Perspektiv 9/2016

 

Tæt på biblioteksbrugerne

– tal fra den nationale brugerundersøgelse på folkebiblioteksområdet 2016

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


I klarer jer lige så flot som Tivoli

53.405 biblioteksbrugere har svaret i den hidtil største undersøgelse af folkebiblioteksbrugerne. Og hele 96 procent er tilfredse. Medarbejderne skal have ros, for det her er et utroligt flot resultat, sagde Henrik Andersen fra analysefirmaet Wilke, der står bag undersøgelsen.  

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Er der brug for et digitalt etisk råd?

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner: 


Glem alt det, du ved om arbejdsmarkedet

37-timers arbejdsuge, barsel, løn under sygdom og pension – goder, flere og flere af os ikke vil få del i på fremtidens arbejdsmarked, hvor projektansættelser, midlertidige stillinger og freelanceopgaver bliver et naturligt arbejdsliv for mange – også akademikere.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Vi skal kunne favne dem

Bibliotekarforbundet skal også være noget for freelancere, projektansatte og selvstændige medlemmer, mener formand Tine Jørgensen.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Selvstændige i BF

For godt et år siden startede fire medlemmer af Bibliotekarforbundet som selvstændige iværksættere. Vi har spurgt dem, hvordan det går, og hvilke udfordringer de oplever? 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Gør som Norge og digitaliser den danske litteratur

Teknisk, økonomisk og juridisk er det muligt at digitalisere dansk litteratur fra det 20. århundrede, men manglende initiativ og samarbejde hindrer, at det gennemføres. Bibliotekerne må finde midlerne til digitalisering og licenser, og rettighedsorganisationerne må se i øjnene, at det ikke er her, de skal tjene de store penge, skriver Jeppe Eimose Waagstein, ph.d.-studerende på Københavns Universitet.

Af 
Emner: 


Kommentarer fra fem aktører

Perspektiv har bedt fem aktører på området kommentere på Jeppe Eimose Waagsteins indlæg. Læs deres bidrag her.

Af 
Emner: 


Film skal ses og debatteres på biblioteket

Med et bagkatalog på 1.600 titler på Filmstriben er der et væld af film, som bibliotekerne kan bruge i deres formidling. Et filmseminar satte i august fokus på hvordan. 

Af  Anette Lerche
Emner: 


Skriv ansøgninger, der virker

En gruppe nordsjællandske tillidsrepræsentanter ærgrer sig over, at for få bibliotekarer kan skrive en jobansøgning, der skaffer dem videre til samtalen. De har samlet en række gode råd til, hvordan man skriver en ansøgning, der virker.

Af 
Emner: 


Skæv selvopfattelse skader arbejdslivet

En del introverte og velbegavede mennesker er tilbøjelige til at undervurdere egne præstationer og frygter at blive afsløret som inkompetente, selvom de reelt er det stik modsatte. Impostor-fænomenet kaldes det, og det kan have store konsekvenser for både den enkelte og for arbejdspladsen.

Af  Laura Kjestrup Nielsen
Emner: 


Dengang tænkte jeg, at biblioteket var dødkedeligt

Af  Anette Lerche
Emner: 


Download som PDF
26. oktober 2016