Perspektiv 10/2018

 

GF 2018 sætter ny retning

Af  Tine Segel
Emner: 


Tema: Opbakning til politisk strategi

Bibliotekarforbundet holdt generalforsamling den 10. og 11. november i Aarhus. Der var 240 deltagere i salen, og der blev debatteret politisk strategi, nye vedtægter og BF’s fremtid.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Tema: Vedtægtsændringer sætter ny retning for BF

BF’s generalforsamling har vedtaget en række vedtægtsændringer, der sætter en ny retning for forbundet. Vedtægtsændringerne betyder, at BF udvider sin formålsparagraf, så der også står, at forbundet skal varetage medlemmernes interesse ved at påvirke samfundet, arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet. Samtidig kan BF også optage alle, der arbejder med data, information, viden og kultur. Generalforsamlingen vedtog også en regulering af kontingentet, at give de studerende større indflydelse og at forlænge generalforsamlingsperioderne. Alle ændringerne blev vedtaget på generalforsamlingen og sendes ikke til urafstemning.
Få overblik over de væsentligste af ændringerne her:

Af 
Emner: 


Rachel Röst får Døssingprisen for at give udsatte børn gode læseoplevelser

At forsvinde ind i bøgernes verden blev en måde at overleve på for Rachel Röst, der voksede op i en dysfunktionel familie. Derfor har hun stiftet nonprofit- organisationen Læs for Livet, der donerer biblioteker til institutioner for udsatte børn og unge.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Fremtidens BF: Nye tider kræver nye svar

- BF skal følge med tiden og udvikle sig, og derfor har hovedbestyrelsen i 2017 igangsat et udviklingsprojekt, der skal afklare, hvilken organisation BF skal være, og hvem vi skal organisere, sagde formand Tine Segel i sin mundtlige beretning.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Bibliotekaren er stifinder og opdagelsesrejsende

8. november mødtes kulturminister Mette Bock og KL’s kulturudvalgsformand Leon Sebbelin med tyve gymnasieelever og 40 pensionister i Hvidovre, på det sidste af fire dialogmøder mellem de to politikere og borgere rundt i landet.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Norsk undersøgelse om fremtidens informationsbehov

Folk søger mere i bredden end i dybden og foretrækker let fordøjelige informationer. Til gengæld er de i stigende grad bevidste om vigtigheden af at finde korrekte kilder, viser en national norsk undersøgelse af befolkningens informationsbehov.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Norsk undersøgelse: Hvordan søger befolkningen?

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Det kan koste dyrt at misse et informationsspor

Anna Stina Lanne er ekspert i at indsamle og sikre dokumenters informationsspor og i at oversætte brugernes behov til systemerne. Kort sagt er hun bindeled mellem menneske og teknik.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Ledelse: Strategisk arbejde giver ekstra bevillinger

Trods kommunale besparelser i 2018 går bibliotekerne på Stevns fri. Bibliotekschef May-Britt Diechmanns ambition om at arbejde strategisk for at løfte vigtige kommunale dagsordner har ført til et samarbejde med tre plejecentre og givet biblioteket en ekstra bevilling på 350.000 kroner.

Af  Anette Lerche
Emner: 


De unge vil gøre verden bedre – også når de er på arbejde

Forfatter og ledelsesrådgiver Alexandra Krautwald har ondt af de veluddannede unge, som hun ser komme ud på et stressfremmende arbejdsmarked. Hun har derfor skrevet bogen Unge generationer på arbejde - vejen til et anderledes rigt liv, så de unge ved, hvad de går ind til, og arbejdsgiverne kan få det bedste ud af dem – for de rummer nemlig et stort potentiale og har høje idealer.

Af  Jo Brand
Emner: 


Nyt job: Arbejdet med kultur giver handlefrihed

Af  Anette Lerche
Emner: 


Download som PDF
30. november 2018