Perspektiv 7/2016

 

Christiansborg mangler visioner for digitaliseringen

Det politiske system savner et formelt sted at tale om ambitioner, debattere og indsamle viden i forhold til digitalisering og it, mener René Gade, it-politisk ordfører i Alternativet og initiativtager til et nyt it-politisk forum på Christiansborg. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Tid til nyt job eller nye opgaver?

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner: 


Tilfredshed med Cicero

Tidsplanen for udrulningen af Cicero er igen forsinket. Selve systemet er vi godt tilfredse med, lyder meldingen fra flere biblioteker. 

Af  Anette Lerche
Emner: 


»Hvis vi ikke får vendt den nedadgående spiral for digitale udlån, må vi droppe de digitale materialer«

Bibliotekscheferne skal tage ansvar for de digitale udlånstal, og for at medarbejderne kan formidle de digitale tilbud, mener digital leder på Ballerup Bibliotekerne Michael Anker.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Digitalt lederskab er nødvendigt

Styr på budgetter og jura og flair for personaleledelse er ikke nok til at nå i mål som offentlig leder. Indsigt i digitalisering og evnen til at føre de digitale muligheder ud i livet er blevet afgørende. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Informationsspecialisternes guldalder

I JP/Politikens Hus betød den seneste sparerunde, at biblioteket blev lagt ind under afdelingen for Politiken Research, og at tre ud af fire bibliotekarer blev fyret. Er der ikke længere brug for bibliotekarer i mediebranchen? Jo, bestemt, og på DR og TV 2 er strategien klar. 

Af  Anette Lerche
Emner: 


Vi kender godt til kritikken

Nogle arbejdsgivere kritiserer IVA’s kandidater for ikke at være gode nok, mens andre er godt tilfredse. Ny studieordning og skrappere adgangskrav fra 2018 vil hæve kandidaternes niveau generelt, forudser Jette Hyldegård, studieleder på IVA.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Vi skal turde skifte job

Bibliotekar gennem 34 år Bo Fruergaard Sørensen arbejder i dag som IT-bibliotekar i Europa-Kommissionen. Han er tidligere tillidsrepræsentant i BF og ville ønske, at flere turde udleve deres jobmæssige drømme. Men han ser flere grunde til, at det bibliotekariske arbejdsmarked ikke er så dynamisk, som det burde være. 

Af 
Emner: 


Afvæbnende returneringer

»Før havde vi medbestemmelse, så kom vi på medhør, og nu skal vi bare være medgørlige.« Sådan beskriver medarbejderne udviklingen i deres lederes svar på kritik i sociologen Rasmus Willigs forskningsprojekt.

Af 
Emner: 


Det første rigtige job er en fantastisk følelse

Af  Anette Lerche
Emner: 


Download som PDF
30. august 2016