Perspektiv 2/2017

 

Nye værktøjer – samme faglighed

Jeannette Ekstrøm fra DTU har sammen med andre forskningsbibliotekarer taget initiativ til at stifte faggruppen Data Science i Bibliotekarforbundet for bibliotekarer, der arbejder med data.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Pension og løn går hånd i hånd med fagligt fællesskab

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner: 


Litteraturen kan give os indsigter, vi ikke kan opnå på andre måder

28 millioner kroner og fem år har professor Anne-Marie Mai og hendes kolleger på Syddansk Universitet fået til at forske i litteraturens betydning under ledelse af den amerikanske professor Rita Felski. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Jeg er ikke altid arbejdsløs – men jeg er altid jobsøgende

Cand.scient.bibl. Anna Overlund-Sørensen er en del af det voksende prekariat på arbejdsmarkedet. Hun har ikke haft et fast job, siden hun blev færdiguddannet i 2012, men derimod 11 vikariater, projektstillinger og løntilskudsstillinger på syv forskellige arbejdspladser.  

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Mørkenettets lyse sider

Stoffer, stjålne data og våben sælges på det såkaldte Dark Web, men det betyder ikke, at muligheden for at være anonym på nettet kun er af det onde. For det gavner også demokratiske rettigheder som privatliv og ytringsfrihed, mener forsker i kryptomarkedet på Københavns Universitet Rasmus Munksgaard.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


For mange klik i det nye bibliotekssystem

Folke- og skolebibliotekernes nye Fælles Bibliotekssystem er stadig ved at blive rullet ud. Men der er for mange klik og for få genvejstaster.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Visionær og stålsat

Erland Kolding Nielsen, direktør for Det Kongelige Bibliotek siden 1986, afgik ved døden den 22. januar. Den Sorte Diamant troner som værket på en lang karriere. 

Af  Anette Lerche
Emner: 


Hvad kan få jer unge til at bruge os mere?

KøgeBibliotekerne og Campus Køge har i et projekt inddraget mere end 200 elever for at finde opskriften på, hvordan man får unge til at bruge folkebiblioteket mere. 

Af  Anette Lerche
Emner: 


Arbejdsgiverne går efter kutymefridage og betalt frokost

De statslige arbejdsgivere har fået smag for at forringe lønmodtagernes vilkår – uden om fagbevægelsen – og det ser ud til, at de slipper afsted med det. SKAT og Social- og Indenrigsministeriet har eksempelvis inddraget kutymefridage og i januar fik de Voldgiftens ord for, at det er helt ok. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Det er vigtigt at lære skoleelever om kildekritik

Nyt job: Maja Mijatovic er netop ansat som børnebibliotekar ved Aabenraa Bibliotekerne.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Download som PDF
22. februar 2017