunkt,


Integrationens oversete helte

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner:  Bibliotekarrollen, Brugere, Integration,


Du skal nok nedtone den hårfarve, hvis du vil noget seriøst med din karriere

– Et råd, Kira Stine Hansen fik tidligt i sin karriere. I dag er hun vicedirektør og universitetsbibliotekar på Det Kongelige Bibliotek. Hendes råd lyder: Hold fast i dig selv hele vejen.

Dobbeltinterview om at være leder – også når det gør ondt – med nationalbibliotekschef på Det Kongelige Bibliotek Pernille Drost og vicedirektør/universitetsbibliotekar Kira Stine Hansen. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Ledelse, Portrætter,


»Det, der tog 20 minutter i vores gamle system, bruger vi nu en hel formiddag på«

Horsens' og Aabenraas biblioteker har siden september 2015 været pilot-biblioteker på bibliotekernes nye fælles it-system, Cicero. Fejl og mangler har gjort de første måneder vanskelige.  

Af  Anette Lerche
Emner:  It,


Biblioteket blev min port ind til Danmark

Forfatter Ahmad Mahmoud fandt sin vej ind til det danske samfund gennem Greve Bibliotek. Bøgerne, bibliotekarerne og det neutrale sted blev hans redning væk fra et ghetto-liv fyldt med vold og undertrykkelse.

Af  Diana Ebba Ø. B. Pedersen
Emner:  Integration, Bibliotekarrollen,


Ingen kan forandre noget alene

Vil du som leder skabe forandringer, skal alle medarbejdere involveres i processen, som kræver god tid, siger bibliotekskonsulent Julia Bergmann, hvis forandringsmodel går sin sejrsgang på tyske biblioteker.

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Biblioteker, Ledelse, Sociale medier,


Hellere sparring end gode råd

Gode råd fra kollegerne er der som regel nok af, mens de færreste af os får kollegial sparring. Og det er en skam, mener konsulent Charlotte Dalsgaard. For den kollegiale sparring kan rykke os til steder, hvor vi ellers ikke ville komme.

Af  Jo Brand
Emner:  Arbejdsmarked, Kompetencer,


Det giver ejerskab at få mere ansvar

Nyt job: Louise Hede er netop ansat som bibliotekar på Skagens Bibliotek.

Af  Anette Lerche
Emner:  Arbejdsmarked,


Download som PDF
24. februar 2016