Perspektiv 3/2016

 

Bogbranchen skal tænke digitalt

Hvordan kan bogbranchen overleve i den digitale tidsalder? Med udgangspunkt i det spørgsmål dykkede Oline Møller-Thomsen i sit speciale på IT-Universitetet ned i, hvordan streamingtjenester kan skabe god litteraturformidling. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Robusthed skaber vi sammen

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner: 


Du er vel robust, Mulle?

Ordet »robust« har det seneste år i stigende grad sneget sig ind i stillingsopslag, hvor arbejdsgivere søger »robuste« eller »solide« medarbejdere. Men hvad betyder det egentlig at være mentalt robust? Hvad forventer arbejdsgiverne, når de søger en robust medarbejder? Og hvad får flere kommuner til at sætte medarbejderne i gang med at træne deres hjerner til at blive mere robuste?

Denne artikel søger nogle af svarene.

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Arbejdsmarked, Ledelse,


Den kollektive hukommelse skal tænkes forfra

Den amerikanske historiker Abby Smith Rumsey opregner i en ny bog udfordringerne for biblioteker og arkiver, som skal udvælge og gemme til gavn for eftertiden.

Af  Regner Hansen
Emner:  Arkiver, Digitalisering, Internet, Kulturpolitik, Udenlandskebiblioteker, Udland,


Vi bevarer både materialer og et kunsthåndværk

Fotoreportage. Det Kongelige Biblioteks Bevaringssektion holder til i 1.500 kvadratmeter tidligere laboratorier og industrilokaler på 4. sal i en bygning på Amager. De 22 medarbejdere tilskærer, limer, vasker, folder, samler, redder, designer og opfinder for at bevare vores kulturarv som en del af Afdelingen for Fysisk Bevaring og Pligtaflevering på Det Kongelige Bibliotek. Pligtafleveringssektionen har til huse i Den Sorte Diamant.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Gave – ikke ekstra opgave

Palles Gavebod hedder fra den 11. april Biblo.dk. Sitet skifter look, navn og muligheder. Særligt er der lagt vægt på børns muligheder for at lave online interessefællesskaber. Håbet er, at bibliotekarerne vil tage sitet til sig som et redskab til at nå de 8- til 12-årige. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Børnekultur, Internet, Litteratur, Nettjenester,


Vejen til et globalt bibliotek

I bogen BiblioTech: Why Libraries Matter More Than Ever in the Age of Google understreger amerikaneren John Palfrey, at det digitale og det fysiske bibliotek er afhængige størrelser. Han opfordrer samtidig bibliotekarerne til at turde fejle for at udvikle bibliotekerne.

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Arkiver, Digitalisering, Fremtidsscenarier, Internet, Kulturpolitik, Nettjenester, Udland,


HB-noter

Hovedbestyrelsen holdt møde den 24. februar. Perspektiv bringer et udpluk af de vigtigste emner på dagsordenen. Du kan læse mødereferatet på bf.dk under menuen Om os / Om Hovedbestyrelsen.

Af  Anette Lerche
Emner:  Bibliotekarforbundet,


Relationer sælger varen

Som bibliotekar og selvstændig konsulent har Sussi Nyled ét mål: at få bibliotekerne til at »sælge« flere materialer. Det mener hun skal gøres via en positiv relation til brugeren. Her fortæller hun om det relationsbaserede værtskab.

Af  Jo Brand
Emner:  Bibliotekarrollen, Biblioteksbetjening, Biblioteksservice, Brugere, Kompetencer,


Her er højt til loftet

Anders Nørgaard Didriksen er netop ansat hos Pandora, hvor han blandt andet skal være ansvarlig for deres Library System samt systematisering og formidling af produktinformationer.

Af  Anette Lerche
Emner:  Arbejdsmarked, Informationsteknologi, It,


Download som PDF
29. marts 2016