Biblioteksskolen får nyt navn

04-12-2009 af Tania Kejser
Danmarks Biblioteksskole er i gang med en proces, der nytænker uddannelsen. En arbejdsgruppe er i gang med at diskutere værdier og brand – og så skal skolen have et nyt navn!
Hvilket navn skal der i fremtiden stå på alt fra biblioteksskolens gulvmåtter til de studerendes eksamensbeviser, når biblioteksskolen nu skifter navn? Arkivfoto: Jakob Boserup
Hvordan kommer man til at ligne en tidssvarende universitetsuddannelse uden at miste kærligheden til bøgerne og det smukke i et velorganiseret kartotekssystem? Den slags spørgsmål er medarbejdere og studerende på Danmarks Biblioteksskole i øjeblikket i gang med at svare på. I samarbejde med bureauet Make skal skolen finde frem til sine værdier og identitet.

- Der er tale om en form for identitetsarbejde, som en travl hverdag ikke levner meget plads til, men som samtidig er tvingende nødvendig, når omverdenen forandrer sig. Og Biblioteksskolens omverden forandrer sig hastigt i disse år – for eksempel den øgede konkurrence om studerende og vigende optagelsestal. Udfordringerne er derfor uomtvisteligt store, men det er vores potentialer heldigvis også, siger Casper Hvenegaard, som er lektor på biblioteksskolen.

Nogle af de foreløbige konklusioner på arbejdet er, at skolen mangler synlighed og åbenhed – men at der er et stort potentiale i at uddanne ”allround-specialister”. Desuden skal der rykkes ved brandet, fordi der er for meget fokus på biblioteker og bibliotekarer.

Synes du biblioteksskolen skal skifte navn - og har du selv et forslag til et nyt navn, så skriv din mening her.


Kommentarer (2)

8. december 2009 kl. 11:07
DB burde skifte navn til noget med "knowledge management", men det er ikke mundret. Universitet for Videnstyring, Videnstyringsuniversitetet, kultur og videnshøjskolen. Det bli'r ikke let.
10. december 2009 kl. 15:31
Jeg forstår ikke hvorfor man altid tror, at et navneskift kan peppe en institution op - og skaffe flere kunder/brugere/studerende i biksen?
Det er jo ikke navnet, men selve institutionen, man skal ændre indefra, som jeg ser det. Danmarks Biblioteksskole er et navn med pondus bag. Hvorfor ændre det til et eller andet konsulentsmart, som ingen alligevel forstår, hvad betyder?

Skriv en kommentar