Perspektiv 7/2018

 

Det kræver mod at gå nye veje

Efter Muhammed-krisen i 2005 blev bøgerne i det lille bibliotek i den grønlandske by Narsaq Ahmed Akkaris indgang til et nyt syn på livet – på mennesker, værdier og tro. En dannelsesrejse fra fundamentalistisk islamist til søgende humanist, som han selv udtrykker det.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Er der brug for en ny bibliotekslov?

Den nuværende lov forhindrer ikke bibliotekerne i noget. Så er det risikoen værd at få en ny lov? Ja, mener to forskere, mens kommunalpolitikeren og bibliotekskonsulenten er mere skeptiske.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Ny bibliotekslov i Norge og Holland har styrket bibliotekerne

Mens der i Danmark bliver diskuteret for og imod en ny bibliotekslov, fik Norge og Holland nye bibliotekslove i henholdsvis 2014 og 2015. Perspektiv samler op på deres erfaringer.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Medlemmerne skal inddrages i BF’s udviklingsprojekt

BF’s hovedbestyrelse satte i efteråret 2017 gang i et udviklingsprojekt for BF, der skal afklare, hvilken organisation BF skal være fremadrettet. Ikke mindst hvilke medlemmer BF skal organisere, siger BF’s formand Tine Segel. Til generalforsamlingen i november skal medlemmerne inddrages.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Leder: Lad os tage skridtet til det integrerede bibliotek – det gavner alle

Af  Tine Segel
Emner: 


Gør dit budskab smitsomt

Ifølge professor på University of Pennsylvania Jonah Berger, en af USA’s førende eksperter i sociale medier, er der seks afgørende trin til at lykkes på de sociale medier – at gøre sit budskab, idé eller produkt »smitsomt«, så at sige.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Digital almendannelse er meget mere end færdigheder og kompetencer

- et opgør med den eksisterende digitale dannelsesdiskurs. I denne kronik argumenterer Claus Hagstrøm, cand.scient.bibl. på Horsens Bibliotek team Fag, for vigtigheden af det, han kalder almen digital dannelse, der indebærer langt mere end digitale færdigheder.

Af 
Emner: 


Borgerens ansvar

Halvdelen af de ledige er ramt af et højt stressniveau, hvilket ikke undrer hverken lektor Einar Baldvin Baldursson eller historiker Søren Kolstrup. For siden 1990'erne har historien om arbejdsløshed i Danmark handlet om fratagelse af rettigheder og indførelse af pligter.

Af 
Emner: 


Er din faglighed repræsenteret i BF’s hovedbestyrelse?

Er du magister, pædagog, bibliotekar eller noget helt fjerde? Så har du muligheden for at stille op til BF’s hovedbestyrelsesvalg til efteråret og sætte dit præg på BF’s udvikling både fagligt, politisk og organisatorisk.

Af 
Emner: 


Skal Københavns biblioteker være litteraturhuse, aktivitetshuse eller blot et online tilbud?

En scenarierapport fra Københavns Biblioteker tegner tre meget forskellige billeder af fremtidens biblioteker og kalder dem »Litterateket«, »Aktivitetet« og »Online-biblioteket«. Arbejdsgruppen bag rapporten lægger op til, at scenarierne med fordel kan kombineres.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Vi skal være klare på, hvor vi skiller os ud

Berit Sandholdt Jacobsen har været i mange hjørner af biblioteksvæsenet fra integrationskonsulent og formidlingschef til hovedbestyrelsesmedlem og tillidsrepræsentant i BF og i 2017 fik hun Klods Hans prisen for sin indsats for udsatte familier. Nu er hun biblioteksleder i Svendborg.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Medarbejderne skal gå på arbejde med en god fornemmelse i maven

Nyt job

Af 
Emner: 


Download som PDF
31. august 2018