Perspektiv 4/2016

 

Leg – også når det er svært

Udviklingskonsulent på Dokk1 i Aarhus Louise Overgaard arbejder for at bringe en legende tilgang ind i bibliotekarenes arbejde. Det kræver, at vi nedbryder fordomme og udvider begrebet for, hvad det vil sige at lege. I april stod hun bag festivalen Counterplay i Aarhus.  

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Bibliotekarrollen, Arrangementer, Kompetencer,


Ny politisk strategi med fokus på BF’s politiske mål

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner:  Bibliotekarforbundet,


Hvorfor markedsfører vi ikke bibliotekerne nationalt?

»Der er behov for, at vi står sammen og markedsfører bibliotekerne i fællesskab. Når teatre og højskoler bruger offentlige markedsføringskampagner, så skal vi da også.« Sådan lyder opfordringen i et indlæg på Del Din Viden fra en bibliotekar, der efterlyser fælles markedsføring af bibliotekerne. Perspektiv har set nærmere på mulighederne for en national bibliotekskampagne.

Af  Anette Lerche
Emner:  Markedsføring, Biblioteker, Biblioteksorganisationer,


Brug biblioteket og få bedre karakterer

Roskilde Universitetsbibliotek har undersøgt effekten af de studerendes brug af Book1Bibliotekar, og resultatet er klart: Når de studerende bruger biblioteket, får de højere karakterer. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Forskning, Uddannelse, Uddannelsesinstitutioner, Undervisning,


Hvor godt beskytter du dit privatliv på nettet?

Test dig selv og få gode råd.

Af 
Emner:  Internet, Sikkerhed, Sociale medier,


Generation touch

90 procent af alle danske børn har adgang til tablets. Ifølge medieforsker Stine Liv Johansen udfylder de digitale medier et hul i legekulturen og har ikke taget pladsen fra noget andet, som mange forældre ellers frygter, når børnene sidder med næsen i iPad’en.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


»Vi kan ikke overlade det til forældrene, hvis vi vil have børn til at bruge biblioteket«

Der skal en målrettet indsats til, hvis alle børn skal bruge biblioteket, mener finske Marjukka Peltonen. I finske Espoo er samarbejdet mellem skoler og Espoo City Library derfor forfinet i løbet af de seneste ti år. 

Af  Anette Lerche
Emner: 


Texas Longhorn – et frisk pust af litterær energi

Kan litteratur i nye klæder få flere til at læse den? Perspektiv har bedt Thomas Vang Glud, bibliotekar på Vejle Bibliotekerne og temaredaktør på Litteratursiden, om at dykke ned i det litterære billedblad Texas Longhorn og give sin vurdering.

Af  Thomas Vang Glud
Emner: 


Sociologisk blik på biblioteksudviklingen: Fra introvert til ekstrovert

Flere samfundstendenser udfordrer bibliotekerne. Henrik Jochumsen, lektor på Det Informationsvidenskabelige Akademi, Københavns Universitet, gav i januar BF’s hovedbestyrelse et rids over biblioteksudviklingen og udvalgte tendenser set med hans øjne.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Vi skal lære af hinanden i hverdagen

Vi har brug for hinanden for at kunne lære, mener læringsforsker Lene Tanggaard. I en ny bog kommer hun med sit bud på, hvordan vi kan skabe en bedre læringskultur på arbejdspladsen.

Af  Laura Kjestrup Nielsen
Emner: 


Gatekeeper for Metroens viden

Katrine Handberg er netop ansat som Document Controller ved Metroselskabet.

Af  Anette Lerche
Emner:  Arbejdsmarked,


Download som PDF
26. april 2016