Perspektiv 3/2017

 

Bibliotekschefernes nye formand

Synlighed og blik for omverdens behov. Det er to ting, Pia Henriette Friis vil have fokus på som nyvalgt formand for Bibliotekschefforeningen.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Brug din faglige stemme

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner: 


Hold fingrene fra vores bibliotek

Læserbreve og høringssvar fra lokale borgere fik politikerne i Svendborg til at droppe besparelser på kommunens filialer.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


IVA-studerende i nye omgivelser

Perspektiv var med, da de studerende havde deres første forelæsninger og holdundervisning i IVA’s nye lokaler på Københavns Universitet. De nye omgivelser får ros af de studerende.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Styr på kompetencerne

Vi er nødt til at dele kompetencer på tværs af organisationen, hvis vi skal lykkes med vores ambitioner i et stramt budget, siger universitetsbibliotekar Kira Stine Hansen om Det Kgl. Biblioteks nye kompetencematrix.  

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Nye ideer kan gå tabt i skemaer

Rådgiver og ekstern lektor i ledelsesfilosofi og organisationspsykologi Michael Andersen er kritisk over for kompetencematrix som styreredskab.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Fra cand.scient.bibl. til museumsdirektør

Rasmus Thøgersen skiftede Biblioteksskolen ud med North Carolina University på femte semester og kom aldrig for alvor hjem til Danmark igen. I dag er han direktør for The Museum of Danish America i USA.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Hvad skal fylde på biblioteket?

Er biblioteket til for litteraturen eller for borgerne? På Bibliotekschefforeningens årsmøde blev bøgernes rolle på bibliotekerne igen debatteret.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Er der brug for en ny bibliotekslov?

Lovens brede rammer og gratisprincippet. Det er nogle af argumenterne for at beholde den nuværende bibliotekslov. For stort fokus på materialerne er blandt argumenterne for at ændre den. 

Af  Anette Lerche
Emner: 


New Public Management – dyrere og dårligere

New Public Management fører i dag til, at offentlige ydelser bliver ringere, samtidig med at vi skal betale mere for dem, viser en undersøgelse. Derfor er det tid til nye tiltag, mener professor Jacob Torfing.

Af  Jo Brand
Emner: 


Hold fast i bibliotekets kerne

Nyt job: Louise Rex Iversen er netop ansat som afdelingsleder ved Fredensborg Bibliotekerne.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Download som PDF
27. marts 2017