Perspektiv 5/2017

 

Skolebibliotekaren har afgørende betydning for læring og læselyst

Skolebiblioteker med veluddannet personale, et godt samarbejde med lærerne og fokus på læselyst har en afgørende betydning for elevernes faglige præstationer. Det er en af pointerne fra en svensk rapport om skolebibliotekernes betydning. 

Af  Anette Lerche
Emner: 


Biblioteksservice drives af relationer

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner: 


Ingen penge til biblioteker i Trumps USA

Den amerikanske præsident, Donald Trump, agter at fjerne al føderal støtte til biblioteker. Ødelæggende for bibliotekerne og de allersvageste i samfundet, siger formand for The American Library Association (ALA) Julie Todaro i et interview med Perspektiv.     

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Digitalt potentiale for et endnu mere folkeligt folkebibliotek

46 procent af befolkningen bruger de digitale bibliotekstilbud – en fordobling siden 2014, viser ny rapport fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker. Brugt rigtigt kan de digitale tilbud betyde endnu flere brugere af biblioteket. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Bibliotekerne skal sikre børns muligheder for at ytre sig

Hvis børn skal kunne ytre sig bredt, kræver det kendskab til de digitale medier, men også dannelse og refleksion, så dialogen opstår. Her kan bibliotekerne spille en vigtig rolle, mener professor i medievidenskab Kirsten Drotner. 

Af  Anette Lerche
Emner: 


På skattejagt i Uppsala

Uppsala Universitetsbibliotek gemmer på en spændende historie og en unik håndskriftssamling, som man kan kigge nærmere på ganske gratis.

Af  Laura Kjestrup Nielsen
Emner: 


Bibliotekerne i historisk godt selskab

Bibliotekerne er del af et storslået nationalt projekt, der i 2017 skal give danskerne en ny danmarkskrønike og bringe dem tættere på deres historiske ophav, når de sammen med Danmarks Radio, museer og arkiver fortæller »Historier om Danmark«. 

Af  Anders Taylor Hansen
Emner: 


Lønforhandling: Du behøver ikke at kunne lide det for at blive god til det

Med den rette forberedelse og kendskab til samtalens ritualer og rutiner kan selv dem, der ikke bryder sig om lønforhandling, blive gode til det, mener ekspert.

Af  Jo Brand
Emner: 


Min kontrakt kan opsiges med én dags varsel

Kira Sand er netop blevet freelanceansat som social mediejournalist på DR's Aftenshowet.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Download som PDF
24. maj 2017