Fra småt brændbart til genbrug

Af Helle Arendrup Mortensen
05.02.2018

 

Glæden ved formidling af bøger har været én af de største glæder i mit arbejdsliv, og det savnede jeg, da jeg gik på efterløn. Heldigvis var der brug for en frivillig til at tage sig af bøgerne i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Søborg.


Kort efter jeg blev tilknyttet som frivillig, flyttede butikken til nye lokaler på Søborg Torv, og der blev nu mulighed for en udvidelse og nyindretning af bogafdelingen. Bortset fra reolerne bliver inventar og udstillingsmøbler løbende fornyet efterhånden, som de bliver solgt, og bøgerne formidles i skøn forening med tøj, nips og møbler. Det er dejligt at møde så mange interesserede læsere og bogsamlere, og hvis der er noget, vi ikke har, kan vi altid henvise til bibliotekerne eller omvendt!

I starten var der en vis skepsis, men salget er gået over al forventning, så bogsalget nu ligger på tredjepladsen næst efter dametøj og møbler, og det er jeg selvfølgelig meget stolt over.  Det er dejligt at mærke, at der er efterspørgsel på ens faglighed både fra kunder og frivillige i butikken. Men intet salg uden donationer, og dem får vi heldigvis rigtig mange af.

Jeg ser altid frem til min ugentlige vagt i butikken sammen med andre frivillige, hvor salget af bøger bidrager til det overskud, der er med til at hjælpe verdens fattigste.

 

Skriv en kommentar