Perspektiv 1/2018

 

Sikkerhedsvagt og overfaldsalarmer giver tryghed

Grønlands Landsbibliotek tog i juni 2016 konsekvensen af for mange episoder med hærværk, hashhandel og psykisk og fysisk vold. Biblioteket har nu klare retningslinjer for, hvordan alle episoder skal tackles og har vagt i hele åbningstiden. Det giver tryghed, fortæller bibliotekschef Elisa Petersen.  

Af  Anette Lerche
Emner: 


Klar til konflikt

Formandens leder

Af  Tine Segel
Emner: 


Giver det mening at kalde noget drenge- og pigebøger?

De biologiske forskelle på piger og drenges hjerner har betydning, når man arbejder med børn, for det er forskelligt, hvad der skaber god indlæring og motiverer de to køn, siger hjerneforsker Ann E. Knudsen.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Hvad med de drenge der kan li’ heste, og de piger der kan li’ fodbold?

I foråret 2017 ramte kønsdebatten Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne, da en mor kritiserede bibliotekets drenge- og pigehylder. Det blev til en debat på Facebook, i lokalavisen, i to landsdækkende aviser og på DR’s P4. Børnebibliotekar Vibeke Tolstrup Andersen var med hele vejen, og hylderne – de er væk.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Bibliotekerne har solgt deres sjæl for at overleve

Bibliotekerne er kun en skygge af sig selv, mener bibliotekskonsulent Elsebeth Tank. Ikke fordi der ikke sker fantastiske ting på bibliotekerne, men fordi identiteten er blevet udvisket i kampen for overlevelse. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Festivalen må aldrig blive kommerciel

Mere end 10.000 gæster, flere hundrede frivillige og et væld af sponsorer og samarbejdspartnere. På 15 år er Harry Potter Festival vokset fra at være et lille projekt på et lokalbibliotek til at blive et af Odense Kommunes store events. Søren Dahl Mortensen har som projektleder sikret Harry Potter-festivalens sjæl hele vejen.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Studerende med nye ideer til midlertidige biblioteker

Studerende på SDU og Koldingbibliotekerne har sammen udviklet en række midlertidige bibliotekstilbud.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Samskabelse handler om at kunne give slip

Samskabelse et blevet et plusord. Men hvis der skal komme noget godt ud af samarbejdet mellem kommunale institutioner og borgere, er det vigtigt, at man som kommunalansat giver slip. Og det er slet ikke nemt, fortæller en ekspert.

Af  Jo Brand
Emner: 


Litteraturformidling skal være kernen

Nyt job

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Download som PDF
29. januar 2018