Perspektiv 2/2018

 

11 bibliotekarer klar som meningsdannere

BF uddanner i starten af 2018 11 bibliotekarer til at blive faglige meningsdannere. De skal være med til at give faget en større synlighed i dagspressen, og de første debatindlæg har allerede været offentliggjort i Weekendavisen, Berlingske og Jyllandsposten.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Meget mere mening, tak

Formandens leder

Af  Tine Segel
Emner: 


Text mining – fra informationskaos til viden

Text og data mining har enormt potentiale. Fra sundhedsforskning til finansverdenen bruges metoden til at finde sammenhænge og mønstre i ellers uoverskuelige datamængder. Det er en ny metode til at gøre information til viden, og derfor skal forskningsbiblioteker og informationsspecialister spille med. 

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Nota skal flytte til Nakskov

Nota – nationalbiblioteket for folk med læsevanskeligheder – flyttes fra Østerbro til Nakskov i regeringens anden statslige udflytning af arbejdspladser. Et potentielt tab for brugerne, mener Rikke Lehmann, tillidsrepræsentant for de 16 BF-medlemmer, der inden længe skal tage stilling til, om de vil flytte med deres arbejdsplads.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


København vil beskrive fremtidens biblioteksopgaver

Københavns Biblioteker har bedt et række uafhængige eksperter komme med deres på bud på scenarier for fremtidens biblioteker i København. Scenarierne skal give de københavnske politikere den nødvendige viden til at debattere bibliotekspolitik.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Litteraturen går nye veje

af Trine Kit Jensen

Litteraturen finder i stigende grad vej til sundhedsvæsenet. I Randers har bibliotekarer og jordemødre gennemført et projekt, hvor fødselsforberedelsen foregik på biblioteket og blev krydret med litterære indslag. Litteraturen er også rykket ind på medicinstudiet på Syddansk Universitet. Her bliver den brugt som redskab til at uddanne mere empatiske læger.

Af 
Emner: 


Pilotprojekt om hjernen giver biblioteker nye brugere

af Gitte Frandsen, Center for Sund Aldring

Projektet Hold Hjernen Frisk åbner for nye samarbejder mellem biblioteker, foreninger og kommunale forvaltninger og tiltrækker nye brugere til bibliotekerne.

Af 
Emner: 


Er jeg mon den næste, der ryger?

Fyringer går ikke kun ud over dem, der er blevet fyret. De kolleger, der bliver tilbage, kan også blive stærkt påvirkede, og det er ledelsens opgave at tage hånd om dem, skriver forfatterne til bogen Ledelse efter fyringer.

Af  Jo Brand
Emner: 


Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle arbejde med kodning

Nyt job

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Download som PDF
23. februar 2018