Tre måneder med et herreværelse

Af Line Barklund
31.01.2011

 

Brugerne kiggede en ekstra gang, da et hjørne af Stadsbiblioteket i Lyngby pludselig fik et helt nyt look. Herreværelset er blevet en realitet gennem en interviewundersøgelse med mænd samt et samarbejde med møbelkæden ILVA.

I forbindelse med interviewundersøgelsen blev mændene spurgt om deres ønsker og forslag til biblioteket. En stor procentdel efterlyste et gammeldags herreværelse, hvor de kunne slappe af og nyde avisen og en kop kaffe i fred og ro.

Det synes vi lød som en rigtig god og sjov idé, som passede til Stadsbiblioteket, fortæller projektleder Line Barklund. Vi indgik derfor et samarbejde med ILVA, der venligst udlånte alt interiøret og indrettede herreværelset.

Åbning med Leif Davidsen
Herreværelset blev officielt åbnet af Leif Davidsen i forbindelse med en forfatteraften omkring hans seneste bog: " Min broders vogter". Bogen starter med hovedpersonen Magnus Meyers 100 års fødselsdag. For 100 år siden var herreværelset forbeholdt herrer og havde funktioner som kontor, mødested til forretningsforbindelser og herresnak – og et rum hvor huset herre kunne trække sig tilbage.

Herreværelset på Stadsbiblioteket er ikke kun blevet brugt af herrer men også af damer, kvinder og børn. En dag sad der sågar en børnehave og spise madpakker.

Herreværelset har været utroligt populært, så der ligefrem nogle gange har været kø for at komme til at sidde der. Flere brugere har også givet udtryk for deres begejstring med herreværelset.

Ris og ros
Herreværelset har været et forsøg med indretningen men også en måde at imødekomme brugernes ønsker på om end ikke kun for en kort periode. For det har hele tiden været meningen, at herreværelset kun skulle fungere i 3 måneder, og tiden er nu udløbet.

Herreværelset er tilbage hos ILVA men er allerede savnet af nogle brugere, der har efterlyst det bløde og hyggelige hjørne.

Win-Win situation
Vi kan kun opfordre andre biblioteker til at indrette et herreværelse eller et andet "rum". Der er tale om en "win-win situation". Biblioteket får gratis stillet møbler og interiør til rådighed og kan på den måde eksperimentere med indretningen og den pågældende møbelbutik får noget gratis omtale. Men der har også været kritiske røster. På bibliotekets ris og ros tavle udtrykte en anonym bruger, at herreværelset var mandschauvinistisk, og en anden kaldte det et udstillingsvindue for ILVA. Det har selvfølgelig fremgået, at interiøret var udlånt af ILVA.

Mændenes ønskeliste
Herreværelset er som nævnt blevet en realitet på baggrund af en interviewundersøgelse med nogle mandlige brugere. Mændene er jo en yndet målgruppe, der desværre ikke i samme høje grad som kvinderne gør brug af biblioteket. Så derfor er det måske ekstra vigtigt at imødekomme nogle af deres ønsker. Her lidt inspiration fra interviewene i form af en ønskeliste.
 

  • En gadgetsaften med fokus på de nyeste gadgets
  • Mulighed for at få applikationer fra biblioteket på mobilen, så der er nem adgang.
  • "Gør det selv" arrangement – gerne omkring et specifikt emne.
  • Temaaften om f.eks. kaffe eller cognac, hvor man går i dybden og får "alt" at vide og med smagsprøver. 
  • Rejseforedrag med "eventyrrejser".
  • Rejseforedrag bygget op omkring "Turen går til.." med et bestemt rejsemål, som man kan få en masse viden omkring.
  • Bogudstillinger omkring specifikke "herreemner": Som f.eks. sejlads, Tour de France, 2. verdenskrig, motorcykler osv.
  • Og ja et herreværelse :-)
  •  

 

Denne artikels emner

Kommentarer (12)

12. september 2011 kl. 12:48
Articles like these put the consumer in the diverr seat-very important.
13. september 2011 kl. 12:44
4mQ5Ni , [url=http://yqvexnbpkubn.com/]yqvexnbpkubn[/url], [link=http://ssswzmniwbfo.com/]ssswzmniwbfo[/link], http://bcfqvbkjakgt.com/
15. september 2011 kl. 12:10
uSyKL5 fswwgkhdtlym
26. september 2011 kl. 04:53
27. september 2011 kl. 07:11
28. september 2011 kl. 05:57
3. oktober 2011 kl. 07:29
9. oktober 2011 kl. 10:42
11. oktober 2011 kl. 11:04
13. oktober 2011 kl. 11:26
14. oktober 2011 kl. 01:39
6. marts 2017 kl. 19:50
I found your this post while searching for some related information on blog search...Its a good post..keep posting and update the information.
http://downloadandenjoy.canariblogs.com

Skriv en kommentar