Brugerne har nultolerance

af
Det er ikke kun unge, født efter 1993 med en computer i hånden, der kan kaldes »googlegenerationen«.
Det viser ny undersøgelse  fra British Library.

Det er ikke kun unge , født efter 1993 med en computer i hånden, der kan kaldes »googlegenerationen«.

En undersøgelse fra 11. januar 2008 fra British Library: Information behaviour of the reseacher of the future konkluderer, at alle brugere fra gymnasieelever til forskere har zero tolerance, når det kommer til at søge informationer - det skal gå hurtigt. Det betyder, at det er søgemaskiner som Google og ikke bibliotekernes søgetjenester, der klikkes ind på.

Rapporten konkluderer også, at folks   informationssøgning er ukritisk og tilfældig, de skimmer og er hurtigt videre og 65 procent vender aldrig tilbage.

Problemet for de virtuelle biblioteker er, ifølge rapporten, at folk bruger lige så meget tid på at finde rundt på siderne, som på at kigge på det, de finder.

Udviklingschef på Gentofte Bibliotekerne Thomas Angermann kan godt genkende den beskrivelse.

- Bibliotek.dk er manges yndlingsaversion - der er ti felter, der skal udfyldes, og du skal vide, hvilken bog du vil have for at kunne finde den. Det er mere enkelt   på Google. Han mener heller ikke, at brugerne nødvendigvis er så ukritiske.

Det kan være, at de har fravalgt for eksempel bibliotekernes søgesystemer, fordi deres relevans sortering er dårlige end Googles, siger han. Læs hele undersøgelsen Information behaviour of the researcher of the future på http://entrypoint.bl.uk/Results.aspx?query=information+behaviour&Web=True&ILS=True&CB=True&BLD=True

Skriv en kommentar