”Krig” på biblioteket

Af Jim Højberg
Teamkoordinator – Børn, Vejle Bibliotek
23.02.2016

 

Det væltede ind med drenge på Vejle Børnebibliotek i vinterferien. Først var der ”Blå blink”, hvor brandbiler, ambulancer og politibiler blev vist frem. Mange drengedrømme blev opfyldt, når de fik lov til at sidde i en brandbil eller en politibil – og når en hundefører fra politiet kunne fortælle og vise, hvor dygtig hunden Carlo var til at finde ting og sager, så var lykken gjort. Det væltede ind med specielt drenge, og aldrig har vi set så mange på børnebiblioteket på én gang, som netop den formiddag.

Ferien bød også på andre aktiviteter – som et tredages forfatterværksted og en workshop i 3D-print. Men der, hvor det rigtigt rykkede for drengene, var lasergame i bibliotekets kælder. Der var opslået to hold à 20 personer. Det var udsolgt på under en time. Folk ønskede et ekstra hold, og det var udsolgt på under et kvarter. Og der var 155 på venteliste plus de, der ringede og spurgte. Det var helt vildt.

Afviklingen var en drøm. Tyve drenge, der blev delt op i fire hold. De spillede to hold mod hinanden, og imens var de to andre hold i venteposition i børnebiblioteket. Selv om de var oppe at køre i pauserne, oplevede de børnebiblioteket, så de bøger og andre medier, vi har, og alt det, vi ellers kan tilbyde. Og i kælderen sneg de sig rundt blandt magasinbøger og gamle aviser. Der blev skudt og råbt, de svedte, og adrenalinen pumpede. De glemmer ikke sådan lige biblioteket.


 

Denne artikels emner

Børnekultur

Skriv en kommentar