Perspektiv 6/2016

 

Smart Library – Biblioteket som et levende laboratorium

DTU Bibliotek vil være med til at skabe data, der både kan bidrage til universitetets forskning og bruges til at analysere biblioteksbrugernes adfærd for at kunne skræddersy servicen til den enkelte studerende, fortæller teamleder på DTU Bibliotek Lars Binau.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Forkælet eller faglig?

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner: 


Kvalificer dig til stillingen som DPO – Data Protection Officer

I 2018 træder EU’s nye forordning om persondata i kraft. Den vil radikalt ændre måden, virksomheder og offentlige myndigheder skal håndtere persondata på, og informationsspecialister er oplagte kandidater til mange af de job, der vil følge i kølvandet.

Af  Sabrine Mønsted
Emner:  Efteruddannelse, EU, It, Internet, Ophavsret, Sikkerhed,


RUC’s bibliotek på vej ind i samarbejdsaftale

Biblioteket på RUC og Det Kongelige Bibliotek har startet forhandlinger om en eventuel samarbejdsaftale, hvor kravet fra RUC-ledelsen er klar: Aftalen skal rumme en besparelse på 3,5 millioner kroner – og gerne mere.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Det er nødvendigt at efteruddanne sig, for verden flytter sig hele tiden

Metoderne til at håndtere information ændrer sig løbende, og vi skal følge med, mener Joachim Eriksson, der er ved at afslutte en masteruddannelse i Informationsforvaltning og Records Management ved siden af jobbet som konsulent i KL.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Vi er amatører til at sætte pris på os selv

Bibliotekarer er ikke vant til at sætte kroner og ører på deres faglighed, tid, brand, lokaler og viden. Men det er de nødt til i samarbejdet med private partnere.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Informationssamfundet til debat

I Renæssancen var vi vilde med information. Jo mere, desto bedre. I dag er vi bekymrede over, at der er for meget – for har vi nu fundet det rigtige? Og hvad kan vi tillade os at skære fra? Laura Skouvig fra IVA samlede en række forskere til et internationalt symposium, hvor de diskuterede informationssamfundet før, nu og i fremtiden.

Af 
Emner: 


Oplevelseslitteratur styrker læring

Oplevelseslitteratur gør det lettere for elever at forstå de kanontekster, der er en del af pensum, lyder det i evalueringerne fra Silkeborg Bibliotek. I alt er otte forløb lagt ud på Gyldendals Litteraturportalen.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Selvledende medarbejdere savner ledelse

Der følger masser af privilegier med, når man som medarbejder selv tilrettelægger sit arbejde. Alligevel savner mange selvledende ledelse, mener specialist i Human Ressource Management Sara Louise Muhr. Hun efterlyser rammer for de frie rammer.

Af  Jo Brand
Emner: 


Nyt tiltag skal sikre det psykiske arbejdsmiljø

Tiltaget SPARK skal sætte fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Hovedbestyrelsesmedlem Claes Isbrandtsen skriver om det nye tiltag, der er en del af overenskomstresultatet fra 2015.

Af 
Emner: 


Jeg må være rastløs af natur

Nyt job: Bo Fruergaard Sørensen har netop fået job som it-bibliotekar i European Commission Library and e-Resources Centre i Bruxelles.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Download som PDF
1. juli 2016