Perspektiv 7/2017

 

Det vigtigste var at sikre fagets overlevelse

I 2008 blev Per Hasle rektor på Danmarks Biblioteksskole. Med ham voksede antallet af ansøgere, uddannelsen fik nyt navn og fusionerede med Københavns Universitet. Nu skal Per Hasle hellige sig forskningen, mens professor Jens-Erik Mai bliver ny institutleder på IVA.

Af  Anette Lerche
Emner: 


I viser os retningen

Formandens leder

Af  Tine Jørgensen
Emner: 


BF og biblioteker i medierne

I juli satte flere medier fokus på bibliotekerne. Politiken bragte en artikelserie om, hvad bibliotekernes rolle er i fremtiden, hvilket gav en del læserreaktioner, mens Radio24syv i en debat satte fokus på fremtidens biblioteker.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Bring magien tilbage…

Storvildtjæger, antropolog, forsker og nu direktør for landets største museum, Nationalmuseet. Rane Willerslev mener, at museer og biblioteker finder deres berettigelse i at være en prisme, vi som mennesker og samfund kan se vores liv og udfordringer gennem. De har bare ikke forløst deres potentiale endnu.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Der var behov for én til at nørde med stamdata

Anya Jensen måtte til sin jobsamtale forklare, hvorfor det var en bibliotekar, Lagkagehuset havde brug for. I dag, otte måneder senere, er der kommet bedre styr på indkøb og prisberegning.    

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Hvis man som bibliotekschef ikke er »født med en biblioteksske i munden«, må man hente den faglige viden hos medarbejderne

Tine Vind oplever som enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen, at bibliotekerne i stigende grad udvikler sig i lokale retninger og derfor ikke nødvendigvis har brug for én samlet national strategi. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


PFA vil forebygge længerevarende sygdomsforløb

PFA lancerede i april tiltaget EarlyCare for at mindske antallet af langtidssygemeldte. Det skal ske gennem vejledning og behandling i samspil med det offentlige.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Medlemmerne ønsker mere fokus på arbejdsliv og fagets udfordringer

BF's medlemsundersøgelse

Af  Anette Lerche
Emner: 


Text mining kan føre informationsspecialister ind på nye områder

I Novo Nordisk satser leder af informationsafdelingen GLIA Rikke Andreasen på en ny søgeteknik – text mining – for at klæde informationsspecialisterne på til at indtage nye områder i virksomheden.  

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Viborgprojekt inddrager biblioteket i den åbne skole

Bibliotekerne har masser at tilbyde folkeskolerne i den åbne skole. Viborg Bibliotekerne har med projektet StoryLab gentænkt den måde, de formidler litteratur til udskolingselever.

Af  Karoline Back Rasmussen
Emner: 


Løsningen er ikke altid en app

Servicedesign handler om at gøre ens serviceydelser effektive og attraktive. Men ofte bliver der fokuseret for meget på teknologi og for lidt på det menneskelige møde. Det gælder også på bibliotekerne, mener Søren Bechmann, forfatter til bogen Servicedesign.

Af  Jo Brand
Emner: 


Orden i alt fra flintesten til ridderudstyr


Af  Anette Lerche
Emner: 


Download som PDF
25. august 2017