2017

Tryk på Sproget

Af Rikke Østergaard Hansen, projektleder, Herning Bibliotekerne

22.01.2018

Herning Bibliotekerne har siden 2016 haft tryk på både sproget og relationerne i et tværprofessionelt samarbejde om at styrke de 0-3 åriges sprogudvikling. Omdrejningspunktet i projektet har været at koordinere og nytænke den kommunale indsats med et klubtilbud og samtidig tilføre et digitalt aspekt. Godt 40 procent af hele årgangen har valgt at deltage i Tryk på Sproget i Herning Kommune. Am-bitionen er nu at brede erfaringerne ud i national skala via det kommende program for understøttelse af sprog og læsning i de danske folkebiblioteker – SprogStavLæs.

Læs hele artiklen Se kommentarer

Kær-Litt: Danmarks første festival for kærlighedslitteratur

Af Lene Hedengran Rasmussen, Guldborgsund Bibliotekerne

19.01.2018

På Sydhavsøerne finder landets første kærlighedslitteraturfestival »Kær-Litt: Festival for lidenskabelige linjer« sted den 5.-6. maj 2018 på Fuglsang Herregaard, der ligger på Lolland. Det bliver en weekend i kærlighedens tegn med et overflødighedshorn af kærlighedslitteratur, musik, tekster, bogsigneringer, oplæsninger, skriveworkshops, foredrag og samtaler om kærlighed. Der vil også være aktiviteter for børnene i den skønne park. Herudover er der udskrevet en novellekonkurrence: Skriv en novelle om kærlighed mellem mennesker. Vindernovellen offentliggøres den 6. maj på Fuglsang Herregaard. Kom, og oplev en fantastisk weekend i kærlighedens tegn sammen med andre – uanset om du er barn, ung eller voksen. Her er kærlighed til alle.

Læs hele artiklen Se kommentarer

Shared Reading åbner dansk sprog og kultur for udenlandske kvinder

Af Cecilie Laskie

19.01.2018

Shared Reading – guidet fælleslæsning – er blevet en lystfyldt og meningsfuld vej ind i dansk sprog og kultur for de udenlandske kvinder, som i 2017 deltog i udviklingsprojektet »Sproguniverser – litteraturens rolle når ord fattes« på Silkeborg Bibliotekerne og Herning Bibliotekerne. Projektet har vist, at metoden er velegnet til at give borgere med anden etnisk baggrund end dansk gode læseoplevelser med dansk litteratur, gøre dem til bedre sprogbrugere og udvide deres forståelse for dansk kultur.

Læs hele artiklen Se kommentarer

So ein Ding müssen wir auch haben! Et stop motion-eksperiment i Aalborg

Af Helle Brink & Tina Andersen, Aalborg Universitetsbibliotek

04.01.2018

På Aalborg Universitetsbiblioteket har vi kastet os ud i kunsten at lave stop motion film inspireret af Københavns Universitetsbibliotek. Vores tanke har været at introducere vores services på en ny måde gennem stop motion. Konklusionen på vores arbejde er, at processen med at lave filmen, som er både sjov, udfordrende og lærerig, er arbejdet værd. Vi har fået en lille film, som præsenterer vores services på en anderledes måde, og som fungerer som en icebreaker og en blød start på vores undervisning.

Læs hele artiklen Se kommentarer

En læsekreds i Skibby… kun for mænd

Af Martin Læssøe Lind, Frederikssund Bibliotekerne

04.01.2018

Det viser sig ikke at være umuligt at have en læsekreds kun for mænd. For sådan en findes der nemlig i Skibby i Frederikssund Kommune. For et par år siden greb vi en tilfældig chance, og nu læses og debatteres der for fuld skrue blandt Læsehingstene. Det handler om at gribe ideen, når den er der.

Læs hele artiklen Se kommentarer

Der lyttes til klassisk på Gladsaxe Hovedbibliotek – og i en selvkørende lytteklub

Af Gitte Lose, Gladsaxe Bibliotekerne

04.01.2018

Har du ikke allerede oprettet en klassisk lytteklub, så overvej at gøre det. Medlemmerne holder utroligt meget af at deltage.

Læs hele artiklen Se kommentarer