Perspektiv 9/2018

 

Tema: DTU’s data librarians angriber data fra alle vinkler

Omdrejningspunktet på DTU Bibliotek er blevet data i alle dets afskygninger. Udfordringen kan være at få tid til at få nye kompetencer ind under huden.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


DFFU-årsmøde med fokus på branding og forandringer

Den 20. og 21. september mødtes medarbejdere og ledere fra Danske Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker til årsmøde med fokus på branding og de mange forandringer, der sker på DFFU-området.

Af  Anette Lerche
Emner: 


BF’ernes kompetencer skaber værdi

Af  Tine Segel
Emner: 


Ny datalov truer lokalhistorien

Den nye europæiske persondataforordning har sendt landets lokalarkiver ud i et juridisk limbo. Det kan skade kulturarven og skævvride historiefortællingen, frygter flere arkivarer, der vil have Kulturministeriet på banen.

Af 
Emner: 


Jobopslag i gråzonen

For ledige kan det være frustrerende at læse jobopslag, der er formuleret i en gråzone mellem fagligt og ikke-fagligt arbejde, når biblioteker søger frivillige eller studentermedhjælpere i stedet for en uddannet kandidat.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Alle bibliotekarer er helte - helt bogstaveligt i fantasyromanen Blodets bånd

Om dagen litteraturformidler. Og i det skjulte agent og livvagt. Bibliotekarerne er de eneste med klarsyn over verdens beskaffenhed og kæmper side om side med sagnfigurer som sidste værn mod mytiske monstre… lyder det bekendt?

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Public Library of the Year Award

På IFLA’s årlige konference, der i 2018 blev afholdt i Malaysia, blev prisen IFLA/ Systematic Public Library of the Year Award uddelt. Fem biblioteker var blevet nominerede og med i juryen, der skulle finde vinderbiblioteket, var Jakob Lærkes, bibliotekschef på Gladsaxe Bibliotekerne, der også er en del af IFLAs Public Library Standing Committée.

Af 
Emner: 


Tænk mere entreprenant

Vi må livet igennem spørge os selv, hvem vi er, og hvad vi kan, og tage ansvar for vores egen læring og uddannelse. Det mener tidligere lektor på Institut for Informationsstudier og forfatter til bogen Entreprenør, Michael René Kristiansson.

Af  Jo Brand
Emner: 


Arbejdsmarked: Giv den stressramte frihed

Hvordan kommer man bedst tilbage på arbejdet, når man har været nede med stress? Erhvervspsykolog og forfatter til bogen Tilbage efter stress, Rasmus Lund-Nielsen, taler for at forkorte sygemeldingen og forlænge opstartsperioden.

Af  Jo Brand
Emner: 


Nyt job: Det bedste af to verdener

Af  Anette Lerche
Emner: 


Download som PDF
26. oktober 2018