Forfattere er med på aftale om e-bøger

14-10-2009 af Tania Kejser
Så er endnu en sten på vejen ryddet for e-bogens folkelige gennembrud. Gyldendal, Dansk Forfatterforening of Danske skønlitterære Forfattere har for få dage siden indgået en aftale om vilkårene for udgivelse af e-bøger.
Bogverdenen er afventende i disse år. Alle venter på, hvad e-bøgerne udvikler sig til, og om læserne vil tage dem til sig. Når Gyldendal indgår en aftale med to forfatterforeninger er det derfor et skridt på vejen til færre forhindringer for e-bogen.

- E-bøger er i Danmark endnu et nichepræget produkt, hvor især special- og faglitteratur er tilgængelige. Men i branchen er der en forventning om, at digitaliseringen vil tage fart i de kommende år. For at sikre at denne udvikling kan udfolde sig på vilkår, som forfattere og forlag finder attraktive, har de to forfatterforeninger og Gyldendal sammen forhandlet en forfatterkontrakt, skriver Gyldendal i en pressemeddelelse.
Kontrakten indeholder blandt andet aftaler om royalty og salgs- og distributionsformer, som gør nye digitale forretningsmodeller mulige. Aftalen sikrer ifølge Gyldendal, at e-bogsmarkedet ikke bremses af manglende eller mangelfulde aftalegrundlag.

- Forhandlingerne var heftige, men målrettede. E-bogsaftalen med Gyldendal er et godt udgangspunkt at teste det nye bogmarked med. Den sikrer forfatterne stigende royalty og samme vilkår for nye og ældre titler. E-bogen er et spændende nyt medie, der giver forlag og forfattere nye muligheder for at nå nye læsere. Med denne aftale er vi klar til startskuddet, siger Jan Thielke, formand for Danske skønlitterære Forfattere.

Skriv en kommentar