Perspektiv 1/2019

 

Leder: Nyt år og godt i gang!

Af  Jette Fugl
Emner: 


Aktuelt interview: Flere studerende skal involveres i BF

Rikke Blaabjerg er valgt som de studerendes repræsentant i BF’s hovedbestyrelse for de næste tre år.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Tema: Hvad gør det digitale ved os – menneskeligt og fagligt?

Vores hukommelse er en stor del af vores personlighed. Du er det, du husker. Den viden, du glemmer, er ikke en del af dig længere. Så hvad sker der, når vi lader smartphonen og computeren være vores hukommelse. Når det ikke længere er nødvendigt at huske?

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Tema: Vi har brug for en ny læsehjerne

Når vi læser online, fristes vi til at springe hurtigt videre og har svært ved at huske, hvad vi læser. Konsekvenserne er omfattende, mener forfatter til bogen Reader, Come Home: The Reading Brain in a Digital World og leder af Information Studies på UCLA, Maryanne Wolf.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


I Lyngby låner borgerne flere bøger

I Lyngby-Taarbæk Kommune stiger bogudlånet. Det skyldes et klart fokus på litteraturen, mener bibliotekschef Jeppe Bjørn.

Af 
Emner: 


Bibliotek og borgerservice: Sammenlægning, samarbejde eller selvstændige enheder?

Hvad sker der, når borgerservice rykker ind på biblioteket, og hvor langt skal samarbejdet gå? Perspektiv har talt med tillidsrepræsentanter og ledere fra fire kommuner om deres meget forskellige erfaringer med borgerservice og bibliotek.

Af  Anette Lerche
Emner: 


Ny bibliotekslov? "Jeg er uanset loven underlagt lokalpolitiske strømninger og idéer"

På bibliotekschefernes årsmøde i februar, hvor også kulturminister Mette Bock deltager, er spørgsmålet om en ny bibliotekslov på dagsordenen. Perspektiv spurgte cheferne kort før årsskiftet, om de ser et behov for en ny lov. Syv har svaret, og holdningerne er delte.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


For to minutter siden rundede vi medlem nummer 500

Det faglige fællesskab er værdifuldt – også som pensionist, fortæller seniorgruppens formand Kirsten Waneck. BF’s Seniorgruppe er nu oppe på 500 medlemmer.

Af 
Emner: 


Ledelse: En skrigende u-vending førte tilbage biblioteket

Claus Hagstrøm Hansen kalder det selv en »skrigende u-vending«, at han i 2013 begyndte at læse til cand. scient. bibl. efter 20 år som erhvervsleder. I foråret 2018 afleverede han speciale, og i efteråret blev han ansat som biblioteksleder for Horsens Bibliotekerne.

Af  Sabrine Mønsted
Emner: 


Arbejdsmarked: Skal chefen have en kærlig hilsen?

Skal du skrive mvh eller kh i dine arbejdsmails? Bruge smileys? Og må chefen sende en mail til dig, når du har fri? Vi har bedt en arbejdslivsforsker og en »takt og tone-ekspert« om at komme med deres bud på god mail-adfærd på arbejdspladsen.

Af  Jo Brand
Emner: 


Nyt job: Bibliotekar tæt på magten

Af  Anette Lerche
Emner: 


Download som PDF
25. januar 2019