Perspektiv 1/2017

 

Loven bør frede formidlingen

Johannes Riis, litterær direktør på forlaget Gyldendal, ønsker en ny bibliotekslov. »Det er lige noget for en rask kulturminister«, skrev han i et debatindlæg i november 2016. For det er nødvendigt med en debat om, hvad der er bibliotekernes vigtigste opgaver ­­­– uanset udfaldet, mener han. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Til kamp mod falske nyheder

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner: 


Farvel til Birketinget 6

Det Informationsvidenskabelige Akademi pakkede de sidste flyttekasser i december 2016 for at flytte ud af lokalerne på Birketinget 6 på Amager til nye lokaler på Søndre Campus i Njalsgade. Her skal de studerende på IVA dele bygning med teologi- og jurastuderende.

Perspektiv tog på rundtur i de gamle lokaler en sidste gang.

Af  Anette Lerche Sabrine Mønsted
Emner: 


Solist: Alene med sin faglighed

Hvad sker der med fagligheden, når man er den eneste bibliotekar blandt kollegerne? Perspektiv sætter med tre interviews fokus på de af BF’s medlemmer, der i deres arbejde som solister holder den faglige fane højt i samarbejdet med andre fagligheder.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Med udgangspunkt i brugernes logik

Bibliotekernes registrering og formidling smelter mere sammen i de nye katalogiseringsregler, der træder i kraft i 2018. Registreringerne vil indgå i et globalt net af informationer til fordel for brugere, bibliotekarer og for eksempel arkiver og museer, siger formand for Bibliografisk Råd Leif Andresen. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Dataetik bliver det nye sort

Om få år vil vi som forbrugere efterspørge privacy på samme måde, som mange i dag foretrækker grønne eller socialt ansvarlige virksomheder. Privacy tech bliver det nye green tech, og de bæredygtige virksomheder bliver dem, der forstår at passe på vores data, siger journalist og rådgiver i dataetik Pernille Tranberg, der er aktuel med bogen Dataetik – Den nye konkurrencefordel

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Det private erhvervsliv har brug for humanister

Det private erhvervsliv har brug for humanister, der kan stille de kritiske spørgsmål. Men for at komme i betragtning til jobbet er det vigtigt, at du kender sproget og organisationen. I sin nye bog guider antropolog og erhvervskonsulent Dennis Nørmark humanister til at lande et job i businessland.  

Af  Laura Kjestrup Nielsen
Emner: 


Det handler om at nå dem, hvor de er

Nyt job: Ditte Schjødt Svensson er netop ansat som bibliotekar ved Silkeborg Bibliotekerne.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Download som PDF
27. januar 2017