Perspektiv 5/2018

 

BF’ere på barrikaderne

Et lille fagforbund kan sagtens gøre en tydelig forskel. BF’ere var synlige over hele landet og stod faneborg ved Forligsinstitutionen, da der skulle lægges pres på arbejdsgiverne. En af de meget aktive BF’ere var Ida Allesø Møller, tillidsrepræsentant ved Frederiksberg Bibliotek.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Blockchain - fremtidens sikre internet

En myg fanget i rav – noget alle kan se, men for altid forseglet – er en god metafor for blockchain-teknologien, der kort kan beskrives som sikker opbevaring af information, og som kan vise sig at være fundamentet til et mere sikkert (og decentralt) internet.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Facebooks lokkemad er forventning

Endorfinerne tikker ind – kling, kling – der er en notifikation, en meddelelse fra omgivelserne, som du konstant er nødt til at tjekke. For måske er der nogen, der elsker eller hader dig, siger forfatteren Knud Romer.

Af  Thomas Davidsen
Emner: 


Fra forvaltningschef i Aarhus til professor i USA

Forvaltningschef i Aarhus Rolf Hapel flytter de næste to år sin gejst og kamplyst for fremtidens biblioteker til USA. Som Professor of Practice på University of Washington i Seattle skal han både undervise, forske og slå ud med armene, som han siger.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Hvorfor er bibliotekerne ikke fælles om en YouTube kanal til de unge?

I to år har bibliotekerne haft deres egen YouTube kanal, BibTuben, for at formidle biblioteket til unge. Et interview med skuespillere fra ungdomsserien SKAM nåede eksempelvis 23.000 visninger – nu står kanalen til at lukke, fordi ingen vil skyde penge i den.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Lang sej kamp gav OK18-forlig

BF’ere, Djøf’ere, HK’ere, sygeplejersker, lærere, læger, jordemødre og mange, mange flere har over hele landet kæmpet for en OK18-aftale. Det lykkedes i Bededagsferien, hvor der blev indgået aftaler først med kommunerne, så regionerne og til sidst med staten.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Medarbejderne kan gøre chefen bedre

Det er ikke kun lederen, der har ansvaret for relationen til medarbejderen. Det går også den anden vej, fortæller arbejdsmiljøforsker Malene Friis Andersen. Hun opfordrer derfor arbejdspladserne til at styrke med’et i medarbejder.

Af 
Emner: 


Megatrends og nye kompetencer for biblioteksansatte

Sussi Nyled Heinrichson arbejder som konsulent med relationer og trivsel. I dette synspunkt kommer hun med sit bud på trends, der påvirker vores arbejdsliv og gør relationskompetencer endnu mere vigtige fremover.

Af 
Emner: 


Nyt job - Nu er der direkte feedback på mit arbejde

Nyt job

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Sammenholdet sejrede

Når vi i BF går til forhandlingsbordet, er det vigtigt, at vi opnår resultater, som skaber værdi for det enkelte medlem. Med en dansk økonomi i vækst og efter flere vedligeholdelsesoverenskomster er forventningerne, at der skal lønkroner på bordet. Hvis frokostpausen også bliver et tema for OK18, kan det blive hårde forhandlinger

Af  Tine Segel
Emner: 


Download som PDF
25. maj 2018