Kær-Litt: Danmarks første festival for kærlighedslitteratur

Af Lene Hedengran Rasmussen, Guldborgsund Bibliotekerne
19.01.2018

 

På Sydhavsøerne finder landets første kærlighedslitteraturfestival »Kær-Litt: Festival for lidenskabelige linjer« sted den 5.-6. maj 2018 på Fuglsang Herregaard, der ligger på Lolland. Det bliver en weekend i kærlighedens tegn med et overflødighedshorn af kærlighedslitteratur, musik, tekster, bogsigneringer, oplæsninger, skriveworkshops, foredrag og samtaler om kærlighed. Der vil også være aktiviteter for børnene i den skønne park. Herudover er der udskrevet en novellekonkurrence: Skriv en novelle om kærlighed mellem mennesker. Vindernovellen offentliggøres den 6. maj på Fuglsang Herregaard. Kom, og oplev en fantastisk weekend i kærlighedens tegn sammen med andre – uanset om du er barn, ung eller voksen. Her er kærlighed til alle.


Fuglsang Herregaard på Lolland

Kær-Litt er en festival med fokus på kærlighedslitteratur og litteratur om kærlighed – det være sig romaner, digte, noveller, sangtekster eller faglitteratur. Et overflødighedshorn af bøger, foredrag og samtaler om kærlighed.

Festivalen finder sted i weekenden den 5.-6. maj 2018 i idylliske rammer på Fuglsang Herregaard på Lolland, der danner rammerne omkring et univers af kærlighedslitteratur. Vi vil gerne sætte Sydhavsøerne på landkortet som »kærlighedsøer« og tiltrække besøgene fra hele Danmark – og også gerne fra udlandet. Vi samarbejder med forskellige lokale aktører – producenter, hoteller, restauranter og andre, der kan være med til at sætte fokus på kærligheden.


Den pink stue på Fuglsang Herregaard.

Litteraturen er vores hovedprioritet, men du vil også møde scener med musikere og sangere, der fremfører deres kærlige tekster. I de hyggelige saloner vil forfattere skiftes til at læse op af deres værker, fortælle om deres kærlighedslitteratur eller samtale om kærlighed. Inspireret af de lidenskabelige linjer kan du tage din elskede i hånden og gå en tur i den romantiske park på »Kærlighedsstien«.

Udgangspunktet er kærlighed mellem mennesker, mellem mand og kvinde, mand og mand, kvinde og kvinde. Kærlighed mellem unge og kærlighed mellem gamle. Kærlighed har ingen alder, og vi vil vise alle aspekter af den. Både den søde forelskelse, den dybe kærlighed, men også de mørkere sider af kærligheden.


Klaverhjørnet i den gule stue.

Baggrund

Kær-Litt udspringer fra den lokale forfatterforening StORDstrømmen, hvor forfatter Gittemie Eriksen på et tidspunkt fik ideen til en litteraturmesse med fokus på kærlighed. Der blev nedsat en arbejdsgruppe fra StORDstrømmen, der skulle planlægge Kær-Litt. Guldborgsund Kommune støttede forprojektet økonomisk, og efterfølgende er det blevet til et samarbejde med Guldborgsund-bibliotekerne, der også bidrager med en projektlederstilling. Herudover har vi søgt forskellige fonde, der velvilligt har bidraget med økonomisk støtte.

Kær-Litt og Fuglsang Herregaard

Det var oplagt at lægge Kær-Litt på den gamle herregård Fuglsang på Lolland, der – udover at ligge fantastik smukt – også har de helt rigtige rammer til at skabe en intim stemning på en kærligheds-litteraturmesse. Her er flotte gamle stuer med højt til loftet, originale møbler fra datidens herregårdsliv, romantisk stemning og en helt fantastik udsigt ud over den skønne park.


Et kig ud i parken.

Det sker på Kær-Litt

På Kær-Litt vil du møde forfattere, der fortæller om kærlighedsbøger, læser op og signerer deres bøger. Der vil være stande, foredrag, skriveworkshops, musik og andre aktiviteter. Alt sammen i de herskabelige stuer på Fuglsang Herregaard og i nærliggende lokaler. I den flotte park vil der være aktiviteter for børnene – blandt andet i parkens kæmpestore huletræ. Og så skaber vi rammerne, hvor du kan sige ja til din udkårne og blive viet af formanden for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse fra Guldborgsund Kommune.

Novellekonkurrence

I forbindelse med Kær-Litt har vi udskrevet en novellekonkurrence, hvor udgangspunktet er kærlighed mellem mennesker. Vinderen offentliggøres på Fuglsang Herregaard søndag den 6. maj 2018 kl. 14, hvor fiktionsredaktør Anne Mette Hansen fra ugebladet Familie Journal vil overrække præmierne. Førstepræmien er offentliggørelse af vindernovellen i Familie Journal inklusiv et honorar. Derudover vil de ti bedste noveller blive trykt og udgivet i en samlet bog. Så går du med en kærlighedsforfatterspire i maven, skal du indsende din novelle inden den 1. april 2018. 


Troldetræet indefra, hvor der vil være aktiviteter for børnene.


Følg Kær-Litt online

Du kan se mere om Kær-Litt på vores hjemmeside http://www.kaer-litt.dk/. Her vil vi senere offentliggøre weekendens program. 

Du kan også følge vores facebookside https://www.facebook.com/kaerlitt/

Tilmeld dig også gerne vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret om, hvad der sker på Kær-Litt.


Kær-Litt arbejdsgruppen bestående af: Marianne Christensen, Gittemie Eriksen, Lene Hedengran, Carolyn Ipsen, Dorte Roholte, Projektleder Lena Laurentis, Carsten Flink

 

Skriv en kommentar